Reishi – een schimmel met vele ongelooflijke gezondheidseigenschappen, zelfs wel de schimmel van de onsterfelijkheid genoemd!

De Reishi (Geelachtige lak, Ganoderma lucidum) is een alom bekende en traditionele Aziatische geneeskrachtige schimmel. Het ontbreekt niet aan waardevolle gezondheidsbevorderende eigenschappen, waarbij de strijd tegen gevaarlijke ziekten voorop staat. De schimmel reishi toont ook sterke capaciteiten om vitale krachten te stimuleren en verouderingsprocessen te remmen. Interessant is dat de gelige vernis ons ook kan helpen om ons te ontdoen van ongewenste ponden, maar dit is niet het einde van de voordelen van deze unieke schimmel. Ontdek de meest waardevolle eigenschappen van reishi!

Medicinale paddenstoelen – is het de moeite waard om te gebruiken?

paddenstoel in de hand

Steeds meer mensen hebben het over de verbazingwekkende eigenschappen van Aziatische geneeskrachtige paddenstoelen. In de westerse wereld zijn ze nog steeds een noviteit, maar in het Verre Oosten is de traditie van de behandeling van paddenstoelen enkele duizenden jaren oud. Er zijn enkele honderden verschillende soorten paddenstoelen met gezondheidseigenschappen, waarvan er ongeveer 200 uit Azië komen.

Genezende schimmels (of vitale schimmels) worden gekenmerkt door een hoog gehalte aan verschillende soorten voedingsstoffen, die het werk van het lichaam versterken en normaliseren. Dankzij hun sterke bioactieve werking bestrijden ze verschillende kwalen en ziekten, waaronder kanker, en hebben ze het vermogen om de natuurlijke immuniteit van het lichaam te versterken, metabole processen te reguleren en een abnormaal hormonaal evenwicht te herstellen. Fungus therapie heeft zelfs zijn speciale naam – fungo therapie of mycotherapie.

Theoretisch is het onmogelijk om de kwaliteiten van medicinale paddenstoelen te ontkennen, maar de vraag rijst of we ze wel echt vertrouwen? Waarderen we hun gezondheidspotentieel? De meningen zijn hier verdeeld. Sommige mensen gebruiken ze vrijelijk en zonder angst, waarbij ze vaak hun heilzame werking prijzen. Anderen benaderen hen met veel scepsis en terughoudendheid.

Het wantrouwen ten aanzien van Aziatische geneeskrachtige schimmels als remedie tegen onze kwalen is heel begrijpelijk – we zijn ons er immers van bewust dat veel schimmels giftige stoffen bevatten die talrijke bijwerkingen kunnen veroorzaken en tot ernstige, zelfs dodelijke vergiftiging kunnen leiden, en daarom zijn we niet enthousiast over het uitproberen van nieuwe soorten. Zeker als het gaat om soorten uit een heel andere regio van de wereld.

Dus zijn de medicinale paddestoelen veilig? Aan de ene kant kunnen we rustig zijn. Soorten zoals de besproken reishi, of de zee-egel, shiitake, maitake, cordyceps, etc. worden al vele eeuwen gebruikt in de Aziatische natuurgeneeskunde, waarvan sommige ook bekend en populair zijn als eetbare paddenstoelen. Bovendien worden veel van deze paddenstoelen de laatste tijd ook steeds vaker gebruikt in onze geneeskunde. Ze worden uitgebreid beschreven in de vakliteratuur en zijn het onderwerp van talrijke wetenschappelijke studies, die later in officiële therapieën, zoals antikankertherapieën, te vinden zijn.

Dus als er champignons worden gebruikt in de behandeling, kunnen ze dan als veilig worden beschouwd? U kunt echter niet vergeten om alleen goede kwaliteit voedingssupplementen te kiezen. Anonieme voorbereidingen die op de veilingdiensten beschikbaar zijn, geven ons bijvoorbeeld geen garantie voor veiligheid en een kwalitatief hoogstaand product. Het is ook altijd de moeite waard om de door de fabrikant van het preparaat aangegeven doseringen aan te houden. Sommige stoffen die te veel worden gebruikt, kunnen voor ons giftig zijn.

Verbazingwekkende schimmel van onsterfelijkheid

Reishi (Ganoderma lucidum)

Kan een schimmel met namen als: de schimmel van de onsterfelijkheid, de schimmel van de lange levensduur, een krachtig kruid, een 1000-jarige schimmel, een schimmel met bovennatuurlijke eigenschappen, een spookplant, geen buitengewone eigenschappen hebben?

Er is zeker geen tekort aan geelachtige (of anderszins glanzende) vernis, of reishi (Latijn Ganoderma lucidum) – een schimmel uit het Verre Oosten, een van de meest erkende natuurlijke hulpbronnen gebruikt in de traditionele Chinese en Japanse geneeskunde voor ongeveer 4 duizend jaar.

De schimmel reishi groeit van nature op bijna alle continenten, maar is op veel plaatsen (ook in Europa) zeer zeldzaam. Om deze reden is het in vele delen van de wereld beschermd en staat het op de lijst van bedreigde diersoorten. Aangezien de schimmel echter een breed scala aan kruiden- en farmaceutische toepassingen heeft en nauwelijks in het wild groeit, is een speciale teelt noodzakelijk. En zo zijn de grootste geelblauwe culturen te vinden in China, Japan, Korea, Taiwan en ook in de USA.

De schimmel reishi behoort tot de familie van de lacrimaten en groeit zowel in grotere clusters als individueel. Het is te vinden in bossen – op omgevallen bomen en op wortels of stammen (eerder in de lagere delen) van oudere loofbomen, vooral dode, minder vaak op de levende.

De hoed van de schimmel reishi heeft een halfronde, platte vorm en is donkerbruin van kleur. Het oppervlak is glanzend, niet te gelijkmatig, gemarkeerd met groeven. Het vruchtvlees heeft een sponsachtige consistentie en is wit van kleur.

Schimmels reishi – samenstelling

De fundamentele component die aanwezig is in reishi schimmels zijn polysacchariden, die hier in aanzienlijke hoeveelheden worden aangetroffen en worden gekenmerkt door een intensief bioactief effect. Ze dienen onder andere om ons immuunsysteem te versterken, wat zich vertaalt in een beter vermogen van het lichaam om ziekteverwekkers te neutraliseren.

Een andere belangrijke verbinding in de reishi schimmels zijn triterpenen, die ook fungeren als een immunostimulans en anti-kanker, antioxidant en anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Een belangrijke stof in reishi is bèta-glucaan (een van de vele polysacchariden die in deze schimmel voorkomen), dat naast het versterken van de immuniteit, helpt bij het reguleren van het suiker- en cholesterolgehalte en (door het normaliseren van de eetlust en het verhogen van het gevoel van verzadiging) gewichtstoename voorkomt.

Alle belangrijke componenten van de schimmel reishi:

 • polysacchariden,
 • triterpenes,
 • Sterolen,
 • aminozuren en proteïnen,
 • polyfenolen,
 • alkaloïden,
 • Coumarine,
 • saponinen,
 • Fytonciden,
 • nucleotiden,
 • Vetzuren,
 • B-vitaminen,
 • Vitamine C,
 • IJzer,
 • Zink,
 • magnesium,
 • Koper,
 • germanium,
 • mangaan,
 • calcium.

Schimmel reishi – invloed op de weerstand

Geelachtige vernis mag niet ontsnappen aan de aandacht van mensen met een verzwakte immuniteit, die vaak te maken hebben met verschillende gezondheidsproblemen, worstelen met een algemene achteruitgang van de vitaliteit, gevoelig zijn voor het “vangen” van infecties en verkoudheid en lijden aan chronische ziekten. reishi schimmels, onder andere dankzij de inhoud van polysacchariden (waaronder bèta-glucaan) en triterpenen, versterken het lichaam effectief, stimuleren de afweermechanismen en verminderen de gevoeligheid voor infecties, ontstekingen, ziekten, allergieën. Ze hebben ook antivirale, schimmelwerende en antibacteriële effecten.

Door de activiteit van de immuuncellen, d.w.z. macrofagen en lymfocyten, te stimuleren, dragen ze bij aan een efficiëntere vangst van ziekteverwekkers en een effectievere verwijdering van deze ziekteverwekkers uit het systeem. Dankzij reishi schimmels is de reactie van ons immuunsysteem op ziekteverwekkers dus effectiever en kunnen we genieten van een betere gezondheid en een beter welzijn. Het is ook de moeite waard om toe te voegen dat dankzij hun goede immunomodulerende eigenschappen, reishi schimmels een belangrijke rol kunnen spelen in de bestrijding van auto-immuunziekten.

Reishi – anti-oxidant en anti-kanker eigenschappen

Triterpeenverbindingen in reishi werken als antioxidant. Ze nemen deel aan het wegvegen van schadelijke vrije radicalen uit het lichaam en dragen bij aan het verminderen van oxidatieve stress van de cellen. Op deze manier voorkomen reishi schimmels de vorming van beschavingsziekten, waaronder tumoren, en vertragen ze de verouderingsprocessen die in het lichaam plaatsvinden. Talrijke studies hebben ook aangetoond dat dankzij de huidige polysacchariden en triterpenen de gelige vernis bijdraagt aan de dood van de kankercellen en de verdere vermenigvuldiging ervan remt, waardoor de strijd tegen deze gevaarlijke ziekte wordt ondersteund.

Het effect van de reishi op het cardiovasculaire systeem

Voor alle mensen met cardiovasculaire problemen kan de schimmel reishi een waardevolle ondersteuning zijn. Het breidt de bloedvaten uit, stimuleert de doorbloeding, verhoogt de zuurstoftoevoer naar het hart en ondersteunt het werk van het hart. Vermindert zowel de systolische als de diastolische bloeddruk, vermindert vervelende symptomen zoals dyspneu, hartkloppingen, duizeligheid, hartslagfalen, pijn op de borst. Bovendien vermindert Ganoderma lucidum de triglyceriden en het slechte cholesterol. Het vermindert ook de viscositeit van het bloed, waardoor de vorming van stolsels wordt voorkomen. Dankzij deze eigenschappen vermindert reishi het risico op beroertes, beroertes, atherosclerose en andere hart- en vaatziekten.

Fungus reishi helpt het suikergehalte te verlagen.

Omdat de schimmel reishi een stabiliserende werking heeft en helpt bij het reguleren van verstoorde processen, kan het een waardevolle ondersteuning zijn voor glycemische aandoeningen. Dankzij polysacchariden verbetert het de glucosestofwisseling, verhoogt het de insulinesecretie en brengt het een te hoge bloedsuikerspiegel in balans. Op deze manier helpt het de insulineresistentie, pre-diabetes en diabetes te bestrijden. Bovendien helpen de reishi-schimmels ons door het stabiliseren van de glucosespiegels onze voeding weer onder controle te krijgen, hongeraanvallen te voorkomen, onze eetlust te verminderen, met name voor koolhydraten, en zo tabak tegen te gaan.

Lees meer: Hoe verlaag je de suiker?

Reishi bewaker van gemoedsrust en goede geestelijke gezondheid

Als een schimmel met adaptogene eigenschappen helpt reishi de homeostase in het lichaam te herstellen door verstoorde processen te stabiliseren, het werk van de organen te reguleren en het vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan de heersende omstandigheden te verbeteren. Een van de belangrijkste taken die reishi als adaptogeen uitvoert is het ondersteunen van het zenuwstelsel, het verminderen van stress en spanning, het kalmeren van zenuwen, het kalmeren van slechte emoties en het herstellen van het interne evenwicht. De Yellow Painter vermindert ook depressieve toestanden, angst en paniekaanvallen. Het vermindert ook slaapstoornissen, helpt om in een staat van ontspanning te komen, vergemakkelijkt het in slaap vallen en verbetert de slaapkwaliteit.

Reishi ondersteuning voor de hersenen

De schimmel reishi staat ook bekend als een natuurlijk nootroop middel. Door het verbeteren van de doorbloeding van de hersenen en het reguleren van de afgifte van neurotransmitters dragen ze bij aan het verbeteren van de cognitieve functies, met een verbeterd geheugen en concentratie op de voorgrond. Tot op zekere hoogte zullen reishi schimmels ons ook helpen om onze intellectuele productiviteit te verhogen en ons te beschermen tegen mentale vermoeidheid tijdens momenten van grote mentale inspanning, hoewel we zeker beter af zijn met kant-en-klare, multi-component nootropische supplementen, speciaal samengesteld om de prestaties van de hersenen te verbeteren en het potentieel ervan te verhogen.

Bekijk de beste brain booster op de markt: Brain Actives

Brain Actives

De reishi paddenstoel is een manier van leven, jeugd en een lange levensduur.

De reishi champignons worden jeugdpaddenstoelen genoemd omdat ze daadwerkelijk invloed hebben op de uitbreiding ervan. Ze versterken en voeden het hele organisme, voegen kracht toe, stimuleren regeneratieprocessen, verhogen de vitale krachten en laten cellen en organen langzamer verouderen.

Andere waardevolle eigenschappen van reishi schimmels:

 • de lever te beschermen en te helpen werken,
 • ze stimuleren de zuivering van giftige stoffen in het lichaam,
 • Ze zijn gunstig voor de maag en de spijsvertering,
 • de alvleesklier te ondersteunen,
 • Ze hebben een positief effect op de huid en remmen het verouderingsproces,
 • Ze verhogen het gevoel van verzadiging en helpen overgewicht te verminderen.

Heb je moeite met overgewicht? Bekijk de afslank-chocoladedrank met reishi: Chocolate Slim

Chocolate Slim

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin