weight loss g420b22596 640

Wat voor gewichtsverlies – ontdek de meest effectieve natuurlijke vetverbranders! Je kunt er veel van vinden in je keuken!

Wat te gebruiken voor gewichtsverlies? Hoe kunnen we het afslankproces optimaliseren, zodat het niet nog een paar jaar aansleept, maar snel en efficiënt verloopt? Als u in korte tijd effectief wilt afvallen, is het raadzaam om allereerst over te schakelen op een caloriebeperkte voeding en enige lichaamsbeweging in uw schema op te nemen. Soms echter verloopt het afslankproces, ondanks de dieet- en levensstijlveranderingen, niet zo voortvarend als we zouden willen, zodat we op zoek gaan naar aanvullende vormen van ondersteuning. Kant-en-klare preparaten voor gewichtsverlies, of vetverbranders, zijn een goed patent voor het stimuleren van de vetverbranding. Maar het is ook de moeite waard te kijken naar gewone culinaire producten, waarvan er vele afslankende eigenschappen hebben. Wat werkt het beste voor gewichtsverlies? Wat zijn de meest effectieve natuurlijke vetverbranders en hoe kun je profiteren van hun potentieel?

Wat om af te slanken? De juiste voeding is essentieel!

Veel mensen die met succes gewichtsverlies hebben ondergaan, benadrukken dat de beste manier om het lichaamsvet intensief te verminderen het gebruik van vetverbranders is, samen met een caloriebeperkt dieet (bij voorkeur met verhoging van het niveau van lichamelijke activiteit). Het spreekt voor zich dat een dieet het begin is van gewichtsverlies. Als we het menu goed kiezen wat betreft het aantal calorieën en het soort voedsel dat we eten, hebben we de helft van het succes bij het afvallen.

De andere helft is de keuze van natuurlijke vetverbranders en lichaamsbeweging, die briljant is voor de stofwisseling. We hoeven ons niet te storten op intensieve, inspannende trainingen, matige activiteit in welke vorm dan ook is voldoende, het belangrijkste is dat het regelmatig is. Een zittende levensstijl is de vijand van een slank figuur, en omgekeerd – beweging is een bondgenoot van de verbranding van overtollige calorieën en een blokker van gewichtstoename.

Een dieet dat snel gewichtsverlies bevordert – welke voedingsmiddelen moet u vermijden?

 twee handen, de ene houdt een appel vast, de andere een donut

Hoe moet ik mijn menu samenstellen zodat overtollig gewicht van mijn lichaam begint te verdwijnen? Het belangrijkste is om de toevoer van koolhydraten te verminderen. Door deze te verminderen tot ongeveer 150-250 g per dag, krijgen we ten eerste een zeer goede start om het verdere proces van gewichtstoename te blokkeren, en ten tweede beginnen we het vet dat zich reeds heeft opgestapeld, intensief te verbranden.

Koolhydraten (vooral enkelvoudige koolhydraten), die in overmaat worden geconsumeerd, worden omgezet in vetweefsel en opgestapeld als reserve-energiemateriaal. Dit is de reden waarom mensen met een dieet dat gebaseerd is op fast food, witmeelproducten, chips, snoep en andere producten die verzadigd zijn met ongezonde soorten suikers zo snel en aanzienlijk in gewicht toenemen.

Het verminderen van de inname van koolhydraten is een duidelijk signaal aan het lichaam om vet te mobiliseren. Koolhydraten zijn een bron van directe energie voor de weefsels en als we ze plotseling in veel kleinere hoeveelheden gaan consumeren, zal het lichaam, om brandstof te verkrijgen, automatisch gaan grijpen naar energiereserve-materiaal, d.w.z. opgeslagen vetweefsel.

Vermindering van de inname van koolhydraten moet worden gecombineerd met een vermindering van de inname van vetten, vooral verzadigde vetten en transvetten. Kant-en-klare levensmiddelen, halffabrikaten, instantvoedsel, fastfood, snoep en zoute snacks moeten ook van het menu worden geschrapt als we onze gezondheid serieus nemen. als u zich serieus wilt ontdoen van buikvet en overtollig vet dat zich in andere delen van het lichaam heeft opgehoopt.

Wat moet je eten om af te vallen?

 Gezond eten op tafel

Een dieet dat bevorderlijk is voor gewichtsverlies en het afslanken van het figuur moet vooral natuurlijk zijn en rijk aan voedingswaarden. Het kan zeker geen deficiëntie dieet zijn, laat staan een hongerdieet. Dergelijke diëten leiden tot een vertraging van de stofwisseling en verstoren de werking van het lichaam, wat onder meer leidt tot een slechter gevoel van welbevinden, zwakte, hoofdpijn en een daling van de immuniteit.

Radicale diëten waarbij het aantal calorieën drastisch wordt beperkt of waarbij hele voedselgroepen of bepaalde voedingsstoffen bijna honderd procent van de tijd volledig worden geschrapt, eindigen in een jojo-effect.

Maaltijden tijdens een dieet om af te vallen moeten frequent zijn, maar niet te groot. We moeten geen honger lijden, maar we moeten ons ook niet overeten. Een systeem van 3 hoofdmaaltijden en 2 kleine tussendoortjes werkt het best. Gebruik bij het bereiden van het ontbijt en het avondeten volkorenbrood in plaats van witbrood, en kies bij het bereiden van de lunch voor mager vlees en vermijd zware, vette en bloemige gerechten.

Op welke voedingsmiddelen moet je je dieet voor gewichtsverlies baseren?

 • Groenten
 • peulvruchten
 • vis,
 • eieren,
 • mager vlees,
 • mager vlees,
 • zeevruchten,
 • magere zuivelproducten,
 • volkoren brood,
 • dikke granen,
 • bruine rijst,
 • volkoren pasta,
 • natuurlijke granen (bijv. havermout, boekweit, rogge),
 • zemelen,
 • zaden, pitten,
 • noten,
 • plantaardige oliën in kleine hoeveelheden,
 • specerijen, kruiden.

Lees ook: Vitale vezels (meningen en eigenschappen)

Wat voor gewichtsverlies – voedingsmiddelen die vetverbranding ondersteunen

Veel van de voedingsmiddelen die wij in onze keuken hebben, zijn nuttige hulpmiddelen om een slank figuur te vormen. Zij versnellen de stofwisseling, verhogen het calorieverbruik, reguleren de spijsvertering en stimuleren de vetverbranding.

Daartoe behoren producten met een hoog eiwitgehalte – magere zuivelproducten, zeevis, mager vlees, maar ook fruit (appels, citrusvruchten, aardbeien), kruiden (bv. peterselie) en populaire specerijen zoals kaneel of peper cayenne. Talrijke metabolismeversnellende producten ondersteunen tegelijkertijd de ontgifting van het lichaam en stimuleren de afvoer van overtollig water uit het lichaam, waardoor ook gewichtsverlies en een slanker postuur worden bevorderd.

Natuurlijke vetverbranders rechtstreeks uit de keuken – magere zuivelproducten

 yoghurt in een kom, naast een framboos

Bij het zoeken naar natuurlijke remedies voor gewichtsverlies, is het de moeite waard om in de koelkast te kijken. Alle zuivelproducten die arm zijn aan vet en suikers zijn natuurlijke vetverbranders. Hiertoe behoren producten zoals karnemelk, kefir, kwark, cottage cheese, natuurlijke yoghurt en gestremde melk. Door hun hoge eiwitgehalte moet het lichaam meer energie verbruiken om ze te verteren. Door hun thermogene werking versnellen zij het metabolisme en leiden zij tot een toename van de calorieverbranding. Zij hebben ook een uitstekend effect op de darmwerking en zijn een schatkamer van waardevolle probiotische bacteriën, die helpen bij de opbouw van een gezonde darmflora en spijsverteringsstoornissen tegengaan.

Bovendien zijn magere zuivelproducten rijk aan calcium, dat bijdraagt tot een efficiëntere afbraak van voedingsstoffen, waaronder vetten. Te weinig calcium in de voeding leidt daarentegen tot een intensievere accumulatie van vetten uit de voeding en een overgroei van het vetweefsel, met overgewicht en zwaarlijvigheid tot gevolg. Magere zuivelproducten bevatten ook CLA (geconjugeerd linolzuur), dat zorgt voor een goede vertering van suikers, helpt bij het behoud van een gezond lichaamsgewicht en vetopslag voorkomt.

Yoghurt, kwark en andere magere zuivelproducten stillen de honger goed en leveren weinig calorieën. Zij kunnen dus zeer nuttig zijn om een caloriearm dieet onder controle te houden en vol te houden. Het is dus een goed idee om ze zo vaak mogelijk in het menu op te nemen.

Onschatbare hulp bij gewichtsverlies – voedingsvezels

Terwijl producten met grote hoeveelheden enkelvoudige suikers niet worden aanbevolen om af te vallen, worden producten die rijk zijn aan complexe koolhydraten, met inbegrip van oplosbare en onoplosbare vezels, wel aanbevolen.

Producten met een hoog vezelgehalte die het waard zijn om vaak in het menu op te nemen

 • zemelen en granen,
 • groenten,
 • granen en zaden
 • grutten
 • bruine rijst
 • vers en gedroogd fruit,
 • volkorenmeel,
 • speltmeel,
 • peulvruchten,
 • tarwegras, jonge gerst,
 • zaden (b.v. weegbree, Psylliumzaad, lijnzaad, chiazaden).

Vezelproducten zijn om vele redenen nuttig voor mensen die worstelen met overgewicht. Ze ondersteunen de spijsvertering, voorkomen constipatie en winderigheid, bevorderen een gevoel van lichtheid en gaan plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel tegen.

Zij hebben een positieve invloed op de stofwisseling en stimuleren de reiniging van het lichaam van gifstoffen (door de peristaltische bewegingen van de darmen te verbeteren, vegen zij etensresten, afzettingen en gifstoffen uit het lichaam). Bovendien zijn zij de bewaker van de hoeveelheid calorieën die wij verbruiken. Producten met een hoog vezelgehalte hebben het vermogen op te zwellen in de maag, waardoor de honger effectief wordt gestild en het verlangen naar zoet wordt onderdrukt, wat ons helpt ons dieet onder controle te houden.

Lees ook: Uw lichaam ontgiften

Vetverlagers rechtstreeks uit het keukenkastje

 Kruiden

Naast voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en vezels, zijn er nog andere natuurlijke vetverbranders die in de keuken veel worden gebruikt. Hier zijn er een paar van:

Groene thee

Groene thee heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en de stofwisseling. Het stimuleert de afscheiding van maagsap, voorkomt ongemakken bij de spijsvertering en verbetert het stofwisselingsproces. Dankzij het hoge gehalte aan catechinen (vooral EGCG) draagt het ook bij tot de vermindering van het vetweefsel en beperkt het de verspreiding en de groei van vetcellen.

Pu-erh thee

Pu-erh thee, een rode thee afkomstig uit China, is een van de populairdere kruidenremedies voor gewichtsverlies. Het wordt soms zelfs een vetmoordenaar genoemd. De reden hiervoor is de ongewone samenstelling van deze thee, waarin we een samenstelling vinden van cafeïne en een grote hoeveelheid spijsverteringsenzymen met een hoge biologische activiteit.

Dankzij dit mengsel van ingrediënten regelt pu-erh thee de spijsvertering, versnelt het de stofwisseling en stimuleert het de vetverbranding van het lichaam. Door de stofwisseling van vetten en andere voedingsstoffen te bevorderen, voorkomt het ook het gevoel van zwaarte en volheid in de maag na grote, verzadigende maaltijden.

Intense specerijen

Pittige en prikkelende specerijen zoals zwarte peper, chilipeper, gember, nootmuskaat, kaneel, kerrie, kardemom, Romeinse komijn en kurkuma zijn waardevolle wapens tegen overgewicht. Door de lichaamswarmte te verhogen (een thermogeen effect teweeg te brengen), dwingen zij het lichaam meer energie te verbruiken (om af te koelen). Zo zorgen ze ervoor dat we meer calorieën verbranden.

Appelcider azijn

Natuurlijke appelciderazijn is ook een waardevolle ondersteuning voor gewichtsverlies. Het bevat een arsenaal aan waardevolle enzymen die de spijsvertering reguleren, de stofwisseling verbeteren, de bloedsuikerspiegel normaliseren, het hongergevoel onderdrukken, de ontgifting van het lichaam stimuleren, het vochtgehalte onder de huid verlagen, de verbranding van opgeslagen vet vergemakkelijken en het gewichtsverlies versnellen.

Cichorei

Witlof is een onlangs enigszins vergeten bladgroente (die lijkt op Chinese kool of sla) met waardevolle voedings-, medicinale en afslankende eigenschappen. Cichoreibladeren worden vers gebruikt als toevoeging aan gerechten en snacks, terwijl cichoreiwortel een plantaardige grondstof is, die meestal in fijngestampte en gedroogde vorm verkrijgbaar is.

Cichorei bevat grote hoeveelheden waardevolle bestanddelen voor ons lichaam, waaronder voedingsvezels, eiwitten, flavonoïden en een rijk reservoir aan vitaminen en mineralen. Het heeft een gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel en de lever, helpt bij de stofwisseling van vetten, stimuleert de productie van spijsverteringssappen, reguleert de stoelgang, gaat constipatie en winderigheid tegen. Het normaliseert de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte, verbetert de stofwisseling en reinigt het lichaam van gifstoffen.

Witte moerbei

Witte moerbei is een bekend kruid voor mensen die worstelen met diabetes-gerelateerde problemen: suikerziekte, insulineresistentie en pre-diabetes. Regelmatig gebruik ervan leidt tot goede resultaten bij het reguleren van de koolhydraatstofwisseling in het lichaam. Witte moerbei verhoogt de gevoeligheid van cellen en weefsels voor insuline, vertraagt de vertering van koolhydraten in de dunne darm, waardoor deze minder snel in de bloedbaan vrijkomen, en gaat snelle pieken in de bloedglucosespiegel tegen.

Door de bloedsuikerspiegel te normaliseren, helpt de witte moerbei ook bij gewichtsverlies – want een stabiele koolhydraatstofwisseling in het lichaam betekent een betere beheersing van de eetlust, minder hongeraanvallen en minder trek in zoetigheid.

Koffie

Koffie, hoewel het ons op zichzelf niet van overtollig gewicht zal ontdoen, kan een waardevolle hulp zijn bij gewichtsverlies. Het bevat cafeïne, dat de stofwisseling versnelt en helpt om sneller calorieën te verbranden. Bovendien helpt het, dankzij zijn vochtafdrijvende eigenschappen, het lichaam zich te ontdoen van gifstoffen en overtollig water, waardoor cellulitis en zwellingen worden tegengegaan.

Kijk eens: Rangschikking van Afslankpillen

De reinigende kracht van kruiden en zeewier!

 spirulina cocktail

Slapheid, gebrek aan energie, constipatie en andere spijsverteringsstoornissen, trage stofwisseling, malaise, neiging tot gewichtstoename, hoofdpijn, pijnen en pijntjes.gewicht, hoofdpijn, zwakte – allemaal symptomen van een ophoping van gifstoffen in het lichaam dat ze niet kan verwijderen.

Als we gestaag willen gaan afvallen, moeten we ervoor zorgen dat we ons lichaam regelmatig reinigen van schadelijke stoffen die onder andere worden aangevoerd door ongezonde voeding en stimulerende middelen. In een lichaam zonder gifstoffen verloopt de stofwisseling sneller en functioneren de organen efficiënter, waardoor het gemakkelijker is om gewicht te verliezen.

Om het lichaam te ontgiften en het afslankproces te versnellen, is het in de eerste plaats nuttig om een gezonde levensstijl aan te nemen (verminder stimulerende middelen, lichaamsbeweging en een evenwichtige, rationele voeding introduceren, contact met een vervuilde omgeving vermijden). Het gebruik van geschikte kruiden en algen kan ook een grote steun zijn.

Twee van de meest bekende en gewaardeerde algen – chlorella en spirulina- zijn hier bijzonder vermeldenswaard. Zij zijn zeer actief in het mobiliseren van het lichaam om toxines te elimineren. Ook infusies van geneeskrachtige planten als paardenbloem, berk, brandnetel, driekleurig viooltje, purgeermiddel, guldenroede, distel en groene thee kunnen nuttig zijn.

Als u de voorkeur geeft aan snellere en handigere oplossingen waarvoor u geen kruidenthee hoeft te brouwen of te drinken, is het de moeite waard om te grijpen naar een kant-en-klaar preparaat dat een grondige reiniging en ontzuring van het lichaam ondersteunt, en tevens helpt bij het afslanken van het lichaam. Spirulin Plus. Het combineert de ontgiftende kracht van algen en kruiden en bevat onder meer spirulina, chlorella, paardenbloem en groene thee.

Plantaardige blender smoothies een levenslijn voor gewichtsverlies

Als we groenteshakes tot een van de maaltijden van de dag maken (bv. tweede ontbijt of middagthee) ten koste van dikmakende snacks of fastfood, versnellen we het proces van het wegwerken van overgewicht. Dergelijke shakes op basis van groenten hebben een uitstekend effect op de stofwisseling, ondersteunen de ontgifting van het lichaam, geven ons een dosis energie en een aanzienlijke injectie van vitaminen en mineralen. Bovendien zijn ze vullend en helpen ze in de strijd tegen het snacken, zodat we een grote maaltijd kunnen doorkomen zonder hongergevoel.

Probeer elke dag ongeveer twee glazen smoothie van geselecteerde groenten te drinken. Dergelijke blender brouwsels zijn zeer geschikt om op te nemen:

 • tomaten,
 • paprika’s
 • bieten,
 • selderij,
 • spinazie,
 • komkommers,
 • Boerenkool,
 • wortelen,
 • peterselie,
 • pastinaken,
 • courgettes,
 • koolrabi,
 • radijzen,
 • kool.

We kunnen smoothies ook verrijken met fruit, zaden en granen, noten, zemelen, granen, gekookte grove gort, gekookte peulvruchten (bv. bonen, linzen, kikkererwten, erwten), specerijen en kruiden.

Ananas, sinaasappels, grapefruits, citroenen, mandarijnen… vruchten die afslanken.

 Fruit, naast een glas sap

Het regelmatig eten van ananas en citrusvruchten is een geweldige manier om op natuurlijke wijze gewicht te verliezen. Zowel ananas als citrusvruchten bevatten veel vezels, waarvan bekend is dat ze een zeer belangrijke schakel zijn in het proces van gewichtsverlies.

Bovendien bevat ananas het enzym bromelaïne, dat de spijsvertering stimuleert, de stofwisseling verbetert, helpt bij het afbreken van vetten en zetmeel en gewichtstoename voorkomt. En grapefruits, citroenen, limoenen, sinaasappelen en mandarijnen zijn rijk aan flavonoïden, voedingsvezels en organische zuren. Zij versnellen de stofwisseling, voorkomen het vasthouden van water in het lichaam, verbeteren de vertering van koolhydraten en remmen de opslag van vet.

Natuurlijke supplementen voor gewichtsverlies

De meesten van ons grijpen naar afslanksupplementen wanneer ze vet willen verminderen en gewicht willen verliezen. Zij zijn een grote steun, vooral als het specifieke product multifunctioneel is, d.w.z. meerdere taken tegelijk vervult: het vermindert de eetlust, versnelt de stofwisseling, remt de opname van vetten uit voedsel, regelt de stofwisseling van vetten en koolhydraten, voorkomt verdere vetopslag. Het is goed als het ons tegelijkertijd energie en vitaliteit geeft, waardoor we onze trainingsplannen gemakkelijker kunnen volgen en in het algemeen een actievere levensstijl kunnen leiden.

Deze eigenschappen worden aangetoond door afslanktabletten met meerdere ingrediënten, die extracten van geselecteerde geneeskrachtige planten in voldoende hoge doses bevatten. Enkele van de meest gewaardeerde en effectieve natuurlijke stoffen met afslankende eigenschappen zijn:

 • extract van bittere sinaasappel(synefrine),
 • garcinia cambogia,
 • forskolin,
 • chroom,
 • piperine,
 • berberine,
 • capsaïcine,
 • groene koffie,
 • groene thee,
 • CLA zuur,
 • MCT olie,
 • guarana.

Check: Supplementen voor gewichtsverlies – Rangschikking

Category: afslanken

Article by: admin