lysienie androgenowe u mezczyzn leki na wypadanie wlosow u mezczyzn

Hoe haaruitval te voorkomen – orale en topische preparaten tegen kaalheid. Welke zijn de beste?

Intensieve haaruitval kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt, variërend van een ongezonde levensstijl en voedingstekorten, via het gebruik van agressieve vormen van haarstyling, tot hormonale en genetische factoren. Wat de oorzaak van haaruitval ook is, dankzij de preparaten die tegenwoordig op de markt zijn, is het mogelijk de haarbollen en haarfollikels te versterken en verder haarverlies te stoppen. We kunnen kiezen tussen preparaten voor uitwendig en inwendig gebruik, maar de beste resultaten worden verkregen door beide vormen van behandeling te combineren. Hoe voorkom je haaruitval zonder naar schoonheidssalons en klinieken te gaan?

Orale remedies tegen haaruitval – universele tabletten of geavanceerde supplementen?

Haaruitval is een hardnekkig, ontsierend, vaak zelfbewust of gênant probleem. Een van de meest voorkomende oorzaken van kaalheid is een slecht dieet (met een tekort aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het haar), evenals andere levensstijlfactoren, zoals stress, uitputting, slaaptekort, overmatig gebruik van stimulerende middelen, slechte haarverzorging. Een andere veel voorkomende oorzaak van het systematisch dunner worden van het haar bij mannen is een hoog gehalte aan dihydrotestosteron (DHT) in het lichaam, wat leidt tot miniaturisatie van de haarfollikels.

Wat de reden van overmatig haarverlies ook is, commerciële preparaten van goede kwaliteit kunnen helpen. Hun keuze is zeer ruim, en een grote groep zijn orale middelen op basis van natuurlijke ingrediënten. Zoals in elke categorie van preparaten, zijn er ook onder haaruitvalpillen sterkere en zwakkere. De eerstgenoemde, die in drogisterijen en apotheken verkrijgbaar zijn, zijn meestal gebaseerd op 2-3 of hooguit enkele ingrediënten (bijv. 1 of 2 kruidenextracten plus biotine, vitamine A). Hun effect is meestal niet erg intensief.

Dergelijke universele haartabletten met een smalle, niet erg geavanceerde samenstelling werken meestal goed bij matige of seizoensgebonden haaruitval, maar bij alopecia en zeer intensieve haaruitval zijn ze meestal ontoereikend.

Veel betere resultaten worden in dit geval gegeven door multi-elementcapsules met een rijke samenstelling van extracten van geneeskrachtige planten en op de juiste wijze geselecteerde vitaminen, eiwitten, aminovitaminen, proteïnen, aminozuren en mineralen die zorgen voor een goede werking van de haarfollikels, de haarbollen, de hoofdhuid en het haar zelf, en voor de celvoeding.

Hoe werken geavanceerde haaruitval supplementen?

Dergelijke rijke, geavanceerde preparaten onderscheiden zich door een multidirectionele werking, een hoge concentratie biologisch actieve stoffen en een maximale assimileerbaarheid door het lichaam, en dus een veel grotere doeltreffendheid dan gewone tabletten. Zij remmen haaruitval, stabiliseren het peil van de hormonen die verantwoordelijk zijn voor schade aan de haarfollikels, normaliseren de werking van de hoofdhuid, voorkomen grijs worden, versnellen de groei van grijs haar en verbeteren de conditie van de hoofdhuid.Zij remmen kaalheid, stabiliseren het peil van de hormonen die de haarfollikels beschadigen, normaliseren de hoofdhuid, voorkomen vergrijzing, versnellen de haargroei, leiden tot een verlenging van de haargroeifase en een intensievere proliferatie van de haarcellen.

Lees ook: Vitaminen voor het haar

Kijk hier eens naar: Hoe het haar te versterken?

Welk middel tegen kaalheid bij mannen moet ik kiezen?

 tabletten morsen uit het glas

Welk oraal geneesmiddel te kiezen bij androgene (mannelijke) haaruitval? Helaas zijn universele haargroeipreparaten op basis van vitaminen in dit geval niet erg doeltreffend. Zij gaan niet tot de kern van het probleem – zij voorkomen niet de schadelijke effecten van het DHT hormoon, dat de miniaturisatie van de haarfollikels bevordert en in feite de hoofdoorzaak is van kaalheid bij mannen.

Producten van mindere kwaliteit stimuleren ook niet de proliferatie van cellen die de bouwstenen vormen van nieuw haar, wat met hoogwaardige preparaten wel het geval is.

Een effectievere manier om androgene alopecia te behandelen zijn voedingssupplementen, die stoffen bevatten die de oorzaken van haaruitval bij mannen rechtstreeks aanpakken. Dit zijn hoofdzakelijk stoffen die de hoofdhuid voorzien van grote hoeveelheden voedingsstoffen, de haarstructuur verbeteren, de haarfollikels versterken en het proces van hun vernietiging door het DHT hormoon blokkeren.

Bijzonder goed in vergelijking met andere supplementen zijn Profolan en Follisin. Dit zijn moderne, uitgebreide preparaten die kaalheid tegengaan en de haargroei stimuleren in één. Beide onderscheiden zich door een zeer rijke formule, waarin de werkzame stoffen (o.a. aminozuren, mineralen, vitaminen, geconcentreerde extracten met een hoge biologische afbreekbaarheid) op elkaar inwerken en bijdragen tot de haargroei.geconcentreerde extracten met een hoge biologische afbreekbaarheid), dragen bij tot een geleidelijke remming van het kaalheidsproces, alsook tot de regeneratie van de haarfollikels, de verbetering van de conditie van de hoofdhuid en de stimulatie van het proces van nieuwe haargroei.

Profolan capsules zijn gebaseerd op een unieke formule Grow3 die zeer actieve extracten van akkerpaardenstaart en brandnetel (in enorme doses) combineert met L-cysteïne.

 Profolan

Dit complex van ingrediënten (plus een aantal extra bio-elementen) zorgt voor een effectieve blokkering van het DHT hormoon, revitalisering en versterking van de haarfollikels, gemakkelijker verankering van in de follikels van nieuw haar, versnelling van de haargroei, verdieping van de natuurlijke haarkleur, verbetering van de haarstructuur, alsmede een algemene verbetering en verjonging van het kapsel.

De basis van Folisin capsules zijn 3 innovatieve ingrediënten met een hoge biologische activiteit (AnaGain™ Nu, PhosphaMax, EVNolMax™) en belangrijk voor het mannelijk hormonaal evenwicht en de gezondheid van het haar plantenextracten (sabal palm en pompoen). De capsules bevatten ook vitaminen en de drie belangrijkste mineralen voor sterk, vitaal haar: zink, selenium en koper.

 Folisin

Deze samenstelling vertoont vele positieve effecten op het haar, waarvan de belangrijkste zijn: remming van kaalheid, verbetering van de haarkwaliteit, activering van de proliferatie van nieuwe haarcellen, voorkoming van grijs worden, verdikking van het haar, bescherming tegen beschadiging en voortijdige haaruitval.

Check: Rangschikking van preparaten tegen kaalheid

Shampoos en lotions tegen haaruitval

 blauwe fles met shampoo, handdoeken ernaast

Topische remedies tegen haaruitval bestaan meestal in de vorm van shampoos en vloeistoffen die in de hoofdhuid worden gewreven. Ze zijn gebaseerd op verschillende werkzame stoffen, meestal:

  • cafeïne,
  • vitaminen,
  • eiwitten,
  • plantenextracten.

Het populairst en naar verluidt het meest effectief is echter minoxidil (aanwezig in producten als Loxon, Piloxidil). Het is een organische verbinding die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verbetert en de haarfollikels stimuleert tot meer werk en het proces van hun miniaturisatie afremt.

In het geval van hormonaal geïnduceerde androgene alopecia kunnen shampoos tegen haaruitval echter slechts een beperkte doeltreffendheid hebben. Net als ampullen voor haargroei, die weliswaar gevuld zijn met sterk geconcentreerde complexen van vitaminen, mineralen enHoewel ze gevuld zijn met sterk geconcentreerde complexen vitaminen, mineralen en proteïnen, stimuleren ze wel de haargroei, maar pakken ze niet de echte oorzaak van kaalheid bij mannen aan.

Dubbele behandeling voor goede resultaten

Vloeistoffen, shampoos en ampullen tegen haaruitval zijn ongetwijfeld de moeite waard en kunnen de behandeling van haaruitval ondersteunen, maar zij zullenZij zullen echter veel betere resultaten geven in combinatie met een orale behandeling met supplementen met meerdere ingrediënten tegen haaruitval.

Lees ook: Wat tegen haaruitval?

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin