Komijn voor af te vallen – een veelvoorkomende kruidenactivator van gewichtsvermindering?

KomijnKomijn is een van de meest populaire kruiden die in keukens over de hele wereld worden gebruikt. Naast zijn interessante smaak heeft het de kracht van waardevolle eigenschappen, waardoor moeilijk verteerbare gerechten veel milder worden voor ons spijsverteringssysteem. En wat is de waarde van komijn op het gebied van gewichtsverlies? Check it out!

Komijn – toepassingen

Komijn is een zeer aromatische, vaak gebruikte specerij, die vaak voorkomt in moeilijk verteerbare en rokerige gerechten, bijvoorbeeld op basis van bonen, kool of vettige delen van vlees. Toegevoegd aan dit soort voedsel bevordert een goede spijsvertering, voorkomt winderigheid, buikpijn, gevoel van volheid en soortgelijke ongemakken.

Komijn (Komijn (Carum carvi) is een tweejarige plant, die veel voorkomt in Azië en Europa, waaronder Polen. Hij bloeit in mei en de vruchten rijpen in juli. Dan wordt de karwij geoogst. In het wild is de karwij te vinden op bermen, weiden, weiden, baulks, weilanden. Je kunt het ook in je eigen tuin kweken, maar je moet er rekening mee houden dat het een plant is met hoge eisen. Het heeft een zonnige, vruchtbare grond nodig, rijk aan calcium, met een hoge vochtigheidsgraad, goed gewied.

Komijn

Ook karwij wordt op industriële schaal geteeld en de grondstof die daaruit wordt verkregen, karwijfruit, wordt gebruikt in de culinaire kunsten en kruidengeneeskunde. Karwijfruit wordt ook gebruikt voor de productie van karwijolie, gewaardeerd in aromatherapie, gebruikt voor massages en therapeutische inhalaties.

De samenstelling van karwij bevat veel waardevolle stoffen, waaronder essentiële oliën (carvon, limoneen, carveol), maar ook flavonoïden (quercetine, cafeïne), organische zuren (waaronder koffiezuur), eiwitten en suikerverbindingen.

Komijn – gezondheidseigenschappen

Komijn wordt voornamelijk geassocieerd met het verwijderen van spijsverteringsaandoeningen, en geen wonder – op dit gebied is hij een echte specialist. Helpt bij overmatige darmgisting en darmdoorn. Stimuleert de productie van spijsverteringssappen, reguleert de darmperistaltiek, vergemakkelijkt de vertering van voedsel. Het heeft een krampstillend effect, verlicht buikpijn en ongemak in het maag-darmkanaal na het eten van zwaar en vet voedsel. Vermindert ongemakken zoals winderigheid, gassen, constipatie, reflecties, misselijkheid. Het heeft een cholepoëtisch, winddicht en licht diuretisch effect.

Komijn heeft ook een aantal andere eigenschappen, zoals het stimuleren van borstvoeding, vandaar dat het interessant is voor moeders die borstvoeding geven. Het is ook de moeite waard om het ontstekingsremmende effect van komijn, het verlichten van sinusinfecties en antimicrobiële infecties te vermelden. Uitwendig aangebrachte karwijolie helpt bij de bestrijding van infecties veroorzaakt door schimmels, bacteriën en parasieten.

Komijn voor afslanken

Het gebruik van karwij (en karwijolie) door slimmers kan een aantal voordelen opleveren, zowel in termen van gewichtsvermindering als in termen van een beter uiterlijk. Hoe? Laten we beginnen met de voordelen voor de esthetiek van het silhouet. Door karwijolie in de door cellulitis bedekte gebieden te wrijven, bereiken we het effect van het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid, de gladheid en de vermindering van de sinaasappelhuid. Ons cijfer zal er ook bij gebaat zijn als we regelmatig karwij consumeren. Dit kruid zal elimineren winderigheid en stimuleren intestinale werk, die ons zal helpen zich te ontdoen van de grote, uitstekende maag, geven ons een gevoel van lichtheid en bijdragen aan het slanke gebied van de taille.

Het verminderen van buikomtrek en cellulitis vermindering door karwij is één ding, en het effect op vetverbranding is het andere. Karwijfruit verbetert het verteringsproces van voedsel en de voedingsstoffen die het bevat. Stimuleert de stofwisseling, met inbegrip van de vetstofwisseling, helpt om slechte cholesterolniveaus te verlagen, draagt bij tot de vermindering van lipiden en bloedsuikerspiegels. Wat meer is, het verbetert het proces van het verwijderen van metabole bijproducten uit het lichaam. Al deze eigenschappen beïnvloeden de vermindering van verdere accumulatie van lichaamsvet en actievere afbraak van dit reeds geaccumuleerde lichaamsvet.

Laten we echter niet vergeten dat komijn om af te slanken niet alleen zal werken. Voor een optimaal resultaat is het de moeite waard om het gebruik ervan te combineren met voeding en lichaamsbeweging. We kunnen ons ook ondersteunen met een goede vetverbrander.

Komijn om af te slanken – hoe te eten

KomijnHoe kan ik karwij eten of drinken om gewicht te verliezen? In feite zijn er vele manieren om het te doen, van het drinken van infusies tot het toevoegen van smoothies. De basismethode is de frequente toevoeging van hele karwijzaadjes of gemalen karwijzaadjes aan gerechten zoals eenpansgerechten, vlees, rijst- en pastagerechten, maar ook aan salades en gebakken producten. Maar karwij past niet alles en je kunt het niet elke dag bij de lunch of het diner voegen.

Als we willen dat komijn het proces van gewichtsverlies actief ondersteunt, hebben we regelmatig gebruik nodig en iets grotere hoeveelheden dan de hoeveelheden die voldoende zijn om de gerechten op smaak te brengen. Hier zijn de meest gebruikte manieren om karwij te consumeren om af te slanken:

 • Het drinken van karwij-infusies – 1-2 eetlepels geplette karwijvruchten worden overspoeld met kokend water (ca. 300 ml). Stoom onder glas gedurende enkele minuten. Drink ongeveer een half glas warme infusie 2-3 keer per dag. Kamille of munt kan ook aan de karwij worden toegevoegd.
 • Het drinken van komijn en gemberthee – een theelepel fijngemalen karwijzaad wordt gegoten met een glas heet water en er wordt een beetje geraspte gember toegevoegd. Laten we na de maaltijd eten. U kunt ook wat kaneel, citroensap of honing toevoegen.
 • Toevoegen van komijn aan zuivelproducten – giet een theelepel gemalen komijn in karwij in karnemelk, kefir of yoghurt, drinken.
 • Het toevoegen van komijn aan cocktails – Meng geselecteerde groenten en fruit samen met een lepel komijn tot een gladde cocktail en drankje.

Category: afslanken

7 comments

 1. Komijn is de basis voor moeilijk verteerbare gerechten. Ik pak het in voor elke koolschaal, maar ook voor erwten, bonen, stoofschotels, roosters, etc. Ik wist echter niet dat het resultaat in gewichtsverlies kan verbeteren 🙂 Ik zou graag cocktails met karwij en infusies van karwij aan het menu willen toevoegen. Ik probeer gewoon een afslankend dieet en ik ben op zoek naar zulke natuurlijke vetverbranders. Kan iemand iets meer aanbevelen?

 2. Kleo, er zijn nog veel meer kruiden met hetzelfde effect, je kunt het door elkaar gebruiken of combineren. Ik prijs bijvoorbeeld kurkuma, munt, gember, Spaanse peper, paardebloem. En een brandnetel om te brouwen en te drinken. Natuurlijk is er nog veel meer…….. Zelfs gewone kaneel bevordert gewichtsverlies omdat het de stofwisseling stimuleert. Als ik gewicht verlies, en ik doe het vaak, heb ik altijd een heel palet aan kruiden en specerijen in mijn keuken: D

 3. Kleo, er zijn genoeg van zulke natuurlijke rokers, niet alleen onder de kruiden en specerijen. Driekwart van mijn dieet bestaat uit zulke natuurlijke vetverbranders. magere wrongel, kefirs, magere vis, eieren, voedingsvezels, lijnzaad, ananas, citrusvruchten, selderij, peterselie, bieten, broccoli, appels, enz. enz. Al deze (en enkele andere) producten stimuleren gewichtsverlies en kunnen gebruikt worden om een volwaardig menu samen te stellen.

 4. De combinatie van gember en mega hot paprika heeft een groot effect op mij. Ik combineer ze in cocktails of lichte pasta’s en salsa (bijvoorbeeld met tomaten). Ze reinigen het lichaam super schoon en verwarmen het van binnenuit. Mooie chili met gember te financieren voor de training, zweten als je kijkt, afslankende effecten veroverd. Openbaring.

 5. Meisjes maken sommige van deze infusies van karwij? Hoe verdraagt u de effecten en smaak? Ik probeerde de laatste tijd te drinken, maar ik was niet vreselijk dicht in de buurt, en toen het wat afgekoeld bleef, was het helemaal niet mogelijk om te drinken.

 6. Kalk, ik drink karwij-infusies en ik raak niet in de smaak, ik behandel het als een geneesmiddel en niet als een drankje om van te genieten. U kunt er munt, citroen, melisse, melisse, honing aan toevoegen……. Probeer iets te combineren als je de smaak niet kunt verdragen. O, je schrijft dat koude smaken vreselijk koud zijn. Drink karwij infusies warm. Je kunt een beetje sterker brouwen, zoals essence, en dan wat heet water toevoegen, of het in een kleine pot verwarmen. Wat de resultaten betreft, ben ik tevreden. Ik heb geen spijsverteringsproblemen, ik voel me lichter. Het is ook gemakkelijker voor mij om gewicht te verliezen, hoewel ik niet weet of het te wijten is aan komijn of dieet en een supplement om af te slanken 😉

 7. Een vriend van de ingang hierboven is goed, de infusies moeten warm zijn. Als je last hebt van de smaak, kun je karwijzaadjes toevoegen aan je cocktails, bij voorkeur met wat duidelijk gearomatiseerde groenten en fruit. De smaak is dan niet meer op te sporen. Ik raad een cocktail van selderij, peterselie, appel en sinaasappel met toevoeging van karwij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr