tea 3673714 1280

Zuiverende kruiden als natuurlijke bondgenoot in de strijd voor gezondheid en een slank figuur

Oorzaken en effecten van de vervuiling van het organisme

Het lijdt geen twijfel dat de levensstijl en het dieet een aanzienlijke invloed hebben op de ophoping van schadelijke stoffen in het lichaam, en dit leidt op zijn beurt tot een verslechtering van de gezondheid, voortdurende vermoeidheid en een vermindering van de immuniteit. Een gebrek aan vitaminen en mineralen, verwerkte voedingsmiddelen, hoge vet-, zout- en suikergehaltes, gebrek aan lichaamsbeweging en voortdurende stress zijn niet zonder gevolgen voor het lichaam. Maar zelfs als we een gezonde levensstijl hebben, hebben we van tijd tot tijd een reinigende behandeling nodig die schadelijke residuen van de stofwisseling of stoffen die in het vervuilde milieu terechtkomen, uit het lichaam verwijdert.

Het eerste symptoom van overmatige ophoping van toxines zijn problemen met de spijsvertering – verstopping of diarree, buikpijn, vertraging van de stofwisseling, absorptiestoornissen. Het gaat vaak gepaard met het gevoel van permanente vermoeidheid, zelfs na een nachtrust, gebrek aan kracht om te handelen, een verminderde stemming. Aangezien sommige gifstoffen via de huid worden uitgescheiden, manifesteert vergiftiging zich ook als huidproblemen en onaangename zweetgeur.

Ontgifting met kruiden, goede voeding en lichaamsbeweging, vooral in de open lucht, zal helpen om het evenwicht in het lichaam te herstellen, en tegelijkertijd om zich te ontdoen van een paar extra kilo’s.

Reinigen van het lichaam van giftige stoffen en afslanken

kruidenthee

Er zijn verschillende manieren om het lichaam van schadelijke stoffen te reinigen. Het meest gebruikte dieet is een geschikt dieet, met een overwicht aan producten met een hoog vezelgehalte, met uitzondering van gebakken en vette levensmiddelen, verwerkte levensmiddelen, snoep en overtollig zout. Een dergelijk dieet moet gepaard gaan met een goede irrigatie van het lichaam, d.w.z. het drinken van veel water. Hoge lichamelijke activiteit helpt ook om het lichaam te reinigen. Intensieve lichaamsbeweging resulteert in een verhoogde zweetafscheiding, die helpt om giftige stoffen uit de huid te scheiden. Dit proces kan bovendien worden ondersteund door de huid voor het baden te borstelen, wat de bloedsomloop en het lymfeweefsel stimuleert.

Het is niet moeilijk om in verband te brengen dat alle hierboven beschreven acties ook gunstig zijn voor ons silhouet. Zowel een gezonde voeding als regelmatige lichaamsbeweging veegt niet alleen giftige stoffen uit ons lichaam weg, maar zorgt er ook voor dat het lichaam slanker wordt. Dat is nog niet alles.

Het gezuiverde lichaam betekent zowel een betere gezondheid en welzijn, een snellere stofwisseling, een efficiëntere verbranding van vetten en suikers, minder risico op afzetting van vetweefsel. Zuiverende kruiden spelen een belangrijke rol in deze processen, omdat ze de lever en nieren ondersteunen, waarvan de efficiëntie van de hele stofwisseling in principe afhangt.

Kijk er ook eens naar: Kruiden om af te slanken

Kruiden die het lichaam zuiveren van giftige stoffen – het werkingsmechanisme

Ontgifting van het organisme bestaat enerzijds uit het ondersteunen van het werk van het spijsverteringsstelsel, met name de lever en darmen, en anderzijds uit het stimuleren van de werking van de nieren, wat resulteert in een verhoogde urineproductie. De zuiverende kruiden werken op beide niveaus. Ze versnellen het spijsverteringsproces en intensiveren de afscheiding van gal, waarmee schadelijke stoffen worden uitgescheiden, waardoor de werking en de regeneratie van de lever positief wordt beïnvloed. Tegelijkertijd ondersteunen ze het werk van de darmen door bij te dragen aan het verwijderen van darmdepots, het elimineren van indigestie, constipatie en winderigheid.

Op zijn beurt activeren kruiden met een diuretische werking, d.w.z. het stimuleren van de urine-excretie, de nierfunctie, waardoor het proces van filtratie en verwijdering van giftige stoffen en overtollig water uit het lichaam wordt versneld. Daarnaast zijn kruiden voor de zuivering van het lichaam meestal rijk aan waardevolle mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van het hele lichaam, vooral tijdens de ontgiftingsbehandeling.

Lees het ook: Het zuiverende dieet

Hoe reinigt u uw lichaam van giftige stoffen met kruiden?

kruidenthee

Als we het lichaam willen reinigen terwijl we weer gezond en welbevinden, en tegelijkertijd een beetje gewicht willen verliezen, is het de moeite waard om naast voeding en lichaamsbeweging, gedurende enige tijd, bij voorkeur een paar weken, een ritueel van het drinken van kruiden te introduceren.

Een ochtendbrandewijn in plaats van koffie of thee zal het verteringsproces de hele dag door efficiënter en sneller laten verlopen. Kant-en-klare kruidenthee, zelfgemaakte infusie of een geschikt kruidenmengsel zal de uitscheiding van gifstoffen stimuleren, de stofwisseling verbeteren, spijsverteringsproblemen verlichten.

De meest effectieve kruiden om het lichaam te reinigen zijn…:

  • Brandnetel – voor vele eeuwen bekend en alleen gebruikt door de folklore geneeskunde, is nu ervaren momenten van glorie, omdat het wordt gewaardeerd om zijn voordelen voor de gezondheid. Brandnetel heeft de belangrijkste eigenschappen die nodig zijn voor het zuiveringsproces – enerzijds reguleert het de werking van het spijsverteringsstelsel, met inbegrip van de maag, lever en alvleesklier, anderzijds heeft het een diuretische werking. Hierdoor kunt u schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderen. Tegelijkertijd is brandnetelsap een echte schatkamer van vitaminen, mineralen en essentiële enzymen. Naast infusie of sap kunnen jonge brandnetelblaadjes worden toegevoegd aan salades, cocktails en diverse broodjespasta’s.
  • De non van de monnik – door veel mensen behandeld als onkruid, vertoont ongewone medicinale eigenschappen. Wat de ontgifting betreft, werkt het op twee fronten. Ten eerste ondersteunt het het spijsverteringsstelsel, inclusief de lever, vergemakkelijkt het de spijsvertering en de uitscheiding, stimuleert het de galafscheiding en draagt het bij aan de verwijdering van schadelijke stoffen. Ten tweede heeft het een diuretische werking en tegelijkertijd, omdat het een grote hoeveelheid kalium bevat, veroorzaakt het geen tekort in het lichaam.
  • Gevlekte distel – is een veelvoorkomend bestanddeel van levermedicijnen omdat het silymarine bevat, een stof die de giftige stoffen in de lever blokkeert. Minimaliseert de negatieve effecten van slechte voeding en alcoholmisbruik, reinigt de lever en versnelt de regeneratie van de lever, heeft sterke ontgiftende eigenschappen. Het beste resultaat is de consumptie van vers gemalen distelzaad in ruwe, onbewerkte vorm. Ze kunnen worden toegevoegd aan salades of muesli.
  • Zuiverheid – is bijzonder effectief in het proces van reiniging van het lichaam van zware metalen, maar omdat het een diuretische werking heeft, draagt het ook bij aan de verwijdering van andere schadelijke stoffen. Het heeft ook een aantal andere voordelen, verbetert de bloedcirculatie, verhoogt de immuniteit, elimineert ontstekingen, herstelt het evenwicht van de bacteriële flora.
  • Kamille – een populair laxerend en ontstekingsremmend kruid. Reinigt het spijsverteringsstelsel, helpt bij het verwijderen van darmdepots en vult tegelijkertijd gespoelde mineralen aan. Het reguleert de darmwerking en versnelt de spijsvertering, helpt bij stoelgang. Vaak gebruikt als diastolisch middel.
  • Sint-janskruid – een van de kruiden met diuretische eigenschappen, ondersteunt de nierfunctie, heeft een diuretische werking. Het heeft ook een ontspannende werking en helpt de spijsvertering, vooral bij zware gerechten.
  • Klis – deze gemeenschappelijke plant werd al gebruikt als ontgiftend kruid in de Chinese geneeskunde. Het heeft een uniek vermogen om lever, lymfe en huid te ondersteunen bij het verwijderen van giftige stoffen. Een twee weken durende behandeling op basis van het drinken van de bouillon uit de kliswortel is voldoende om het lichaam effectief te reinigen.
  • Perzische wortelstok – toont diuretische eigenschappen, reinigt het bloed en vergemakkelijkt de uitscheiding van giftige stoffen, bovendien, als gevolg van de aanwezigheid van vezels, ondersteunt afslanken.
  • Psyllium cupcake – net als het kweekgras, reinigt niet alleen het lichaam, maar ondersteunt ook de spijsvertering en vermagering, omdat het een grote hoeveelheid vezels bevat. De ontgiftende eigenschappen van de grootmoeder zijn het resultaat van de aanwezigheid van vele belangrijke ingrediënten en het werkingsmechanisme. De zaden van de grootmoeder gaan door het maagdarmkanaal, absorberen gifstoffen en worden daarmee uitgescheiden.

Andere kruiden die het lichaam zuiveren zijn onder andere: panty’s, vijveronkruid, bosoester, vesiculaire heek, trichromatisch viooltje, melisse.

Voedingssupplementen op basis van kruiden om het lichaam te zuiveren

De zuivering van het lichaam kan niet alleen worden uitgevoerd door het gebruik van enkelvoudige kruiden, maar ook door het gebruik van speciaal samengestelde kruidenmengsels of voedingssupplementen op basis van natuurlijke ingrediënten. Zo is Spirulin Plus een product met een uitstekende ontgiftende werking en een rijke samenstelling waarin spirulina en chlorella worden gecombineerd met kruidensubstanties die bekend staan om hun ontgiftende eigenschappen.

Spirulin Plus

Een andere effectieve methode om het lichaam te ontgiften is de behandeling met Detox Dream Shake-cocktails. Het is een speciaal mengsel van vezels en kruiden dat zorgt voor een intensieve ontgifting van het lichaam.

Detox Dream Shake

Maak ook kennis met de Slim Dream Shake

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin