essential oils g2daac3943 640

Haaruitval behandelingen, haargroei behandelingen – tips en recepten. Hoe werken de behandelingen en hoe gebruik je ze?

Haaruitvalpleisters zijn een steeds populairdere thuisbehandeling om het haar te versterken en te revitaliseren. Regelmatig wrijven zal niet alleen helpen om het proces van haarverdunning te stoppen, maar ook de haargroei versnellen en zorgen voor het verschijnen van nieuwe baby hair! Hoe en welke ingrediënten moet ik gebruiken om het gewenste effect te bereiken? Hoe vaak moet je ze gebruiken? Ontdek de beste haarbehandelingen tegen haaruitval en haargroei die u gemakkelijk in uw badkamer kunt bereiden.

Waarom zijn haarbehandelingen effectief?

 verse kruiden op uw bord

Haarbehandelingen worden beschouwd als een van de meest effectievehuismiddeltjes tegen haaruitval en haargroei. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, kunnen ze verschillende werkingsgebieden hebben. Meestal worden rubs gebruikt om:

 • om haaruitval te voorkomen,
 • versterken de haarbollen en haarfollikels,
 • om de haargroei te stimuleren,
 • verbetering van de conditie van de hoofdhuid (ze normaliseren de werking van de talgklieren, reinigen, regenereren, hydrateren),
 • het verbeteren van de haarkleur.

De meeste rubbish rubs verbeteren ook grondig de conditie van het haar en geven het een natuurlijke glans en vitaliteit.

Zelfgemaakte haarlotions worden meestal bereid met natuurlijke ingrediënten, die ieder van ons in zijn keuken heeft: kruiden, specerijen, groenten, fruit, plantaardige oliën, zemelen en graanvlokken, gemalen zaden. Een veel voorkomend ingrediënt van rubs zijn ook stoffen die de microcirculatie in de huid opwarmen en stimuleren (en zo het effect van de rub vergroten), zoals koffie, hete peper, gember.

De wijze van aanbrengen en de keuze van de voedingsrijke ingrediënten zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de doeltreffendheid en de snelheid van de werking van de rubs. Tegelijkertijd wordt de hoofdhuid gemasseerd, wat de doorbloeding stimuleert en ervoor zorgt dat de stoffen in het mengsel beter door de hoofdhuidcellen worden opgenomen.

Zowel de huidmassage als de in het mengsel gebruikte ingrediënten stimuleren de haarbollen en bevorderen een snellere celdeling, waardoor nieuwe haargroei wordt geactiveerd. Regelmatig gebruik van haarmassages voedt de haarbollen, versterkt het haar, vermindert haaruitval en verbetert de kwaliteit van het haar over de hele lengte.

Hoe vaak moet ik haarmassage gebruiken en hoe lang moet de behandeling duren?

Tijdens een haarmassagebehandeling dringen de actieve bestanddelen diep in het haar door, waardoor het bij elke behandeling gezonder wordt. Om de gewenste resultaten te bereiken moet de behandeling ten minste een maand en bij voorkeur 1,5 of 2 maanden duren. Na de behandeling moet u minstens een week (bij voorkeur enkele weken) pauzeren voordat u met een nieuwe behandeling begint.

De behandeling moet worden toegepast na elke shampoo (als u uw haar om de 2-3 dagen wast) of twee keer per week (als u uw haar elke dag wast).

Kijk eens naar vitamine gelei voor versterking, voeding en snelle haargroei: Jelly Bear Hair

 Jelly Bear Hair

Welke soorten haarbehandelingen zijn er? Hoe breng ik haarbehandelingen aan?

Haarbehandelingen zijn er in veel verschillende vormen en kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast. Aangezien haarbehandelingen alleen zin hebben als ze gedurende een langere periode regelmatig worden toegepast, is het zinvol de toepassingsmethode te kiezen die voor u het handigst, praktischst en probleemloosst is. Anders raken we snel ontmoedigd en geven we de behandeling op.

Soorten rubs

 • Een dikke pasta – een mengsel van dikkere, olieachtige stoffen (bv. olijfolie, haarolie, vloeibare honing) met dunnere, vloeibare stoffen (bv. citroensap, kruidenaftreksel). Ook poedervormige grondstoffen (bv. spirulina, guarana, gemalen zaden) worden vaak op een dergelijke wrijfbeurt aangebracht.
 • Lotion op basis van pasta – de basis van de lotion bestaat uit gemixte of gepureerde groenten of vruchten (bv. avocado, bosbessen, rode biet, zwarte raap, selderij).
 • Gelwrijf – de basis is een substantie met de consistentie van een gel, b.v. aloë vera gel of een dikke vloeistof. Een gel-rub – de basis is een gelachtige substantie, b.v. aloë vera gel of een dikke vloeistof die ontstaat na het gieten van water over lijnzaad of weegbree (na contact met water geven de zaden een karakteristiek slijm af, dat ideaal is voor de basis van de rub).
 • Een rub in vloeibare vorm – de basis is water met toevoeging van essentiële kruidenthee, vers geperst groentesap of kant-en-klaar hydrolaat, bloemenwater, haarmist of tonic.

Hoe breng ik haarbehandelingen aan?

 • Dikke, niet klevende behandelingen worden met de handpalmen aangebracht op de hele hoofdhuid en de hele lengte van het haar.
 • Vloeibare doekjes worden in een verstuiverflesje gegoten en over het hele haar gespoten. De hoofdhuid moet ook rijkelijk met de lotion worden besproeid. Vergeet niet de hoofdhuid te masseren na het sprayen.
 • De vloeibare doekjes en de geldoekjes (die vrij dun zijn) kunnen ook rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht met een injectiespuit.

De lotions moeten op schoon haar worden aangebracht. Overtollig talg en de rest van stylingproducten kunnen de absorptie van de actieve bestanddelen in de hoofdhuid en het haar verstoren. Spoel het haar na 20-30 minuten zeer grondig uit of was het met een milde shampoo.

Lees ook: Oliën voor het haar

Haarbehandelingen voor zwak, langzaam groeiend en vallend haar – 3 beproefde en geteste recepten

 Mortelkruiden

Heermoes, brandnetel, calendula en pepermunt haarwrijf

Bereid eerst de kruidenthee: giet 1 eetlepel van elk van de soorten heermoes, brandnetel, calendula en pepermunt in kokend water (100 ml). Laat het enkele minuten trekken, zeef het en laat het afkoelen. Voeg een theelepel gemalen gember en kurkuma toe aan de infusie. Voeg ook een theelepel haarolie naar keuze toe. Na het mengen, giet u het mengsel in een fles met verstuiver. Spuit het mengsel op je haar en wrijf het lichtjes in je hoofdhuid. Uitwassen na 30 minuten.

Koffie en jojoba olie haarmasker voor dik, glanzend, vitaal haar en nieuwe baby hair

Meng 1,5 theelepel gemalen fenegriek met 50 ml gebrouwen sterke koffie en 1 theelepel jojobaolie. Wrijf het bereide mengsel in de hoofdhuid en het haar. Uitwassen in 20 minuten.

Inwrijven van zwarte raap voor sterke wortels en sterk, bestendig haar

Rasp zwarte rapen op een rasp met kleine mazen. Druk het door gaas en pers het sap uit. Giet het verkregen sap in een spuitje en breng het aan op de hoofdhuid. Lichtjes wrijven. Na 25 minuten, was het haar.

Lees ook: Vitaminen voor het haar

Controversiële maar effectieve behandelingen tegen haaruitval

 Handdoek en cosmetische oliën

Sommige huismiddeltjes tegen haaruitval kunnen je verrassen of zelfs bang maken. Zo zijn er natuurlijke haargroeimiddelen op basis van groenten met een zeer sterke geur. Hoewel enigszins controversieel (niet iedereen zal ervoor kiezen uien op zijn hoofd te smeren), zijn ze een van de meest doeltreffende manieren om zwak haar tegen te gaan. Als u geen probleem hebt met doordringende aroma’s, zijn ze ongetwijfeld de moeite van het uitproberen waard.

Helende uienwrijving tegen haaruitval

Uien zijn rijk aan zwavel – een element dat betrokken is bij de synthese van proteïnen, die de bouwstenen van het haar zijn. Behalve zwavel bevatten uien veel vitamine C en A, vitaminen uit de B-groep, zink, selenium, ijzer, fosfor, calcium en kalium. Uienmassages stimuleren de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor de actieve bestanddelen de haarfollikels en haarbollen beter kunnen bereiken.

Pel en rasp de ui. Druk het voorzichtig door een gaasje of een washandje en wrijf het sap in de hoofdhuid. Was uw hoofd na ongeveer 30 minuten.

Versterkende en haaruitval remmende Knoflookzalf

Knoflook kent zijn gelijke niet als het gaat om natuurlijke geneeskracht. Als u kampt met haaruitval en het sterke aroma van deze bijzondere groente niet erg vindt, is het de moeite waard om van tijd tot tijd knoflook in te wrijven om uw haar de spreekwoordelijke “boost” te geven. Als u knoflook op uw hoofdhuid wrijft , wordt de doorbloeding bevorderd en worden alle waardevolle bestanddelen die knoflook bevat, zoals zwavel, aminozuren, vitamine C, B-vitaminen, ijzer, magnesium, zink, dringen gemakkelijker door in de haarwortels en follikels.

We maken een versterkende knoflookrub door knoflook tot een pasta te mengen of door een pers te persen en dan te combineren met een beetje olijfolie. Wrijf de pasta in uw hoofdhuid en wacht ongeveer 30 minuten voordat u uw haar wast met een milde shampoo.

Een revitaliserende, groeistimulerende mierikswortel haarmassage

Mierikswortel haarmassage werkt op dezelfde manier als uien- en knoflook haarmassage – het stimuleert de bloedsomloop, veroorzaakt een snellere haargroei, versterkt en voedt haarbollen en -wortels, door ze te voorzien van kostbare ingrediënten zoals: Vitamine A, E, C, B-vitamines, zwavel, calcium, fosfor, zink, magnesium, kalium, ijzer.

Verse mierikswortel moet worden geraspt, vervolgens in de hoofdhuid worden gewreven, ongeveer 30 minuten wachten, afspoelen en het hoofd wassen.

Rubben gemaakt van deze drie prikkelende, intens geurende groenten hebben een rijke kracht om vallend, dun, schraal en verzwakt haar te genezen en het te stimuleren sneller te groeien. Als u echter een gevoelige hoofdhuid heeft, kunnen ze een allergische reactie veroorzaken.

Als u een allergische reactie opmerkt, kunt u beter andere (mildere) huismiddeltjes tegen haaruitval gebruiken, zoals aloë vera of kant-en-klare haarwrijfmiddelen.

Ontdek de multi-ingrediëntenformule voor het herstellen en versnellen van de haargroei: Locerin

 Locerin

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin