49515695817 a38dfd0bcf o

Het reinigen van het lichaam. Kies de meest geschikte manier om giftige stoffen te verwijderen!

Lichaamsontgifting – het belang van het ontgiftingsproces voor de conditie en het functioneren van het lichaam

Al in de oudheid was bekend dat slechte of te rijke voeding de accumulatie van verschillende soorten gifstoffen, afzettingen, schadelijke stoffen veroorzaakt. Het probleem is tegenwoordig vele malen groter, nu we te maken hebben met enorme hoeveelheden chemische stoffen in levensmiddelen, met name sterk verwerkte levensmiddelen. Daarnaast zijn ze vaak te vinden in cosmetica, huishoudelijke artikelen, kleding, bouwmaterialen, om nog maar te zwijgen van de lucht die we inademen. Er is eigenlijk geen product in onze omgeving dat er vrij van is.

Alsof dit alles nog niet genoeg is, maken we de situatie zelf nog erger. We eten onredelijk, geven de voorkeur aan verpakt voedsel, arm aan belangrijke polyfenolen, antioxidanten of vezels, drinken te veel alcohol, roken sigaretten, vertonen weinig lichaamsbeweging. Dit alles maakt het lichaam niet in staat om de verwijdering van giftige stoffen bij te houden, en de ophoping van giftige stoffen resulteert in een vermindering van de immuniteit, verslechtering van de gezondheid, een slechter humeur, en verstoring van de intellectuele prestaties. Dit gaat gepaard met ongunstige fysiologische symptomen – vertraging van de stofwisseling, spijsverterings- en uitscheidingsstoornissen, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en maagpijn.

Wat is het en wat zijn de effecten van toxine reiniging?

dłoń trzymająca cytrynę

Het af en toe ontgiften van het lichaam lijkt in een dergelijke situatie noodzakelijk. Het gaat erom de vervuilende en schadelijke stofwisselingsresten en opgehoopte stoffen uit het vervuilde milieu te verwijderen. Detox regenereert en versterkt niet alleen het lichaam, maar hydrateert, ontzuurt en oxygenateert het ook. Deze positieve veranderingen manifesteren zich in meetbare gezondheidsvoordelen. De werking van het maag-darm- en spijsverteringsstelsel wordt genormaliseerd, wat resulteert in het verdwijnen van eerdere kwalen, verbetering van de circulatie, verhoging van de immuniteit, teruggave van energie en welzijn.

Zelfs als in de eerste fase van de ontgifting enkele bijwerkingen optreden, bijvoorbeeld in de vorm van zwakte en hoofdpijn, verhoogde darmarbeid en overmatig zweten, zijn dit natuurlijke symptomen die gepaard gaan met de ontgifting en verdwijnen ze snel. Bovendien wordt het lichaam gereinigd, mede dankzij een rationeel dieet en meer lichaamsbeweging, waardoor het sneller calorieën verbrandt, wat van groot belang is voor ons figuur. Het lijdt geen twijfel dat zowel ons lichaam als onze psyche baat zullen hebben bij het verwijderen van de giftige stoffen die in het lichaam achterblijven.

Hoe reinig je je lichaam van gifstoffen? Geneesmiddelen voor thuisgebruik voor ontgifting

Er zijn een paar beproefde manieren die we zelf kunnen implementeren, met verschillende soorten diëten in de voorhoede. Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat voor elke zuivering een grote hoeveelheid vloeistoffen moet worden gedronken, met name water, eventueel kruideninfusies of groentesappen. Na afloop moeten we geleidelijk aan extra producten introduceren, maar we moeten wel trouw blijven aan het principe van gezonde voeding en een actieve levensstijl, want lichaamsbeweging is een van de voorwaarden voor een goede gezondheid en een slank figuur. Anders wordt alle moeite snel verspild.

Reinigend dieet

De meest voor de hand liggende manier lijkt de hongerstaking te zijn. Natuurlijk, als je een volledig gezond persoon bent, kun je af en toe honger lijden, terwijl een langer dieet van dit soort, of een dieet genomen door iemand die lijdt aan een of andere ziekte, kan leiden tot catastrofale gezondheidseffecten en cachexie. Veel veiliger en voordeliger op de lange termijn is een evenwichtig plantaardig-fruitdieet, bijvoorbeeld het Dr. Dąbrowska-dieet. Het duurt een paar weken, de basis van het dieet is voornamelijk groenten, maar ook fruit, kruiden en volkorenproducten, d.w.z. die voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, polyfenolen en vezels. Een dergelijk dieet maakt het niet alleen mogelijk om het lichaam grondig te ontgiften, maar ook om overtollige kilo’s kwijt te raken.

Fruit- en groentecocktails

In tegenstelling tot het Dąbrowska-dieet mag de sapbehandeling niet langer dan een week duren en is gebaseerd op een dagelijkse groente- of vruchtencocktail. Dit soort drank moet minstens drie keer per dag met een half glas worden gedronken. De sappen van bieten, wortelen, zuurkool, eventueel selderij, spinazie, groene komkommer zullen het meest effectief zijn in termen van zuivering. U kunt ook fruit bereiken: appels, citrusvruchten, veenbessen, mango’s. Groentesoepen met de consistentie van room en kleine porties vast voedsel zijn toegestaan, het is slechts een kwestie van niet meer dan 1400 kcal per dag.

Zuivering van het lichaam met citroentoxinen

Citroensap is een waardevolle bron van antioxidanten die de cellen beschermen tegen de invasie van vrije radicalen. Het ondersteunt de spijsvertering en vergemakkelijkt de vetverbranding, normaliseert het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Het is een belangrijke ondersteuning in het ontgiftingsproces, het is diuretisch, in combinatie met water verdunt het en vergemakkelijkt de uitscheiding van giftige stoffen. Water met citroensap moet elke ochtend worden gedronken op een lege maag gedurende minstens twee weken. We kunnen zonder angst naar citroen grijpen – het levert ons een grote portie vitamine C op en is laag in calorieën.

Kruiden ter ondersteuning van de ontgifting

Kruiden kunnen een belangrijke hulp zijn bij het reinigen van het lichaam, omdat ze op twee belangrijke niveaus werken. Enerzijds ondersteunen ze het spijsverteringsstelsel, met name de lever en de darmen, en anderzijds stimuleren ze de werking van de nieren, waardoor het proces van het filteren en verwijderen van giftige stoffen wordt versneld. Daarom is het, als we de ontgifting effectiever willen maken, de moeite waard om de gewoonte te introduceren om zelfgemaakte kruideninfusies of bereide theeën te drinken. Aangezien kruiden echter alleen op de lange termijn werken, moet deze behandeling minstens enkele weken duren.

De meest effectieve kruiden met een ontgiftende werking zijn onder andere:

 • Gevlekte ostropest – een plant die deel uitmaakt van talrijke leverspecifieke stoffen, omdat hij silymarine bevat, een stof met een sterk ontgiftende werking, die de in de lever geaccumuleerde toxines blokkeert en de regeneratie van de lever versnelt.
 • De paardenbloem – ondersteunt de spijsvertering en het spijsverteringsstelsel, intensiveert de galafscheiding en vertoont diuretische effecten, waardoor de uitscheiding van giftige stoffen wordt versneld.
 • Brandnetel – reguleert het spijsverteringsproces en heeft een vochtafdrijvend effect, terwijl het rijk is aan waardevolle voedingsstoffen, waaronder vitaminen en mineralen.
 • Kamille – deze bekende en populaire medicinale plant reinigt het spijsverteringsstelsel, helpt bij het verwijderen van darmafzettingen, vergemakkelijkt de spijsvertering en de uitscheiding.
 • Łopian – heeft sterke ontgiftende eigenschappen, zodat een behandeling van twee weken al effectief is. Het helpt de lever, lymfe en huid om gifstoffen te verwijderen.

Sint-Janskruid, purgeermiddelen, wortelstokken, bubbelhoofdheek, grootmoeders harder, viooltjes, duizendknoop, melisse. Een recentelijk populaire zuiveringsbehandeling is lijnzaad met kefir. Lijnzaad reinigt door zijn gehalte aan onverzadigde vetzuren en andere stoffen niet alleen, maar heeft ook een verzachtend effect op het maag- en darmslijmvlies. Het heeft ook een gunstig effect op het spijsverteringsstelsel van kefir. Het mengsel van beide ingrediënten moet een week lang elke ochtend en avond een glas worden gedronken.

Hoe reinig je de lever?

ostropest plamisty

De lever is een orgaan met buitengewone regeneratieve eigenschappen. Als we het een kans geven, kan het in geval van schade tot 50 procent regenereren. Het enige is om de lever zo’n kans te geven. Ondertussen vernietigen we het soms genadeloos. Gifstoffen die aanwezig zijn in de lucht en het milieu, voedsel, medicijnen, stimulerende middelen, overbelasten het en minimaliseren het regeneratievermogen.

De gemakkelijkste manier om de lever te ontgiften is door middel van een dieet. En het gaat zeker niet om restrictief hongeren, hoewel een hongerstaking van een dag die af en toe wordt toegepast, het zeker goed zal doen. Het gaat om een behandeling van enkele weken, waarbij bepaalde regels die kenmerkend zijn voor een gezond, caloriearm dieet moeten worden gevolgd:

 • in plaats van drie stevige maaltijden, vijf kleine per dag;
 • zoveel mogelijk rauwe groenten en fruit, inclusief zaden, stenen, zemelen;
 • Het opgeven van gebakken voedsel aan gekookt of gebakken zonder vet;
 • witbrood wordt niet gebruikt ten gunste van volkorenbrood;
 • om de zuivelconsumptie te verminderen;
 • het elimineren van snoep, alcohol, koffie, sterke thee, rood vlees.

Daarnaast dient u infusies te drinken van de bovengenoemde kruiden en dranken zoals bieten, grapefruit, cranberry’s of appelsap.

Hoe maak je de darmen schoon?

Onjuiste voeding, gebrek aan lichaamsbeweging of problemen met het legen dragen bij aan de ophoping van onverteerde voedselresten in de darmen, die, vermengd met giftige stoffen, de zogenaamde darmdepots vormen. Hun accumulatie kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om passende maatregelen te nemen. Hun basis is in de eerste plaats een geschikt dieet, dat zal leiden tot regulering van de stoelgang.

U moet producten die rijk zijn aan vezels in uw dagmenu introduceren, d.w.z. donker volkorenbrood, grutten, zemelen, havermout, groenten en fruit, kuilvoer. Een van de maaltijden moet worden vervangen door groente- en vruchtensap, 2 liter water per dag drinken, meer bewegen. Je kunt jezelf ook helpen met kruidenmixen die gunstig zijn voor de spijsvertering.

De rol van supplementen bij het zuiveren van het lichaam

Als we geen tijd hebben voor kruiden en de situatie vereist een onmiddellijke reactie, ongeacht het gebruikte dieet, is het de moeite waard om naar tabletten te reiken om het lichaam te reinigen. Er zijn momenteel veel voedingssupplementen op de markt voor dit doel. De multicomponentensaties zoals Spirulin Plus of Detoxyn verdienen bijzondere aandacht.

Spirulin Plus, dat onder andere algen, spirulina en chlorella bevat, (algen zijn een rijke bron van antioxidanten, vitaminen, mineralen, eiwitten en onverzadigde vetzuren) luzerne, paardenbloem en brandnetel, werkt op vele manieren, stimuleert de stofwisseling en versnelt de zuivering, activeert het immuunsysteem en herstelt het zuur-base-evenwicht. Detoxyn werkt op een vergelijkbare manier – het mobiliseert het lichaam voor een effectievere reiniging, draagt bij aan het verhogen van de immuniteit en beschermt ook de lever. Het is ook nuttig in de strijd tegen schimmels, bacteriën en parasieten.

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin