Havermoutkoeken, dieet desserts…. Passende fit recepten in verschillende opties

Havermoutkoeken

Haver koekjes zijn een van de top zoete snacks “toegestaan” bij gewichtsverlies. Er zijn echter nog veel meer manieren om dieetdesserts en gebak te maken. Producten zoals havermout, zaden, noten maar ook fruit, yoghurts en magere roomkaas zijn perfect als grondstof voor het creëren van heerlijke zoetheid. Hier zijn enkele succesvolle recepten voor havermoutkoeken en desserts met havermout!

Hoe maak je dieet desserts?

Voor veel mensen die willen afvallen, is het grootste probleem niet om de calorische waarde van de maaltijden te verminderen, niet om de manier waarop ze eten te veranderen, maar om te breken met de gewoonte om snoep te eten. Zij zijn de belangrijkste vijand op weg naar een slank figuur en ze vertragen en soms zelfs volledig stoppen ze het gewichtsverlies. Gelukkig is er voor degenen die van snoep houden en tegelijkertijd willen afvallen, een uitweg uit de situatie zonder dat ze de radicale stap moeten zetten om hun geliefde snacks volledig op te geven. Het is voldoende om gekochte snoepjes en traditioneel bereide bakkerijproducten te vervangen door haverkoekjes en andere dieetdesserts, waarvan de bestanddelen producten zijn met een kleine hoeveelheid eenvoudige suikers en vetten.

Dieetvervangers voor traditionele ingrediënten voor gebak, koekjes en desserts zijn onder andere:

  • witte meelvervangers – volkorenmeel (tarwe of rogge), volkorenspeltmeel, gemalen havermout, zemelen, gemalen noten, kokosmeel, sojameel, gemalen griesmeel (bv. lams-, gerst- en boekweitmeel), bonenmeel
  • suikervervangers – xylitol, erytrolen, stevia, honing, inuline, agavestroop, ahornstroop, kokossuiker, gedroogd fruit, enz.
  • vervangingsmiddelen voor boter, margarine – bananen, avocado’s, Griekse yoghurt, kokosolie, dikke vruchtenmousse (bv. appels, gedroogde pruimen), olijfolie, pindakaas, enz.
  • roomvervangers – natuurlijke yoghurt, Griekse yoghurt, Griekse yoghurt en roomkaas
  • vervangers voor traditionele banket– en dessertcrèmes – magere melk en puddingroom, schapenvleesroom, avocado- en cacaoroom, natuurlijke kaasroom en kokosnoot vlokken

Dieet havertaarten – een zoete snack om u te helpen gewicht te verliezen

Hoewel u kant-en-klare havermoutkoekjes in de winkel kunt vinden, is het beter om de voordelen ervan niet te gebruiken als u extra kilo’s wilt verliezen. Het kopen van haverkoekjes bevat meestal slechts 30-50% havervlokken. De rest van de ingrediënten zijn grondstoffen die in vrijwel elke koek te vinden zijn en die tijdens de afslankperiode vermeden moeten worden: glucosestroop, suiker, palmvet, bloem, conditioners.

Aan de andere kant kunnen haverkoekjes van eigen bodem aanzienlijk “afgeslankt” worden op basis van vlokken en door het afslanken van suiker, witte bloem en andere onvriendelijke slanke silhouetten. Zelfgemaakte havermoutgebakjes zijn niet alleen een diëtetische maar ook een gezond zoet tussendoortje – laten we niet vergeten dat havermout een rijke bron van vitaminen en mineralen is, evenals voedingsvezels.

Koekjes met haver – recepten

Havermoutkoeken

Recept voor havermoutkoekjes met banaan en kokosnoot vlokken

Bereid voor: 1,5 glazen havermout uit de bergen, twee grote bananen, 1 half glas kokosnoot hagel, 2 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olie.

Schil en maal de bananen met een vork, voeg olie, honing, rozijnen en havermout toe. Meng het. Van de massa maken we kleine taartjes, die vervolgens op een met papier beklede bakplaat worden gelegd. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten (op 170 graden Celsius).

Havermoutkoekjes die passen bij appel en kaneel

De ingrediënten die nodig zijn om koekjes te bereiden zijn: 2 kleine appels, 1,5 glazen havermout, 1 ei, 2 eetlepels honing, 1 theelepel kaneel.

Rasp de appels op een rasp op grote mazen. Voeg het ei toe, roer het door elkaar. Voeg kokosnootvlokken, honing en kaneel toe en meng goed door elkaar. Laat het deeg een paar minuten buiten beschouwing. Verwarm de oven tot 180 graden. We hebben het bakpapier op het bakpapier gelegd. Neem een lepel kleine porties deeg en leg het op papier. We bakken 15 minuten lang.

Havermoutkoeken met zonnebloempitten

De ingrediënten die nodig zijn: 2 glazen havermout, 1 glas zonnebloempitten, 3 eetlepels opgeloste kokosolie, 3 eetlepels xylitol, 2 eieren.

We mengen havermout voor een tijdje. Voeg eieren, olie, xylitol en zonnebloem toe. We mengen het grondig. Uit de massavorm worden koekjes gehaald, die vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat worden gelegd. Bak ongeveer 25 minuten op 180 graden.

Havermoutkoekjes met gedroogd fruit en havermoutkoeken

De ingrediënten die nodig zijn: 2 glazen havermout, 1 ei, 150 ml Griekse yoghurt, 3 eetlepels honing, 1,5 glazen gedroogd fruit (bv. rozijnen, cranberry’s, noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, enz.), 1 eetlepel olie.

Meng alle ingrediënten door elkaar en meng grondig. We wachten een paar minuten tot de bloemblaadjes opzwellen. Als de massa te dun is, voeg dan wat kokosnoot vlokken toe, en als het te dik is, wat yoghurt of olie. We maken kleine koekjes. Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Havermoutkoeken zonder bakvorm

De ingrediënten van dit instant en eenvoudig recept voor havermout taarten zonder bakken zijn: 2 glazen havermout, 3 eetlepels cacao, 0,5 glas xylitol, 0,5 glas melk, 100 g kokosolie.

We beginnen met het maken van koekjes door de kokosolie op te warmen. Dan, met met een klein pannetje boven een klein vuurtje, voeg dan melk, cacao en xylitol toe. Meng tot een homogene consistentie wordt gevormd. Voeg de granen toe en meng goed door elkaar. We zetten het vuur uit. We wachten op een beetje afkoeling van de massa. Op podnos, ommanteld met bakpapier of voedselfolie, leg een lepel havermout. Vorm cirkels en maak de bovenkant van de koekjes glad. Zet het dienblad in de koelkast en wacht tot de massa is gestold.

Kijk ook eens: Hoe snel 10 kg gewicht te verliezen

Dieet desserts – recepten

dieetdesserts

Dieetdessert met pap en bessen

De ingrediënten die nodig zijn: 1 glas gekookte gierstgrutten, 1 glas bosbessen, 1 glas bananen, 1 glas vanillekaas, 1 glas walnoten.

Meng de gekookte grutten met vanillekaas (we kunnen een lepel honing toevoegen voor de zoetheid). Banaan mengen met bosbessen. In de kom schikken afwisselend een laag lamsmassa en een laag bessenmousse. Bestrooi het dessert met geraspte noten.

Dieetdessert met Griekse yoghurt, chiazaden en vruchten

Je hebt ongeveer 200 ml Griekse yoghurt (misschien licht), 2 eetlepels chia zaden, 1 sinaasappel, 1 kiwi, 1 perzik, 1 eetlepel honing, een stukje bittere chocolade, een handvol amandelschilfers nodig.

Pers het sap uit de sinaasappel en voeg het toe aan de yoghurt. We voegen ook honing en chiazaden toe en mengen het. Leg de gesneden kiwi’s en perziken in een slakom en schik er de perziken overheen. Bestrooi met geraspte chocolade en amandelschilfers.

Dieetdessert met kokosmelk, rijst en mango

Deze unieke rijst- en kokosmelkpudding, verrijkt met mousse van mango’s, zal elke liefhebber van tropische smaken aanspreken. En het is gemaakt van de volgende ingrediënten: 100 g rijst, een half blikje kokosmelk, 1 eetlepel xylitol of kokossuiker, 150 ml water, 1 mangovrucht.

Kook de rijst zacht op kokosmelk gemengd met water. Voeg tijdens het koken xylitol of kokossuiker toe. Doe de kant-en-klare rijstpudding in een kom. Schil, snijd en meng de mangovruchten soepel. Pudding, we schenken mangomousse in. Bestrooi het dessert eventueel met zonnebloempitten, noten of sesam.

Lees het ook:

  • 7 manieren voor een calorie-arm diner
  • Rangschikking van afslankpillen

Category: afslanken

22 comments

  1. Na het lezen van het artikel heb ik een kleine vivisectie gemaakt van de gekochte havermoutkoeken en inderdaad – de meeste van hen hebben een massa als gewone koekjes, met slechts één verschil – een kleine toevoeging van havermout. Het eten van dergelijke koekjes mist het punt van gewichtsverlies. Het is jammer dat de aangekochte producten niet geschikt zijn, want ik hou heel erg van dergelijke graanproducten, en ik heb een probleem met het bereiden van havermoutkoeken in mijn eentje, want op dit moment heb ik geen oven. Weet u of er havermout of andere cornflakes gekocht zijn die echt dieet zijn?

  2. Lilly, ik heb thuis ook geen oven, ik ben ook vermageringsdieet en ik hou ook van graangewassen bakken 🙂 Weet je wat, ik gebruik deze haverkoekjes en ik word niet op de een of andere manier vetgemest, alleen andersom. Ik weet dat er veel suiker en ongezonde additieven in deze koekjes zitten, maar ik denk dat als ik me veroorloofd om twee of drie van deze koekjes per dag te hebben, het onwaarschijnlijk is dat dit een negatief effect zal hebben op mijn cijfer. Vooral omdat ik regelmatig train en mijn dieet probeer te handhaven. Iets anders, alsof om dergelijke cookies te absorberen in overmaat, dan is er geen genade, dan zouden ze zeker schadelijk zijn voor het gewichtsverlies, maar je kunt je veroorloven twee 😉

  3. Onlangs kocht ik Sante natuurlijke havermout koekjes met de inhoud van volkoren haver maar liefst 64%. Al met al is het een goede score voor een winkeltaart en het is heerlijk van smaak.

  4. Winkel haverkoekjes – ooit nam ik ze in tonen op, maar dat is lang geleden. Sinds ik het afslanken serieus heb genomen, vermijd ik dergelijke pseudo-dieetproducten, die in totaal veel in de winkels liggen, zoals een vuur. Besteed aandacht aan muesli, ontbijtgranen, repen en dergelijke. Ze zitten vol met suiker, maar ook met yoghurt, havermout en rijst in melk.

  5. Voor Lilly79 – als je van cornflakes houdt en je hebt geen oven, dan is er een geweldige manier om het te doen – koekjes zonder bakken. Er zijn veel van zulke recepten, waarvan er een bovenaan het artikel te vinden is. Ik geef je mijn favoriete manier om cornflakes te eten zonder te bakken. Neem ongeveer een glas pindakaas, 3 eetlepels honing, meer dan 1 glas havermout, een half glas rozijnen en een groot handvol zonnebloemen. Verwarm de pindakaas op een klein vuurtje, voeg honing toe en meng goed door elkaar. Voeg de granen toe, roer nogmaals, doe het vuur uit. Voeg vervolgens rozijnen en zonnebloempitten toe, meng en wacht tot de massa is afgekoeld. Dan vorm je koekjes en zet je ze in de koelkast om ze mooi te laten schoren.

  6. Bedankt, meisjes, voor jullie begeleiding, ik heb ze allemaal gebruikt 🙂 Eigenlijk zijn de koele recepten voor koekjes zonder bakken een veelheid. Ik heb er al een paar geprobeerd. Mijn “gebakken” taarten van gisteren zijn gemaakt van lamsvlokken en kokosnoot vlokken. Het recept is zeer eenvoudig en snel, en het belangrijkste, de koekjes komen uit verbazingwekkend 🙂 Probeer het, ik beveel het echt aan. Ik geef u het recept: kook een glas lamsvlokken in een kleine hoeveelheid melk tot een dikke massa ontstaat. Voeg frieten, 2 eetlepels honing en een groot handvol gehakte amandelen toe. Meng, na afkoeling, ballen, die vervolgens worden afgevlakt zodat ze er als koekjes uitzien. We hebben het een uur in de koelkast gelegd. Aha, als de massa te dun is, kunt u wat zemelen of soortgelijke graanverdikkingsmiddel toevoegen 😉

  7. Als variëteit voor koekjes raad ik je natuurlijk aan om graan-cacao repen te gebruiken, natuurlijk passend 😀 Ik doe dit: ik neem verschillende soorten gedroogd fruit (in handvol), bijvoorbeeld dadels, pruimen, rozijnen, veenbessen, een glas havermout, 3 bananen, 3 eetlepels cacao, 2 eetlepels honing, 3 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels ongezouten pinda’s. Ik meng bananen met honing en pindakaas. Ik meng havermout apart – slechts voor een moment, zodat ze gemiddeld in stukken worden gehakt. Noten en gedroogd fruit worden fijngehakt. Combineer de gemengde bananenmassa met noten, gedroogd fruit, cacao en gemalen vlokken. Ik ben precies aan het roeren. Ik voeg wat water toe als de massa te dik is en je niet wilt mengen. Na het mengen, stop ik het in een bakplaat met bakpapier bekleed. Ik kneed en kneed, zet 2 uur in de koelkast. Toen de massa bretels, sneed ik het in rechthoekige staven. Ik beveel het aan. Een heerlijk en voedzaam zoet tussendoortje.

  8. Heeft u ideeën voor andere dieetkoekjes maar geen havermout? Kan er nog ander graan worden gebruikt? Wat dacht je van zemelen of andere ingrediënten? Ik ben op zoek naar nieuwe inspiraties, want ik heb al alle mogelijke versies van havermout cookies gemaakt…. wat nieuws van tijd tot tijd zal je niet storen 😉

  9. Melissa, natuurlijk weten we het: D Ik geef je al een recept voor een van die koekjes die mijn hoofd deden draaien. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is rode bonen in blik (uitgelekt). De andere ingrediënten zijn dat wel: 3 eetlepels cacao, 2 eetlepels ahornsiroop of honing, 2 eetlepels olie, een half glas melk, 2 eetlepels rijstmeel, een halve eetlepel bakpoeder. De bereiding is heel eenvoudig: meng de bonen met honing, cacao, olie, melk, bloem en bakpoeder tot een gladde pasta. Plaats de bakplaat met bakpapier waarop u de deegporties plaatst (neem wat massa op met een lepel en leg deze op papier om ronde koekjes te vormen). We bakken op 180 graden Celsius. 15 minuten.

  10. Delta bedankt voor het recept. De koekjes kwamen er verrassend goed uit, heerlijk zelfs. Ik had nooit gedacht dat bonen zo’n wonder zouden zijn. Wat betreft Melissa’s vraag over andere versies van dieetkoekjes, ik herinner me dat ik Rafaello-koekjes at bij een vriendin. Ze leek te zeggen dat ze ze versierde met griesmeel, melk, roomkaas, en natuurlijk kokosnoot vlokken 🙂

  11. Deze bonentaarten zijn echt geweldig, ik maak ze vaak, net als de bonen brownie cake. Dat is ook geweldig. Er is ook een soortgelijke versie van passende cookies – kikkererwten. Zorg ervoor dat u het probeert 🙂

  12. Ik maak ook vaak Rafaello van pap, soms van manna, en soms van lamsvleesgrutten, die ik in mijn keuken heb. En binnenin zijn er amandelen of pinda’s of hazelnoten: P

  13. Ja, mijn eigen refaello is geweldig 🙂 Mijn geliefde familie vindt het leuk. Ik maak magere kwark, melk, honing, kokosnoot vlokken, griesmeel en amandelaroma van magere kaas. Soms besprenkel ik voor de verandering in plaats van frieten te besprenkelen met stukjes noten – zoals rafalello en ferrero in één 😉 Onlangs kreeg ik ook nog een ander recept voor heerlijke dieettaart in handen. Het recept is al door mij getest en het is de moeite waard om aan te bevelen 🙂 Dus dit is een papaverzaadje zonder suiker en bloem. Ingrediënten: ca. 250 g gemalen maanzaad, een half glas gemalen noten, een half glas xylitol, een half glas rozijnen, 2 eetlepels honing, 5 eieren, 1,5 theelepels rumaroma voor gebak. Rasp de eidooiers met xylitol en voeg vervolgens de rozijnen, noten, maanzaad, rumaroma en honing toe. We mengen ons. Klop de eiwitten, voeg ze toe aan de maanzaadvulling en meng. Doe het mengsel in een kleine bakplaat met bakpapier omzoomd met bakpapier. Bak ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

  14. Kajka756 met deze maanzaadtaart raakte de spijker op de kop: D rafalello is mijn favoriete taart, maar ik heb de klassieke taart al een aantal maanden niet meer bereikt omdat ik een afslankende behandeling volg. Ja, maar de jouwe is buiten het bereik van de verboden producten;) Ik ga de ingrediënten halen en aan het werk gaan!!!!!!!!!!!

  15. Kijk, ik had onlangs per ongeluk een paar geweldige taarten. Ik zeg per ongeluk, omdat ik niet op zoek was naar recepten of ingrediënten, heb ik ter plekke een recept bedacht en gebruikt wat ik in de keuken had: D Ik had een vreselijke smaak voor iets zoets, en ik wilde nergens naartoe, dus ben ik door de kasten gaan zeven. Ik vond een grote zak zonnebloempitten, een paar walnoten, rozijnen en gedroogde abrikozen. Er is al iets voor mij begonnen te dagen.) Ik heb ervoor gezorgd dat ik honing en eieren had en… Laten we aan het werk gaan! Ik heb ongeveer 2 glazen (misschien iets minder) zonnebloempitten geroosterd op een droge koekenpan, daarna heb ik ze gemengd (niet voor stof, maar voor middelmatig dikke bloem). Ik heb ook zeven walnoten gemalen. Ik heb rozijnen en abrikozen gehakt. Ik heb twee eieren grondig versnipperd. Ik combineerde gemalen zonnebloem met noten, eieren, 3 eetlepels honing en gedroogd fruit, en mengde ze. Er werd een dichte massa gevormd. Ik heb koekjes gevormd en heb ze 15 minuten in de oven gebakken (temp. 180 graden). Deze spontane actie resulteerde in een heerlijke zoete snack. Ik beveel het je aan. Ik weet zeker dat ik dat recept nog eens zal herhalen.

  16. Zo’n spontane kok zonder recept is een openbaring. Er zijn altijd super smakelijke gerechten die er zijn 🙂 Wat havermoutkoeken betreft, het coolste aan havermoutkoeken is dat ze niet mesten, goed verzadigd zijn en een hoge voedingswaarde hebben. En ze voldoen aan de honger naar snoep. Ik koop geen snoepjes meer in de winkel, ik maak gewoon desserts en bak de hele tijd iets.

  17. ik ook. Een buurvrouw vraagt, waar haal je je tijd vandaan om af en toe iets te bakken en te koken? En ik antwoord dat dit allemaal zeer snelle desserts zijn, vooral als je wat oefening krijgt, gaat het werk bijna expressief. Het coolste is dat mijn baby van mijn gezonde gebakjes houdt. Ik ben hier erg blij mee, want uiteindelijk is hij gestopt met het consumeren van gekochte repen, snoepjes, chips en andere niet erg gezonde lekkernijen. Nu eet hij 100% gezond.

  18. Ik denk niet dat ik een hand heb voor deze havermoutkoekjes, want elke keer als ze uit de winkel komen zijn ze zo hard en afbrokkelend, totaal anders dan de winkelkoekjes. Misschien heb je een manier om ze net zo fragiel te maken en een soortgelijke structuur als die van de kopers?

  19. Daisy, nou ja, omdat deze zelfgemaakte havermoutkoekjes zo specifiek zijn en dat is al hun charme 🙂 Ze zullen niet zoals de winkels zijn, omdat ze niet dezelfde hoeveelheid vet hebben als de andere, noch al die beluchters. Natuurlijk kun je jezelf verleiden om havermoutkoeken te maken, bijvoorbeeld met boter – dan hebben ze de kans om de consistentie te hebben die je zoekt, maar dan zijn ze niet zozeer een voedingsmiddel;) Maar wat maakt het uit, een uur op de motor en de verbrande calorieën.)

  20. Aan Daisy – Ik heb hetzelfde, ik hou niet echt van de koekjes die ik zelf bak. Ik denk dat ik een anti-banketbakkerij anti-talent ben.) Dus ik gebruik deze kopers vaak. Kijk eens rond in de winkels, sommige hebben relatief weinig vet, meel en het percentage havervlokken is vrij hoog. Ik raad u aan om een kijkje te nemen in de natuurvoedingswinkels, waar naast havermoutkoeken ook andere gezonde snoepjes te koop zijn.

  21. Daisy, als je niet elke stap van de weg calorieën telt, zal ik je een recept geven voor havermoutkoeken met boter. Consistentie en smaak moeten bij u passen 🙂 Neem een klontje boter, een glas suiker, 2 eetlepels honing, 2,5 glazen havermout, 2,5 glazen havermout, een glas meel (het kan volkoren of gewoon zijn), 2 kleine of 1 grote eieren, een halve theelepel bakpoeder. Je mengt cornflakes. Je raspt de boter met suiker, voegt eieren toe en roert. Je voegt de overige ingrediënten toe, je maakt de massa. Je vormt koekjes en plaatst ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten op 180 graden. Natuurlijk kunt u enkele geselecteerde noten of bonen aan uw koekjes toevoegen. De laatste tijd geef ik de voorkeur aan havermoutkoeken maar ook sproeten – ik voeg gewoon gehakte bittere chocolade toe aan de massa. Koekjes komen er krankzinnig uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr