fresh orange juice 1614822 1280

Sapdieet (recepten, regels, effecten) – snelle ontgifting, snel verlies van 5 kg

Een sapdieet – niet zo eenvoudig en prettig als het lijkt…

Verlies je een paar kilo’s in een paar dagen? Dit is onder andere mogelijk dankzij een sapdieet dat, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd is op sappen – vers geperst, bereid met groenten of fruit, of beide. Achter de belofte van een snelle gewichtsvermindering schuilt echter een aanzienlijk voedingsradicalisme, waarop we ons moeten voorbereiden wanneer we met een sapdieet beginnen. We hebben veel vastberadenheid nodig, met behulp van een sapdieet, we kunnen verse broodjes voor het ontbijt, aromatische soepen en aanzienlijke bijgerechten voor het diner of heerlijke salades en toastjes voor het diner vergeten.

Sapdieet – regels. Hoe te eten tijdens een ernstige ontgiftingsbehandeling?

vruchtensappersing

Terwijl we op een sapdieet binnen 1-3 dagen alleen sappen consumeren die net voor het drinken in real time zijn bereid, met behulp van een sapcentrifuge, perser of blender, wordt deze laatste oplossing steeds populairder. In sappen van een blender, of met andere woorden, in cocktails van een blender, worden groenten en fruit volledig vermalen, terwijl in sappen van persers en sapcentrifuges een deel van de grondstof verloren gaat. Cocktails met een blender bevatten daarom meer waardevolle ingrediënten – vezels, antioxidanten, enzymen, vitaminen dan klassieke sapcentrifuges of persers, zodat ze waardevoller voor ons kunnen zijn, vooral als we in een cyclus van gewichtsverlies zitten en producten met een hoge hoeveelheid vezels belangrijk voor ons zijn.

Zoals reeds vermeld, drinken we alleen sappen tijdens het sapdieet. De enige toevoegingen die we ons kunnen veroorloven zijn specerijen (met uitzondering van zout en kant-en-klare kruidenmixen), kruiden, kruidenthee en fruitthee, groene thee, groentebouillon zonder toevoeging van vet.

Vanwege de beperking van de geconsumeerde producten en het niet leveren van voldoende hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten of koolhydraten, mag het sapdieet niet langer dan 3 dagen duren. Natuurlijk kunnen we daarna de behandeling met sappen voortzetten, wat zelfs aan te raden is, maar het is belangrijk dat we na deze 3 dagen beginnen met het introduceren van andere artikelen op het menu – graanproducten, magere melkproducten, eieren, mager vlees en vis, groenten en fruit in andere vormen dan vloeibare vorm.

Niet minder belangrijk, aangezien het dieet na het sapdieet is beëindigd, is het dieet voor het begin van het dieet. U moet zich goed voorbereiden op het sapdieet, waarbij u geleidelijk calorieën vermindert en andere producten van het menu uitsluit. Een al te plotselinge verandering van een rijk menu naar een rauw sapmenu kan een schok zijn voor ons lichaam en resulteren in een rampzalige stemming en een snelle onderbreking van het dieet.

Sapdieet – effecten op de gezondheid, het welzijn en het uiterlijk van het lichaam

Het sapdieet, ook bekend als sap detox, is een typisch dieet dat het lichaam van giftige stoffen zuivert. Het stimuleert het proces van intensieve verwijdering van in ons lichaam geaccumuleerde giftige stoffen uit verwerkt voedsel, het milieu en onnodige producten van de stofwisseling. Het helpt ook om overtollig water uit het lichaam te verwijderen. Het leidt tot de verbetering van het spijsverteringsstelsel (dat plotseling niet langer wordt overbelast met verwerkt en moeilijk verteerbaar voedsel), tot de verbetering van de stofwisseling en tot de verbetering van de werking van het hele systeem.

Het reinigen met sappen heeft nog een ander gunstig effect voor mensen met overgewicht, namelijk een snel gewichtsverlies. Dit komt omdat de vruchten- en groentesappen zeer caloriearm zijn. Dit impliceert een toename van het gebruik van vetreserves als energiebron. Bovendien scheidt ons lichaam tijdens een sapdieet veel water uit en zoals we weten, heeft het verlies van onderhuids water ook invloed op de algehele vermindering van het lichaamsgewicht.

Sap detox is waardevol voor mensen die willen beginnen met het verliezen van gewicht voor een lange tijd ook om een andere reden – zoals elk vloeibaar dieet, het beïnvloedt de samentrekking van de maag, die bevorderlijk is voor een sneller gevoel van verzadiging tijdens een maaltijd en het eten van kleinere hoeveelheden voedsel.

Kortom, het directe effect van een sapdieet is dat:

 • de ontgifting van het organisme,
 • een gewichtsverlies van 2-5 kg,
 • maag samentrekking,
 • Verbetering van het stofwisselingsproces,
 • Verbetering van het spijsverteringssysteem,
 • om de lever en nieren te reinigen,
 • Verbeterd welzijn.

Sapdieet – een plan

tomatensap

Het ergste wat we kunnen doen is het sap met geweld te ontgiften, zonder voorafgaande geleidelijke voedingsbeperkingen. Ons lichaam reageert niet goed op een radicale verandering, ook niet op een plotselinge vervanging van standaard, gevarieerde maaltijden door sappen alleen. Het is het beste om ongeveer een week voor de geplande ontgifting te beginnen met de introductie van een dieetmenu. Dan geven we fastfood en ander verwerkt voedsel op, elimineren we ongezonde vetten, snoep, alcohol en verminderen we af en toe de hoeveelheid voedsel die we eten. We verdelen het menu in 4-5 kleine maaltijden bestaande uit voornamelijk groenten en fruit en kleine hoeveelheden mager vlees of vis, eieren, magere zuivel en graanproducten (bijv. rijst, grutten, brood).

Een voorbeeldig menu 7-3 dagen voor het sapdieet

 • Ontbijt: 2 sneetjes brood, 3 sneetjes ossenhaas, tomaat, grapefruit.
 • 2 ontbijt: fruitsalade
 • Lunch: tomatensoep op groentebouillon met een kleine hoeveelheid rijst op groentenbouillon
 • Middagsnack: lamsvlees in melk
 • Diner: graham, kwark met groenten en kwark

Twee dagen voor het sapdieet geven we vlees en andere zoönotische producten op, eten we alleen groenten en fruit en eventueel zaden en volkorenproducten in kleine hoeveelheden. Ook drinken we geen koffie of zwarte thee, we vervangen deze door kruidenthee en vruchtenthee. We beginnen elke dag met een groot glas dat de stofwisseling stimuleert en giftige stoffen uit de drank verwijdert – het kan water met citroensap, water met honing, gember en chilipeper, of water met kurkuma zijn.

De uitstapfase speelt ook een belangrijke rol in het sapdieetplan. Na het beëindigen van het dieet, geleidelijk aan beginnen met het introduceren van andere producten – gedurende de eerste 2 dagen eten we alleen groenten en fruit en eventueel kleine hoeveelheden granen, in de volgende dagen bereiken we voor kleine porties grutten, rijst, gekookt mager vlees of gekookte vis, kwark. Voor zover mogelijk proberen we de komende weken een gezonde eetstijl te handhaven. Anders, wanneer we bijvoorbeeld verwerkt voedsel, snoep en ongezonde vetten beginnen te consumeren, zal onze ontgifting niet veel goeds doen en zullen de kilo’s die we zijn kwijtgeraakt snel terugkeren naar ons.

Sapdieet – menu

Het sapdieet is een vloeibaar dieet, dus we vergeten alle vaste voedingsmiddelen en richten ons op sappen en cocktails van fruit en groenten. Elke dag is het de moeite waard om te beginnen met een groot glas stilstaand mineraalwater met citroensap om uw stofwisseling te stimuleren en uzelf te voorzien van een elektrolytische injectie. We proberen de maaltijden in het sapdieet op een gevarieerde manier samen te stellen, zodat we de voedingsmonotonie zo min mogelijk voelen en we zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnenkrijgen.

Het beste is om het menu op te delen in 6 maaltijden. Tijdens elk van hen drinken we een grote portie sap (ongeveer een halve liter) uit geselecteerde groenten of fruit, of beide. Sappen met een overwicht aan fruit kunnen het beste ’s morgens en rond het middaguur bewaard blijven – op deze momenten van de dag hebben we meer rechte koolhydraten nodig, die overvloedig aanwezig zijn in fruit. Sappen met een overwicht aan groenten zijn echter groot in de middag en avond – ze zijn caloriearm, verzadigd en voedzaam tegelijk. Aangezien het eerste ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat het bijzonder rijk is, zowel wat betreft kwantiteit als kwaliteit.

Voorbeeld van een menukaart in een sapdieet

 • Ontbijt: dikke smoothie met bananen, sinaasappels, verse spinazie en appels.
 • 2 ontbijt: wortelsap en perziken met toegevoegd kurkuma
 • Lunch: groene cocktail van avocado’s, broccoli, komkommers, komkommers, kiwi’s, broccoli, kiwi’s, enz.
 • Middagsnack: bieten- en seldiesap met toegevoegd citroensap
 • Diner: cocktail van groene erwten, selderij en appeltjes

Sapdieet – recepten voor het afslanken en zuiveren van sappen

bosbessensap

Om het best mogelijke resultaat uit de behandeling met sappen te halen, is het raadzaam deze direct na de bereiding te drinken. Als u van alle groenten en fruit sappen wilt maken, kunt u ze verrijken met specerijen zoals gember, nootmuskaat, kaneel, peper, kerrie, kurkuma of kruiden – munt, basilicum, oregano, peterselie en tijm. We proberen geen water, zout of suiker toe te voegen aan onze composities.

Voorzieningen voor de bevrediging van sappen en cocktails

 • Set 1: 3 peren, 6 pruimen, 3 peterselie (wortel), 1 prei, 4 gemalen komkommers, citroensap, 6 pruimen, 3 peterselie (wortel), 1 prei, 4 gemalen komkommers.
 • Set 2: 3 appels, 3 bieten, 3 teentjes knoflook, 1 peper, 2 wortelen, oregano en 3 bieten
 • Set 3: 1 grote broccoli, 1 grote courgette, 3 kiwi, gember, 1 grote broccoli, 1 grote courgette.
 • Set van 4: 0,5 ananas, 2 perziken, 2 stengels selderij, verse munt, 2 stuks selderij, verse munt
 • Set 5: 6 tomaten, 2 paprika’s, 2 wortelen, 1 chilipeper, kerrie, 1 chilipeper
 • Set 6: 2 glazen aalbessen, 2 bananen, 3 handen vol boerenkool of sla, kaneel, 2 glazen aalbessen, 2 bananen en 3 handen vol kaneel.
 • Set 7: 2 glazen bosbessen, 1 avocado, 3 appels, 3 handen vol spinazieblaadjes en 3 glazen bosbessen
 • Kit 8: 2 glazen aardbeien, 2 sinaasappels, 3 wortelen, een bosje peterselie peterselie, 2 glazen aardbeien, 3 sinaasappels, 3 wortels, een bosje peterselie
 • Set 9: 2 glazen kersen, 2 druiventrossen, 4 nectarines, 2 bananen, 2 glazen kersen, 4 nectarines
 • Set 10: 1 sla, 3 handen vol raketten, 5 komkommers, 1 selderij, 2 appels, basilicum en 3 handen vol raketten.

Sapdieet – adviezen

De meningen over het sapdieet zijn verdeeld. Sommige mensen zijn er zeer tevreden mee vanwege de uitstekende resultaten – verbetering van de stemming, eliminatie van chronische vermoeidheid, algemene gezondheidsverbetering, verbetering van de huid- en haarconditie of vermindering van het lichaamsgewicht. Anderen zijn van mening dat het sapdieet te beperkend en vermoeiend is en dat er veel mildere, maar even effectieve manieren zijn om te ontgiften en gewicht te verliezen.

De sap detox is zeker niet voor iedereen. Als je het gevoel hebt dat het drinken van de sappen voor 2-3 dagen alleen te vermoeiend voor je zou zijn, is het de moeite waard om een andere manier te kiezen om te zuiveren en gewicht te verliezen. Het is ook mogelijk om een sapdieet in een licht verzachtende vorm toe te passen – drink elke dag meerdere porties sappen, maar geef tegelijkertijd niet helemaal op andere producten op. Als ontbijt eten we bijvoorbeeld een halve graham met witte kaas en tomaat en drinken we sap. We drinken het sap zelf voor het tweede ontbijt. Voor de lunch eten we 100 g rijst met de medicinale groente Plus sap. Een cocktail voor thee en Plus gebakken vis en groenten voor het diner.

Kijk er ook eens naar: Rangschikking van vetverbranders

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin