Hoe beter slapen – bewezen manieren om de kwaliteit van de slaap te verbeteren

thee met kamille om te slapenEen sterke, ononderbroken slaap zorgt voor regeneratie van het lichaam en welzijn gedurende de dag. Maar wat te doen als we ’s nachts niet goed kunnen rusten, als we geplaagd worden door problemen met in slaap vallen, ontwaken, ondiepe slaap op de grens van waakzaamheid, onvermogen om in een toestand van diepe rust te komen, slapeloosheid? Het is belangrijk om te weten dat de beste oplossingen soms binnen handbereik zijn. We geven een aantal beproefde en eenvoudig te implementeren methoden om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Dankzij onze tips zult u niet meer wakker worden met hoofdpijn, in een vreselijke stemming en met een gevoel van vermoeidheid al in de ochtend. Ontdek hoe je beter slaapt en je elke dag beter voelt!

Hoe slaapt u beter – neem een kijkje in uw slaapkamer!

Als de kwaliteit van uw slaap wraak naar de hemel vraagt, ligt het probleem misschien in externe factoren die uw nachtrust verstoren. Slaapstoornissen zijn vaak gerelateerd aan de omgeving waarin we ons bevinden. Slechts enkelen hebben het geluk dat ze in alle omstandigheden kunnen slapen, zelfs in Spartaanse omstandigheden, maar de meesten van ons hebben een goed voorbereide ruimte nodig voor het volledige slaapcomfort.

Bijvoorbeeld, een te hoge kamertemperatuur, dyspneu, sigarettenrook, te weinig frisse lucht, te veel warmte, onvoldoende pyjama’s en dekbedden kunnen een negatief effect hebben op de kwaliteit van de slaap. Daarom is het de moeite waard om de juiste nachtkast en bedlinnen te kiezen, altijd de kamer te ventileren en de verwarming aan te draaien voordat u naar bed gaat. Bovendien, als alleen de buitentemperatuur ons in staat stelt om dit te doen, is het goed om te slapen met het raam open, of op zijn minst licht gekanteld.

Als we het al over het milieu hebben, is het de moeite waard om te weten dat slaapproblemen veroorzaakt kunnen worden door te veel licht in de kamer. Slapen kan niet alleen worden verstoord door verlichting op TV- of computerschermen, maar ook door verlichting van de straat, van aangrenzende kamers in het huis of het maanlicht. Zelfs schijnbaar onbeduidende diodes in de modem of een elektronische klok met heldere cijfers kunnen in de ogen schijnen en uw nachtleven verstoren. Dus als u een slaapprobleem ondervindt, zorg dan voor jaloezieën of gordijnen met een hoge mate van duisternis, stel uw lichtuitstralende apparaten zo in dat ze uw ogen niet raken, schakel uw monitor en tv uit.

Er moet ook volledige stilte zijn in een ideale slaapkamer. Soms is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u in een drukke omgeving woont of wanneer andere leden van het huishouden op een later tijdstip naar bed gaan. In dit geval zijn de oorstophorloges die het geluid onderdrukken een goed idee. Ook luide, agressieve muziek of een “pratende” TV zijn tegenstanders van een goede nachtrust. Als u in slaap moet vallen in de aanwezigheid van bepaalde geluiden, vertrouw dan op zachte ontspanningsmuziek die uw zenuwen kalmeert en u laat kennismaken met de sfeer van de slaap.

Hoe beter slapen – een comfortabel bed hebben!

SlapeloosheidHeeft u zich ooit afgevraagd of uw bed zo vriendelijk is voor uw lichaam dat u het 7 of 8 uur lang perfect kunt laten rusten? Als je dat niet denkt, doe dan iets voor jezelf en verander je bed! U kunt de matras zelf ook vervangen, de grond is niet te slapen op een meubelstuk dat te hard of te zacht is, uitstekende, revitaliserende elementen heeft of in bepaalde gebieden valt. Elk van deze oplossingen is zeker ongunstig voor de wervelkolom, veroorzaakt dat we tijdens de slaap onnatuurlijke posities innemen, vaak wakker worden, naar de andere kant draaien, ondiep slapen, en na het ontwaken voelen we pijn in de rug, nek of ledematen.

Een comfortabel bed is de basis voor een gezonde, ongestoorde nachtrust, maar ook een goed gekozen, niet te hard en niet te zacht, niet te klein en niet te groot kussen. Een ander belangrijk ding is het verluchte, fris ruikende beddengoed, dat ook de moeite waard is om voortdurend te verzorgen.

Hoe beter slapen – voedsel is belangrijk!

Houdt u van een hapje voor het slapen gaan? Of misschien wordt u ’s nachts wakker en gaat u naar de keuken voor een traktatie? Weet dat eten ’s nachts geen goede gewoonte is, het kan niet alleen slaapproblemen met zich meebrengen, maar ook overgewicht! Vergeet niet om de laatste maaltijd ongeveer 2-3 uur voor het slapen gaan te eten – om geen honger te voelen, en tegelijkertijd zodat het lichaam rustig voedsel kan verteren. Probeer iets licht te eten, bijvoorbeeld: sandwiches met kwark of vleeswaren, gekookte eieren, groente- en rijstsalade, kippengelei, plantaardige medicijnen. Zwaar verteerbare gerechten zijn zeker geen bondgenoot van een goede nachtrust.

Als we het over voedsel hebben, is het ook de moeite waard om het over drinken te hebben. Het is beter om niet te veel vloeistof te drinken vlak voor het slapen gaan. Een volle blaas betekent regelmatige bezoeken aan het toilet ’s nachts, in dat geval is het moeilijk om te praten over een ongestoorde, harde slaap. Tot slot nog iets over alcohol. De mythe is dat het helpt om in slaap te vallen, tenzij het echt in symbolische hoeveelheden gedronken is. Anders verstoort alcohol de natuurlijke, gezonde slaap en laat het lichaam zich niet goed regenereren. In plaats van 2 bieren ’s avonds is het beter om zelf een kop warme melk te kopen – deze drank zal u zeker wakker maken in het klimaat van slaperigheid en de kwaliteit van uw nachtrust verbeteren.

Hoe beter slapen – vermoeid gaan liggen

Wilt u slapen als een kind? Leer om energie te ontladen als een kind. Als u uw lichaam niet de juiste hoeveelheid fysieke en mentale inspanning gedurende de dag levert, kan dit resulteren in een ondiepe slaap, overvolle gedachten bij het in slaap vallen, zenuwachtig zijwaarts kantelen en zelfs langdurige slapeloosheid. Een geweldige manier om je lichaam zo moe te maken dat je dan een diepe, gezonde nachtrust hebt, is om ’s middags of ’s middags te oefenen, bijvoorbeeld joggen of fietstochten door de stad. Als je lichaamsbeweging in je bloed komt, zal de kwaliteit van je slaap zeker permanent verbeteren.

Hoe kun je beter slapen – help jezelf door je te richten op de schatkamer van de natuurgeneeskunde!

Gebrek aan gezond nachtleven maakt dat u zich van dag tot dag steeds slechter voelt? Kruiden zijn een erkende natuurlijke remedie voor slaapproblemen. Interne ontspanning en slaperigheid worden ondersteund door balsem, geit, kamille en hopbellen (en de onschatbare lupuline die ze bevatten).

Naast kruiden, voor problemen met inslapen, wakker worden ’s nachts en te ondiep en te kort slapen, is het ook de moeite waard om melatonine te proberen, verkrijgbaar in tabletten en capsules, die een zeer belangrijke rol speelt in ons lichaam, namelijk het dagelijkse slaap- en waakritme regelen. Een kant-en-klare oplossing voor degenen die hun biologische klok volledig willen ondersteunen en slapeloosheid willen elimineren zijn slaappillen die rijk zijn aan zowel kruidenextracten als melatonine, zoals Melatolin Plus.

Category: gezondheid

8 comments

  1. Ik ben het eens met alle aanbevelingen in het artikel. Ik wist niet eens hoe belangrijk dingen waar ik nog niet eerder aandacht aan besteed heb voor mijn slaap. Ik dacht al dat iets me echt stoort, een soort van ziekte of iets dergelijks, omdat ik nergens goed voor kon slapen, en dit voor een lange tijd. En hier bleek dat er maar een paar dingen veranderd moesten worden. Ik kocht een nieuwe matras, de oude was ongemakkelijk, bovendien was het slapen op het voor meer dan 5 uur resulteerde in ernstige pijn van het kruis. Ik heb de oude rolgordijnen, die de massa van het licht doorlaten, eruit geslagen en ik heb speciale jaloezieën aangetrokken, die volledige duisternis garanderen. Daarnaast heb ik mijn levensstijl een beetje aangepast, ben ik eerder gaan liggen en heb ik meer beweging geïntroduceerd, plus melatoninetabletten. Ik zal u vertellen dat de kwaliteit van de slaap drastisch is veranderd. Het is een goed idee om al deze tips in de praktijk te brengen.

  2. Kan iemand zeggen of melatonine alleen al genoeg is voor slaapproblemen of misschien beter zijn tabletten, die ook andere ingrediënten bevatten.

  3. Kassandra, als je thuis alleen melatonine in je eentje hebt, probeer dan eens waarom niet. Maar als je op het punt staat om te kopen, is het misschien beter om een paar componenten te kiezen? Dit is altijd een betere kans op succes, vooral als de problemen met slapen duidelijk zijn.

  4. soms hebben slaapproblemen zo’n vluchtige en triviale oorzaak dat het moeilijk te geloven is dat ze erdoor veroorzaakt zijn. Ik had het zo. Ik heb geprobeerd om alle lichten en geluiden uit te schakelen, melk te drinken voor het slapen gaan, melisse te drinken, ’s avonds te trainen, te ventileren voor het slapen gaan en niets. Ik heb een bed en een matras zonder klacht, dus het probleem was er ook niet. Uiteindelijk kwam ik het tegen – ik realiseerde me dat ik een te groot en te hoog kussen had en ik plaatste een grot onder mijn hoofd. Op deze manier had ik mijn hoofd en nek te hoog in een ongemakkelijke houding, waardoor ik slechte houdingen aannam, mijn wervelkolom leed, ik was constant aan het spinnen en één grote klomp lag te slapen. Nu heb ik een middelhard kussen, niet te groot. Hals en hoofdsteun in een goede positie en slaap sensationeel 😀

  5. Melatonine is zeer behulpzaam bij het binnengaan van een staat van ontspanning in de avond en dan in slaap vallen. Ik beveel het aan. Als cholera en een eeuwige bal van zenuwen had ik veel moeite met verondersteld om wat poeders voor slaap op recept te halen, hoewel ik ze koste wat het kost wilde vermijden. Maar voordat ik de dokter van mijn vriendin wist te overtuigen, bereikte ik de melatonine en het was echt de moeite waard.

  6. Ik ben vrij zwak van slaap, ik ben gevoelig voor lawaai, en ik woon in een gebied waar het zelfs ’s nachts erg hard is. Ik heb stopwatches geprobeerd, maar op de een of andere manier kan ik er niet elke dag in slapen. Ik zou liever zonder hebben. Daarom werd besloten om het raam te vervangen door zo’n speciale geluidsisolatie.

  7. Voor de verbetering van de slaap adviseer ik om koffie opzij te zetten en jezelf ’s avonds te ontspannen in de vorm van meditatie of een ontspannend bad met oliën.

  8. Voor slaapproblemen raad ik melatonine aan. Kruiden zijn ook goed, maar voor mij heeft melatonine een langer durend effect – ’s nachts en overdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr