Peruaanse ginseng, oftwewl de prachtige Maca wortel

maca 1360646 1280De Maca wortel, een van de beste voedingsmiddelen, is al duizenden jaren bekend in de traditionele Peruaanse geneeskunde. Tegenwoordig is het vooral bekend geworden als een effectieve en natuurlijke remedie voor potentie en vruchtbaarheid. Het heeft echter ook vele andere waardevolle effecten als gevolg van de overvloed aan waardevolle voedingsstoffen. Het feit dat het wordt gezegd dat het in de winkel van voedsel geserveerd aan Amerikaanse astronauten kan bewijzen zijn kwaliteiten.

Wat is pepergras, oftewel Maca?

ginsengLepidium meyenii of Lepidium peruvianum is een unieke plant die te vinden is in gebieden die qua vegetatie uiterst moeilijk zijn, namelijk de centrale massieven van de Peruaanse Andes, die tot een hoogte van 4000 meter stijgen. Maca, ook wel pepergras, Peruaanse ginseng, peper kruid, heeft een uniek vermogen om zich aan te passen aan onvriendelijke omstandigheden – rotsachtige grond, grote temperatuurverschillen, hevige windstoten.

Maca behoort tot de familie van de kool en de soort peper. De naaste verwanten zijn koolzaad, mosterd, raap en kool. Het is een laaggroeiende plant, tot 20 cm hoog, en het eetbare deel is de wortel, variërend van wit, crème en geel, via rood en violet, tot zwart. De unieke eigenschappen van Maca worden al eeuwenlang door de lokale bevolking gebruikt. Volgens de overlevering werd de Maca wortel opgegeten door krijgers en herders om het uithoudingsvermogen te verhogen dat nodig is om in extreme omstandigheden te overleven.

Maca wortel – samenstelling

Waarschijnlijk is het de ongunstige omgeving en gedwongen door dit ongewone uithoudingsvermogen dat ons ertoe gebracht heeft om met zo’n ongewone plant als Maca om te gaan. De wortel wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk rijk gehalte aan waardevolle voedingsstoffen. Maca is rijk aan aminozuren, voedingsstoffen, vetzuren, vitaminen en mineralen. Het bevat ongeveer 60% koolhydraten, ongeveer 10% eiwitten en 3% vet in bijna ideale verhoudingen voor het lichaam. Wat meer is, met uitzondering van
gemakkelijk opneembare koolhydraten bevatten vezels die een gunstige invloed hebben op de spijsvertering, een volwaardig eiwit dat bestaat uit essentiële aminozuren, waaronder endogene en onverzadigde en verzadigde vetzuren.

In Peruaanse ginseng vinden we ook vitaminen die een fundamentele rol spelen in het levensproces: thiamine, of vitamine B1, riboflavine, of vitamine B2, niacine, of vitamine B3, ascorbinezuur, of vitamine C, evenals mineralen zoals koper, zink, mangaan, ijzer, selenium, bor. De Macawortel bevat ook fytosterolen, stoffen die celmembranen van planten vormen, die een positief effect hebben op het cholesterolgehalte en glucosinolaten, die een beschermende functie hebben tegen ziekteverwekkers, waaronder die welke kanker veroorzaken.

Maca wortel – eigenschappen

Hoewel de Maca wortel voornamelijk geassocieerd wordt met effecten op seksueel verlangen en vruchtbaarheid, is het bereik van zijn positieve eigenschappen veel breder. Allereerst is het het zogenaamde adaptogeen, wat betekent dat het de fysiologische functies van het lichaam normaliseert en zich aanpast aan het type probleem of ziekte dat in het lichaam voorkomt. Adaptogen brengt de hormonale, zenuw-, bloedsomloop- en spiersystemen in evenwicht, vermindert de fysieke, chemische en biologische stress van het lichaam, waardoor het bestand is tegen moeilijke omstandigheden.

Maca ondersteunt niet alleen het werk van het endocriene systeem en andere organen die belangrijk zijn voor het functioneren van het hele lichaam, maar vertraagt ook de verouderingsprocessen van het lichaam, verbetert het fysieke en mentale welzijn, heeft een stimulerend effect, versterkt het fysieke uithoudingsvermogen van het lichaam, verbetert het werk van de geest, het geheugen en het vermogen tot herinneren. Bovendien vermindert het het risico op kanker, verlicht het de symptomen van PMS en de menopauze.

Maca – ondersteuning voor actieve mensen

sterke armenHet was niet voor niets dat de Andes Indianen deze plant voor de beslissende gevechten aan hun krijgers dienden, omdat zij het beschouwden als een stimulerende, revitaliserende en versterkende immuniteit en ondersteunende spiermassaopbouw. Dit effect is het gevolg van de eigenschappen van sterolen in de Macawortel, waarvan het effect is vergelijkbaar met anabole steroïden. Op deze manier, met behulp van een supplement op basis van dit natuurlijke plantaardige ingrediënt, zullen we een positief effect hebben op het versterken van het lichaam, het verhogen van het uithoudingsvermogen, spiermassa winst en een betere spier veerkracht.

Macawortel – effecten op het zenuwstelsel

De Macawortel is, net als ginseng, een adaptogeen dat de weerstand van het lichaam tegen stress en traumatische ervaringen fysiologisch ondersteunt. Ideaal voor gebruik bij chronisch vermoeidheidssyndroom, uitputting, angst, stress en depressie.

Het wordt ook aanbevolen voor ouderen en mensen wier werk is gebaseerd op intensieve mentale inspanning, omdat het de cognitieve functies, het geheugen en de concentratie verbetert. Maca wortelsuppletie helpt energie en uithoudingsvermogen te verhogen, maar draagt ook bij aan een rationele inschatting van de situatie en een verhoogde weerstand tegen stress.

Effecten op libido en vruchtbaarheid

We weten uit rapporten dat de Maca wortel ook door de Peruaanse Indianen werd gebruikt als een effectieve manier om erectiestoornissen te voorkomen, als een middel om de seksuele prestaties te verbeteren en de vruchtbaarheid te verbeteren, zowel voor vrouwen als mannen. Geen wonder dat in de vorm van droogte momenteel een van de belangrijkste ingrediënten van potentiegeneesmiddelen is. Hij wordt ook beschouwd als een natuurlijk afrodisiacum.

Onderzoek heeft aangetoond dat de wortel van deze plant de seksuele begeerte bij mannen verhoogt en de erectie vergemakkelijkt, en ook de productie van sperma en de levensvatbaarheid van het sperma verbetert, waardoor de vruchtbaarheid positief wordt beïnvloed. Dit is onder andere te wijten aan de aanwezigheid van hoogwaardig eiwit, wat een voorwaarde is voor goede seksuele prestaties.

Maca heeft ook een gunstig effect op de ovulatie bij vrouwen, verlicht menstruatieproblemen en symptomen van de menopauze en vermindert het risico op osteoporose, dat vaak optreedt tijdens de menopauze.

Maca root – meningen

Onder de commentaren die online zijn geplaatst, zijn er meestal positieve meningen over Mac, vooral met betrekking tot de kwestie van mannelijke potentie. Er zijn echter stemmen dat het supplement meer een placebo is dan een echte hulp. Daarnaast wordt opgemerkt dat de consumptie van Maca wortel bijwerkingen kan veroorzaken in het geval van prostaatontsteking, schildklierziekten en nierproblemen.

Maca root – hoe te gebruiken

Maca rootIn de meeste apotheken en kruidenierswinkels krijg je het Maca wortelpoeder. In deze vorm is het vooral aan te bevelen voor mensen die voor het eerst naar het supplement grijpen, omdat het makkelijker is om de juiste dosis te controleren. Begin met een kleine portie, bijvoorbeeld een theelepel per dag en verhoog geleidelijk de hoeveelheid. Het poeder lost op in water, vruchtensap of yoghurt. Er is ook een Mac wortel in tabletten.

Als we ons in de eerste plaats zorgen maken over de eliminatie van potentie- of libidoproblemen, is het ook de moeite waard om andere supplementen te overwegen waarvan de actie op deze kwesties is gericht. Naast de Macawortel bevatten ze ook andere ingrediënten die belangrijk zijn voor de seksuele prestaties en door ze te accumuleren voor één doel worden ze effectiever.

Tot de aanbevolen voorbereidingen behoren onder andere:

  • Testolan – compenseert de effecten van een tekort aan testosteron, heeft een positieve invloed op de potentie en het libido, terwijl het de spiermassa versterkt en vergroot.

testolan

  • Eron Plus – bij te dragen aan een verhoogde testosteronproductie, erectiestoornissen en verbetering van de algemene lichamelijke conditie.

eron plus

  • Femin Plus – gericht op vrouwen, het stimuleren van de vraag naar seksuele contacten, het verhogen van het libido niveau en het bevorderen van een grotere tevredenheid met het erotische leven.

femin plus

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr