29656905693 84cba21653 c

Zee-egel (Lion’s mane) – een ongelooflijke schimmel die de hersenen stimuleert en een hoge immuniteit bewaakt.

Zee-egel (Lion’s mane) is een schimmel die steeds populairder wordt in de context van zijn brede waaier aan bioactieve acties en het wegwerken van gezondheidsproblemen, zoals een slechte immuniteit van het lichaam of verminderde mentale prestaties, die vandaag de dag vrij algemeen worden waargenomen. In deze velden werkt de schimmel Lion’s mane verrassend goed. Het mobiliseert ons lichaam op natuurlijke wijze om ziekteverwekkers en vrije radicalen effectief te bestrijden en regenereert het zenuwstelsel, wat zich vertaalt in een betere hersenfunctie. Er zijn echter nog veel meer waardevolle eigenschappen van de ijskegel van de egel, en het is ongetwijfeld de moeite waard om ze nader te bekijken. Het is zeker een van de meest waardevolle natuurlijke grondstoffen, begiftigd met pro-gezondheidsgoederen.

Soplówka jeżowata – een bijzondere medische schimmel met een rijke, eeuwenoude traditie in Aziatische landen.

Zee-egel (Hericium erinaceus) is een van de best beoordeelde medische schimmels, met een zeer positief effect op het zenuwstelsel en een aantal andere positieve eigenschappen. Het is bekend onder vele namen, bijvoorbeeld: Lion’s mane, Yamabushitake, Houtou, leeuwenmanen, Oude mans baard. Deze termen zijn ook nauw verwant aan het karakteristieke uiterlijk van Hericium erinaceus – het vruchtlichaam van de schimmel lijkt op een lichte, lange, pluizige, weelderige manen of baard.

Idler is erg populair in Azië (bijv. Japan, China, Korea, India), waar het al lang wordt gebruikt voor zowel voedsel (het is een gewaardeerde eetbare paddenstoel) als voor medicinale doeleinden. In de traditionele Chinese en Japanse geneeskunde bestaat het al vele eeuwen – het wordt onder andere gebruikt om lever-, nier-, maag- en hartziekten te bestrijden, maar ook om het lichaam te verzwakken en de conditie van de zenuwen en de geest te verbeteren.

In de natuur komt de schimmel Lion’s mane zelden voor (hij staat onder bescherming), hij komt het meest voor in oude loofbossen, maar hij kan zowel op dood hout als op levende stammen voorkomen, vooral in oudere bomen (vooral op beuken en eiken, soms op appelbomen en noten). In het wild groeit de egel ijspegel op het noordelijk halfrond in Azië, Europa en Amerika. En voor industriële doeleinden (voeding en farmaceutisch) wordt het in Azië gefokt, vooral in China en Japan.

Euraziatische aubergine – samenstelling. Welke werkzame stoffen zijn verantwoordelijk voor de ongewone eigenschappen van de leeuwenmanen?

Een overvloedig arsenaal aan vitaminen en mineralen verrijkt met enkele waardevolle bioactieve stoffen – een dergelijke samenstelling wordt vertegenwoordigd door de zee-egel. De schimmel bevat ook grote hoeveelheden eiwit, dus vaak is het als vleesvervanger een belangrijk onderdeel van het vegetarische dieet.

Een lijst van de belangrijkste ingrediënten die aanwezig zijn in de schimmel Lion’s mane:

 • Zink,
 • selenium,
 • kalium,
 • IJzer,
 • Natrium,
 • fosfor,
 • germanium,
 • B-vitaminen,
 • Vitamine D,
 • exogene aminozuren,
 • polypeptiden,
 • Polysacchariden,
 • terpenen,
 • Sterolen,
 • Hericenons,
 • erinucine.

Hericenonen en erinaceïnen zijn de belangrijkste stoffen in de egelijskegel, waardoor de schimmel onder andere een herstellende werking heeft op het zenuwstelsel door het stimuleren van de zenuwgroei en het beïnvloeden van de uitbreiding van de neuronen en de vorming van myeline darmen. Deze eigenschappen vertalen zich in een significante verbetering van de hersenfunctie en vermindering van vele kwalen zoals dementie, geheugenproblemen en verzwakking van de cognitieve functies. Om deze redenen kan de schimmel Lion’s mane nuttig zijn om de voortgang van Parkinson en Alzheimer ziekten te remmen.

Echinokokokken – gezondheidsbevorderende eigenschappen, invloed op de stemming

Hericenonen en erinaceïnen en andere actieve bestanddelen die in de ijskegel van de egel zijn opgenomen, verbeteren het werk van vele organen en systemen en verbeteren de hormonale en metabolische processen die in ons systeem plaatsvinden, waardoor ze bijdragen aan de groei van de lichaamsconditie. Hoe kan Lion’s mane precies onze gezondheid verbeteren? Laten we de belangrijkste eigenschappen van deze opmerkelijke schimmel leren kennen.

Ippleberry-eieren verbetert de immuniteit en ondersteunt de strijd tegen ziekteverwekkers.

Een van de belangrijkste voordelen van ijspegels is het stimuleren van het immuunsysteem, en daarmee het verhogen van de verdedigingsbarrière van ons lichaam tegen alle nadelige factoren. Lion’s mane heeft een positieve invloed op het werk van de darmbacteriën, die medeverantwoordelijk zijn voor de goede conditie van het immuunsysteem, bovendien stimuleert het de productie van interferon en leidt het tot een toename van de activiteit van macrofagen en lymfocyten, d.w.z. immuuncellen die zorgen voor het opvangen en bestrijden van ziekteverwekkende factoren, waaronder virussen en bacteriën.

De zee-egelolie kan dus een natuurlijke remedie zijn voor mensen met een slechte immuniteit en vatbaar voor verschillende infecties, ziekten en verkoudheden. Dankzij de ijskegel wordt het risico op het binnendringen en de verspreiding van schadelijke micro-organismen in het lichaam verminderd en als er een infectie optreedt, helpt de schimmel om er gemakkelijker en sneller mee om te gaan. Naast de ontstekingsremmende, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft Lion’s mane ook anti-kankereigenschappen.

Echinocococcus regenereert en beschermt het zenuwstelsel en voorkomt neurodegeneratieve ziekten.

Vroeger geloofde men dat neuronen langzaam verdwijnen met het verstrijken van jaren van menselijk leven, dat de productie van nieuwe zenuwcellen in een volwassene en de regeneratie van beschadigde zenuwcellen niet mogelijk is, terwijl Lion’s mane een van de bewijzen is dat een dergelijke mogelijkheid bestaat. Deze ongelooflijke schimmel stimuleert de productie van de zenuwgroeifactor (Nerve Growth Factor – NGF) en stimuleert zo de neurogenese, een proces waardoor nieuwe neuronen met de juiste verbindingen ontstaan.

Door de productie van nieuwe neuronen en nieuwe verbindingen in het zenuwweefsel neemt de plasticiteit van de hersenen toe, verbetert het geheugen en de concentratie, verbeteren de denkprocessen en verbeteren de intellectuele prestaties in het algemeen.

De nootropische eigenschappen van het egeltje gaan hand in hand met de beschermende eigenschappen van het zenuwstelsel. Lion’s mane beschermt zenuwcellen tegen vernietiging en atrofie, voorkomt neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson of Alzheimer en voorkomt verzwakking van de cognitieve functies bij mensen op hoge leeftijd.

Ontdek ook een van de meest gewaardeerde planten met nootropische en adaptogene eigenschappen: Gotu cola

Zee-egel Soplider verbetert mentale conditie, helpt bij depressie, verlicht stress

Lion’s mane heeft een positief effect op de mentale vorm, maakt het mogelijk om zich te ontdoen van kleine zenuwaandoeningen, maar ook om de symptomen van de ernstigere te verlichten. Het vertoont antidepressieve eigenschappen, elimineert angst, onderdrukt het gevoel van angst, kalmeert zenuwen, bestrijdt nervositeit en spanning, vermindert slaapstoornissen.

De zee-egel kan ook een waardevolle steun zijn voor mensen die zich vaak in stressvolle situaties bevinden. Het verbetert ons vermogen om afstand te houden van problemen en ongunstige externe factoren, verbetert ons algemeen welzijn, verhoogt het niveau van ontspanning, stabiliseert ons humeur en vermindert onze gevoeligheid voor stress.

Bekijk de top voedingssupplement voor effectieve stressvermindering en verbeterde hersenfunctie: Brain Actives

De zee-egel tonijn zorgt voor de cardiovasculaire gezondheid

Een dieet rijk aan verzadigde vetten, een lage actieve levensstijl, overmatig gebruik van stimulerende middelen – dit zijn factoren die bijdragen aan de toename van het slechte cholesterolgehalte, de zwakte van het hart en de ontwikkeling van hart- en vaatziekten zoals hypertensie, coronaire hartziekte, atherosclerose, enz.

Om het risico van deze gevaarlijke kwalen te verminderen, moet de eerste stap natuurlijk zijn om uw dieet en levensstijl te veranderen in een gezondere, hoewel het ook de moeite waard is om uzelf te helpen door het gebruik van natuurlijke bloed onderdrukkers, zoals de ijspegel egel.

Het zal ons helpen onze bloeddruk te reguleren, triglyceriden te verminderen, te zorgen voor het juiste cholesterolgehalte (het verlagen van het slechte LDL-cholesterol en het verhogen van het goede HDL), het risico op atherosclerose te verminderen en het proces van bloedplaatjesaggregatie te remmen, wat zeer gevaarlijk is, omdat het bijdraagt aan de vorming van klonters.

Lees een review van een nieuw cardiovasculair gezondheidsproduct: Cardio NRJ

Zee-egel ondersteunt het spijsverteringsstelsel, beschermt de lever

Veel mensen klagen vandaag de dag over verschillende chronische aandoeningen die gepaard gaan met een abnormaal functioneren van het maag-darmkanaal, wat vaak gerelateerd is aan het gebruik van ongezonde, volwaardige verwerkte voeding en mentale factoren (bijv. hoge niveaus van stress en nerveuze spanning veroorzaken maagklachten).

Lion’s mane kan hier een goede remedie zijn. Het stabiliseert de spijsverteringsprocessen en het werk van de organen die deel uitmaken van het spijsverteringsstelsel, beschermt de lever, de milt, de maag en de darmen. Het verlicht buikpijn, brandend maagzuur en indigestie en voorkomt maagzweren.

Echinocococcus helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren

Diabetes mellitus, evenals de voorafgaande insulineresistentie, behoren tot de meest voorkomende gezondheidsproblemen van onze tijd. Steeds meer mensen lijden aan glycemische aandoeningen, wat een direct gevolg is van slechte voeding. Een dieet dat wordt gedomineerd door producten met een hoge glycemische index leidt tot een deregulering van de koolhydraatstofwisseling en de voortdurend optredende snelle schommelingen in de bloedglucosespiegels, die helaas vaak eindigen in diabetes. Het veranderen van de manier waarop je eet en het gebruik van natuurlijke bloedsuikerregulatoren, zoals ijspegels, zijn effectieve manieren om de suikerbalans van het lichaam te normaliseren en de ontwikkeling van diabetes te voorkomen of te remmen.

Lees het ook: Diabetisch dieet
Bronnen:

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin