7 manieren voor een laag calorie diner

Een caloriearm diner kan een echte culinaire uitdaging zijn voor wie extra gewicht wil verliezen. Hoe bereidt u een maaltijd die opvalt door zijn hoge voedingswaarde, die ons energie geeft voor de rest van de dag, die ons een langdurig gevoel van verzadiging geeft, die lekker is en tegelijkertijd onze inspanningen om een slank figuur te bereiken niet tenietdoet? In ons artikel leert u 7 manieren om een caloriearm diner te hebben – ontdek dat een dieet hoofdmaaltijd niet hoeft te bestaan uit een paar slabladeren en een lepel gort!

Caloriearm diner – calorieën

Onder het motto “caloriearm diner” is het niet nodig om een ellendige maaltijd met een waarde van niet meer dan 200 calorieën te verbergen. Aangezien de lunch, naast het ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag is, kunnen we er veilig ongeveer 500 calorieën aan uitgeven – waarschijnlijk zullen ze tijdens de dagelijkse activiteiten toch verbrand worden. Voor een hoofdmaaltijd van de dag zijn 500 calorieën relatief klein, maar de calorische waarde alleen is niet het enige relevante punt. De inhoud van de maaltijd is even belangrijk. Een caloriearm diner moet bestaan uit gezonde producten, vrij van transvetten en overtollige enkelvoudige koolhydraten. Dit zal het risico op verdere vetophopingen tot een minimum beperken.

Hoe stel je een caloriearm diner samen?

Een caloriearm diner moet vrij zijn van hoogverwerkt voedsel, waaronder kant-en-klare sauzen, fixes en soepen, kruidenmixen, bouillonblokjes en vloeibare kruiden, margarines en instant gerechten. Dit soort voedsel is een stortplaats voor lege calorieën en chemische, ongezonde additieven. Ten tweede moet een caloriearme lunch, hoewel hij dieetmatig is, voedingsrijk zijn en de volgende voedingsstoffen bevatten: complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen.

Grote hoeveelheden complexe koolhydraten zijn te vinden in dikke grutten, bruine rijst en volkoren pasta. De bron van eiwitten is mager vlees, vis, zeevruchten en peulvruchten. Vitaminen en mineralen zijn in overvloed aanwezig in groenten, fruit en graanproducten. Gezonde vetten bevatten granen en noten, olie en plantaardige oliën.

Bij de bereiding van dieetdiners is het ook de moeite waard om grote hoeveelheden kruiden en specerijen te pakken te krijgen. Ze hebben een zeer gunstig effect op het spijsverteringsstelsel, en sommige van hen hebben extra eigenschappen die het afslanken ondersteunen – ze versnellen de stofwisseling, voorkomen suikersprongen in het bloed, verbeteren het proces van reiniging van het lichaam van giftige stoffen.

Lees ook: Kaneel voor gewichtsverlies

Het laatste wat het vermelden waard is, is de manier waarop de gerechten worden bereid. Geraspte paneermeel, frituren, indikken van gerechten met witte bloem, vettige room of roux zijn praktijken die zeker niet het voedingsdoel van een maaltijd dienen. Als onze lunches caloriearm moeten blijven en geen vetophoping veroorzaken, laten we ons dan concentreren op gekookte (standaard of dampende), gestoofde, gegrilde en gebakken levensmiddelen zonder vet of met een minimale hoeveelheid olie.

Caloriearm diner – recepten

1. Caloriearme eenpanslunch met groenten, kip en bruine rijst in een enkele pot

Ingrediënten:

  • kipfiletfilet
  • 100 g bruine rijst
  • een blik groene erwten
  • 7 grote champignons
  • een blikje gesneden tomaten
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • kruiden: paprika, chilipeper, oregano, basilicum, tijm, zout, oregano
  • frituurolie

Voorbereiding:

Snijd de kip in blokjes, bak hem in stukken, haal hem uit de koekenpan. Fruit de gesnipperde ui gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de gehakte peper toe, voeg na 2-3 minuten de in blokjes gesneden courgette toe en hak de courgette in kleinere stukjes. Stoof een paar minuten, voeg de kip uit de koekenpan toe en roer. Voeg tomaten, erwten en geperste knoflook toe. Giet er wat water bij, voeg rijst toe, meng. Kook de schotel een tiental minuten op een laag vuur (de rijst moet zacht worden). Aan het einde van het koken kruiden toevoegen.

Kijk ook eens: Vezelselectie van vitale vezels voor gewichtsverlies

2. Een dieetdiner met geroosterde kalkoenborst in de hoofdrol

Ingrediënten:

  • enkele kalkoenborst
  • Ong. 100 g gedroogde pruimen
  • 1 grote appel
  • kruiden voor marinades: 0,5 theelepels gemalen Engels kruid, 3 teentjes knoflook, 0,5 theelepels gember, 1 theelepel marjolein, 1 theelepel tijm, 1 theelepel zoete en scherpe paprika, 0,5 theelepel peper, 1 theelepel zout
  • olie

Voorbereiding:

Combineer 3 eetlepels olie met de kruiden en meng goed door elkaar. Wrijf de kalkoenborst in met marinade, zet hem een tijdje in de koelkast (bij voorkeur een nachtje). Vet de schaal in met olie, doe de kalkoen erin en leg afwisselend de gedroogde pruimen en appelstukjes op de zijkanten van het vlees. Voeg water toe (ca. 150 ml). Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 190 graden gedurende ongeveer 60 minuten. Voeg ondertussen het vlees met saus toe die tijdens het bakken is onstaan. Als het nodig is, voegen we er wat water aan toe. Serveer met wilde rijst of grutten en sla met vinaigrette saus.

3. Fitness-omelet met havermout, spinazie en mozzarella

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 50 g mozzarella in een bal (bijv. Galbani)
  • 2 eetlepels havermout uit de bergen
  • 150 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 eetlepels citroensap
  • olie
  • zouten

Voorbereiding:

Doe verse spinazie in een droge pan. Wacht tot de bladeren zacht worden en hun volume verminderen. Voeg de door de pers geperste knoflook, zout en citroensap toe. Meng het. Indien nodig, kruiden toevoegen naar smaak. Doe de eieren in een kom, voeg een snufje zout toe en klop ze tot een gladde massa. Melk en granen toevoegen, mengen. Verhit in een koekenpan ongeveer een eetlepel olijfolie. Giet het eimengsel erbij, wacht ongeveer 2 minuten. Wanneer de bodem bruin is, doe dan spinazie op de helft van de omelet, en vervolgens een paar plakjes mozzarella. We bedekken de andere helft van de omelet. We bakken nog een minuutje en halen de koekenpan van het vuur. Serveer met een lichte salade van sla, cocktailtomaten en groene komkommer.

4. Voedingssupplementen van pap en linzen

Ingrediënten:

  • 100 g gierstgrutten
  • 150 g rode linzen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • kruiden: kerrie, komijn, nootmuskaat, peper, hete peper, gehakte peterselie en zout
  • olie

Voorbereiding:

Snijd de ui in kleine blokjes en bak ze in een beetje olie. Kook en koel de grutten en linzen. Combineer ze en meng ze even of verpletter ze met een vork of lepel. Voeg de gebakken ui, het ei, het vlaszaad, de gehakte peterselie en de door de pers geperste knoflook toe. Meng het. Voeg een theelepel kerrie, een halve theelepel komijn, nootmuskaat, peper, hete peper en zout naar smaak toe. Meng het opnieuw.

Van de massa vormen we kleine bolletjes, smeer ze dan licht in met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gehaktballen ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Linzen- en papkorrels moeten worden geserveerd met tomaat, knoflook of andere saus en geselecteerde geroosterde groenten. We kunnen ze ook serveren in het gezelschap van groente ragout.

Kijk ook eens: Rangschikking van vetverbranders

5. Caloriearme snelle lunch: volkorenpasta met gerookte zalm

Ingrediënten:

  • 100 g volkoren lint of deegwaren in de vorm van een buisje of een hele korrel
  • Ong. 80 g gerookte zalm
  • Halve prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels natuurlijke dikke yoghurt of natuurlijke kaas
  • een halve dille
  • kruiden: zout, peper, nootmuskaat en nootmuskaat

Voorbereiding:

Snijd de prei in plakjes en bak ze in een kleine hoeveelheid olie. Voeg knoflook, zalm en gehakte dille toe en meng het. Voeg yoghurt of kaas toe, roer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat het stoven en een tijdje op laag vuur. Ondertussen de pasta koken. Giet af, doe in een koekenpan met saus en meng goed door elkaar.

6. Afslankende stoofpot

Ingrediënten:

  • kipfiletfilet
  • 2 grote of 3 kleine uien
  • 1 gele en 1 rode peper
  • 2 middelgrote wortelen
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • kruiden: laurierblad, piment, gerookte paprika, zoete en scherpe paprika, peper, marjolein, gemalen karwij
  • olie

Voorbereiding:

Snijd het kippenvlees in blokjes en bak het in een kleine hoeveelheid olie, haal het uit de koekenpan. Snijd de ui in veren en bak ze, voeg gesneden knoflook, gesneden paprika’s en gesneden wortelen toe. Voeg 2 laurierblaadjes, een paar balletjes piment, een halve theelepel gerookte paprika en een theelepel zoete en hete paprika toe. Bak de groenten met kruiden gedurende ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren.

Wanneer de wortelen en de paprika’s zacht zijn geworden, voeg dan de voorgebakken, gepelde en in stukjes gesneden tomaten toe. We stoven het een tijdje in de groenten. Voeg de gebakken kip toe, meng het. Voeg na enkele minuten een halve theelepel karwijzaad, een theelepel marjolein, zout en peper toe. Na een snuifje zoete en hete paprika kunnen we het toevoegen. We stoven het gerecht nog 15-20 minuten. Onze stoofpot met kip kan geserveerd worden met elke pap, rijst of volkorenbrood.

7. Fitness-ovenmaaltijd: boekweit en groentestoofpotje

Ingrediënten:

  • 150 gram boekweitgrutten
  • italianisme
  • 1 grote courgette
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ei
  • lichte mozzarella-kaas in gepekelde vorm
  • kruiden: zout, peper, kerrie, kurkuma, oregano, basilicum, cayennepeper, paprika
  • olie

Voorbereiding:

Kook en koel de grutten. Snijd ze in plakjes. Wortelen, peterselie, selderij en courgettes met grote ogen op een rasp raspen. We hakken ze in stukken. We verwarmen een lepel olie in een koekenpan. Bak de prei en voeg vervolgens de groenten toe die van tevoren op de rasp zijn geraspt. Voeg een snufje zout, cayennepeper en paprika toe. We bakken ongeveer 5-7 minuten.

Meng de groenten met de grutten en voeg de gehakte peterselie toe. Plak er een ei in, voeg een halve theelepel zout en cayennepeper, een grote snuifje oregano en basilicum en een theelepel paprika, kerrie en kurkuma aan toe. Meng alle ingrediënten zorgvuldig en doe het mengsel in een vorm. Leg er plakjes mozzarella op. Bak op 180 graden gedurende 15-20 minuten.

Lees ook:

  • Hoe gewicht te verliezen zonder beweging?
  • Doos Dieet – Principes

Category: afslankendieet

6 comments

  1. Zeer mooie recepten, ik zal het zeker testen 🙂 Ik mis gewoon een gerecht met broccoli, dat onlangs in mijn keuken regeerde 😉 van mijn kant adviseer ik heerlijke en kleine calorierijke broccoli pannenkoeken (het beste geserveerd met knoflooksaus). Het is het beste om ze op een goede koekenpan te maken die slechts licht gesmeerd is met olie, dan zijn ze niet vettig.

  2. Gehaktballen en plantaardige pannenkoeken zijn onvervangbaar. Ik zou er ook groentetabletten aan toevoegen – ze zijn ook uniek en kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Als u zich verveelt met het kopen van broodjes, net als ik, dan raad ik u onze eigen groentetabletten, peulen, grutten, etc. aan, die gemaakt zijn van groenten, peulen,….

  3. Als je Griekse smaken wilt, adviseer ik dit gerecht – a la musaka braadpan – in de afgeslankte variant natuurlijk. Het wordt gemaakt van gemalen pluimveevlees (ik koop gemalen kalkoen), tomaten, aubergines, paprika’s, courgettes, uien, knoflook. Daarnaast een dieetbieramel gemaakt van melk met 0% vet, een beetje bloem en een beetje magere kaas. Kruiden: oregano, basilicum, kaneel, zout, cayennepeper. Heerlijk.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr