Depositphotos 2282566 s 2019

Hoe snel gewicht verliezen zonder honger te lijden – ontdek 3 effectieve diëten!

Hoe kan ik snel afvallen? Veel mensen die vastbesloten zijn om in korte tijd overtollig gewicht te verliezen, zoeken naar instant diëten, waarna het gewicht 10 of 15 kg minder is, het figuur slanker is als nooit tevoren, en de effecten van de behandeling blijvend zijn. Helaas zijn dergelijke instantdiëten over het algemeen niet effectief. Vele daarvan bevatten veel te weinig calorieën in verhouding tot de werkelijke behoeften van het lichaam. Anderen concentreren zich op één of enkele voedingsmiddelen die voortdurend moeten worden gegeten… Dergelijke uithongerings- en te eentonige diëten zijn zeker niet onze bondgenoten.

Hetbeste is te zoeken naar de gulden middenweg en te kiezen voor zo’n dieet, dat het menu niet beperkt tot één of enkele producten, en dat anderzijds zo is samengesteld dat het organisme dynamisch wordt gestimuleerd om het overtollige vetweefsel te verbranden. Hoe snel en effectief gewicht te verliezen? Hier zijn 3 rationele, goed voorbereide afslankdiëten waarmee u efficiënt en snel overtollig gewicht kunt verliezen, terwijl u de honger op afstand houdt en een gevarieerd menu hebt.

Hoe effectief gewicht te verliezen?

 Groenten en fruit op je bord met een centimeter

Niet elk dieet is goed voor het lichaam. Een groot deel van de vermageringsdiëten, in plaats van te helpen, belemmert het afvallen. Zij dwingen ons tot enorme opofferingen op het gebied van voeding, die een negatief effect hebben op ons welzijn en onze gezondheid. Waarom een dieet volgen dat het lichaam overbelast en leidt tot tekorten aan eiwitten, vitaminen, ijzer of andere belangrijke voedingsstoffen? Waarom een dieet volgen dat door zijn extreem laag caloriegehalte of zijn eentonigheid de normale werking van ons lichaam verstoort, ons voortdurend slecht doet voelen, en als klap op de vuurpijl na afloop van de kuur het jojo-effect teweegbrengt?

Het is veel beter om een rationele variant van een vermageringsdieet te volgen, waarbij we weliswaar het aantal calorieën dat we innemen verminderen, maar niet het aantal maaltijden. In plaats daarvan wijzigen we hun samenstelling, want het is vooral de samenstelling van ons menu die bepaalt of het lichaam reserves gaat opslaan in de vorm van vetweefsel.

Als u in korte tijd effectief en blijvend wilt afvallen, is het de moeite waard om in te zetten op een dieet waarin caloriearme, gezonde voeding met een hoog vezelgehalte en voedingsmiddelen die een ontgiftende werking hebben en de stofwisseling versnellen (bijv. zuivelproducten, vis, specerijen) de boventoon voeren. Hier zijn 3 van zulke diëten.

Hoe snel gewicht te verliezen – het goedkope en effectieve groentedieet

 gehakte groenten in een slakom

Als u snel 5 kg of 10 kg wilt afvallen, is het groentedieet daarvoor ideaal. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het bij het groentedieet niet alleen om het eten van groenten, hoewel die natuurlijk wel de kern van het menu vormen. De groenten zelf, alsook de manieren om ze samen te stellen en te bereiden, zijn ontelbaar, zodat er zeker geen gevaar bestaat voor eentonigheid in het dieet.

Beginselen van plantaardig dieet

Groenten zijn een schatkamer van voedingsvezels – de belangrijkste bondgenoot bij het afslanken van ons figuur. Het is het soort voedsel dat kan worden gekarakteriseerd door één simpele zin – je eet en valt af! Groenten hebben heel weinig calorieën, een lage glycemische index (ze veroorzaken geen sprongen in de bloedsuikerspiegel), ze zijn zeer vullend, voedzaam, en leveren veel waardevolle ingrediënten. Ze zijn dus perfect geschikt als basis van een menu dat moet leiden tot dynamisch gewichtsverlies.

Het groentedieet menu is verdeeld in 5 maaltijden, die we regelmatig proberen te eten (bij voorkeur om de 2,5 – 3,5 uur). De meeste maaltijden moeten worden gedomineerd door groenten in diverse vormen. Niet-zetmeelrijke groenten (b.v. wortelen, rode bieten, selderij, tomaten, paprika’s, komkommers, radijzen, kool, courgettes, broccoli) worden in grotere mate gebruikt en zetmeelrijke groenten (aardappelen, maïs, bonen) in veel mindere mate.

Het groentedieet duurt 2 tot 5 weken. Na de voltooiing ervan, keren we niet terug naar ongezonde eetgewoonten. Wij trachten een licht, diëtisch, gezond menu met een hoog gehalte aan groenten te blijven handhaven.

Hoe stel je een plantaardig dieetmenu samen?

Het voordeel van het groentedieet is dat we ons niet hoeven te beperken wat betreft de grootte van onze maaltijden, vooral in het geval van gerechten die alleen uit groenten bestaan of voornamelijk uit groenten bestaan. Dergelijke groentegerechten (bijv. groentesoepen, stoofschotels met groenten, groentepasta’s, geroosterde groenten, groentepasta’s) bevatten zeer weinig calorieën, zodat wij ons kunnen veroorloven aanzienlijke porties te eten.

Het hoofdbestanddeel van ons dagelijks menu moet zijn:

  • groenten die rauw worden gegeten,
  • groenten gekookt, gestoofd, gegrild of gebakken zonder vet,
  • plantaardige cocktails,
  • groentesappen,
  • lichte groentesoepen,
  • groente stoofschotels,
  • groentepasta’s,
  • dieet salades gemaakt van groenten,
  • salades.

Het groentedieet is perfect voor mensen voor wie snel gewichtsverlies een prioriteit is, maar door overmatige eetlust en veelvuldig snacken tussen de maaltijden door, is het moeilijk voor hen om gewicht te verliezen. Een voeding op basis van groenten draagt bij tot de stabilisering van het glucosegehalte in het bloed, waardoor aanvallen van honger worden voorkomen en de eetlust wordt gereguleerd.

Tegelijkertijd helpt een plantaardige voeding de spijsvertering te normaliseren en lastige symptomen zoals constipatie en winderigheid te verminderen. Wat belangrijk is, is dat een plantaardig dieet niet alleen een manier is om een slank figuur te krijgen, maar ook om een gezond lichaam en een mooi uiterlijk te krijgen. Groenten zijn een briljante reiniger van het lichaam van afzettingen en gifstoffen. Dankzij hun aanzienlijke gehalte aan vitaminen, bio-elementen en antioxidanten voeden en verjongen zij het lichaam en verbeteren zij het welzijn in ruime mate!

Wat de andere producten betreft die zijn toegestaan in het plantaardige dieet, zijn dit:

  • fruit,
  • mager gevogelte en magere vis,
  • cottage cheese,
  • eieren,
  • magere melk,
  • natuurlijke yoghurt,
  • kefirs,
  • dikke granen,
  • bruine rijst,
  • zaden,
  • volkoren brood.

Denk er echter aan de bovengenoemde producten te beschouwen als een aanvulling op de maaltijden, niet als het hoofdbestanddeel. Groenten zouden de basis van elke (of bijna elke) maaltijd moeten zijn!

Voorbeeld groentedieet menu

  • Ontbijt: omelet met tomaten en spinazie, kom salade met ijsbergsla, olijven, paprika (op smaak gebracht met citroensap)
  • Tweede ontbijt: een kop natuurlijke yoghurt, 2 wortelen, een kleine grapefruit
  • Lunch: een grote kom groentestoofpot en een half glas boekweitgrutten
  • Theetijd: fruit- en groentencocktail
  • Avondeten: salade van paprika, komkommer, radijsjes, erwten, hardgekookt ei, tonijn (met yoghurt en kruidendressing)
  • Ontbijt: gierstgrutten met pompoen en peer
  • Tweede ontbijt: gazpacho, volkoren toast
  • Lunch: broccolikoteletten, saladeschotel (bijv. salade van Chinese kool en wortel, salade van rode biet, salade van prei en appel)
  • Theetijd: yoghurt met muesli en fruit
  • Diner: gebakken courgettes met een vulling van champignons, kipfilet en paprika

Hoe snel gewicht te verliezen – het metabolisme-boostende yoghurt dieet

 Yoghurt met fruit in een beker

Hoe kun je heel snel afvallen zonder jezelf uit te hongeren en lange tijd hetzelfde te eten? Het yoghurt dieet kan een goed patent blijken te zijn. De doeltreffendheid ervan bij het verminderen van overgewicht is te danken aan het specifieke effect van gefermenteerde zuivelproducten op ons lichaam.

Waarom is het yoghurt dieet een goede manier om gewicht te verliezen?

Natuurlijke yoghurt en andere producten uit de categorie magere zuivel geven een langdurig gevoel van verzadiging, waardoor we niet naar overvloedig voedsel grijpen. Bovendien helpen ze, dankzij de aanwezigheid van waardevolle probiotische bacteriën, bij de opbouw van een gezonde darmflora, het reinigen van het lichaam van gifstoffen, het reguleren van de spijsvertering, het elimineren van constipatie en winderigheid, en het stabiliseren van het ritme van de stoelgang. Op die manier ondersteunen zij het afslanken van de taille en de heup en laten zij de zogenaamde navel sneller verdwijnen.

Wat zeer belangrijk is bij het afslanken, is dat yoghurt, kefir, karnemelk, kwark, als eiwitprodukten, de stofwisseling versnellen en het aantal calorieën dat ons organisme verbrandt, verhogen (om eiwitten te verteren, hebben we meer energie nodig, vandaar een hoger calorieverbruik). Yoghurt en soortgelijke voedingsmiddelen verhogen de stofwisseling en daardoor het gewichtsverlies, zeker als ze regelmatig en in grote hoeveelheden worden geconsumeerd.

Yoghurt dieet – de regels

Hoewel het yoghurtdieet gebaseerd is op één categorie van producten, is het niet eentonig of saai. U kunt uw culinaire fantasie de vrije loop laten, temeer daar er naast gefermenteerde melkproducten nog een heel scala aan andere producten beschikbaar is.

Op een yoghurtdieet eten we vijf maaltijden per dag. Drie daarvan moeten voedzame, volledige maaltijden zijn, en de andere twee kunnen als tussendoortjes worden beschouwd.

De basis van het menu in het yoghurtdieet wordt gevormd door natuurlijke yoghurt en aanverwante producten, d.w.z. karnemelk, kefir en gestremde melk. Magere kwark is ook een belangrijk onderdeel van het menu. De producten worden gegeten als onderdeel van alle of bijna alle maaltijden van de dag.

Groenten en fruit moeten ook hun plaats hebben in een yoghurtdieet. Ons menu kan ook kleine hoeveelheden producten bevatten zoals: mager vlees, magere vis, gries, bruine rijst, granen, zemelen, granen. U kunt ook elke dag ongeveer 2-3 sneetjes volkorenbrood eten.

Producten die niet zijn toegestaan op het yoghurtdieet zijn: snoep, zoete dranken, vet en meelachtig voedsel, fastfood, chips, diepvriesmaaltijden, delicatessen, rood vlees, vette vissoorten.

Yoghurt afslankdieet moet 14-21 dagen duren. Gedurende deze tijd zult u ongeveer 5-7 kg verliezen. Het is belangrijk om na het einde van het dieet niet terug te keren naar calorierijk voedsel, maar in plaats daarvan een licht dieetmenu aan te houden.

Menu voorbeelden voor het yoghurt dieet

  • Ontbijt: natuurlijke yoghurt met zaden en sultana’s, een sneetje volkorenbrood met kippenham, sla, komkommer
  • Tweede ontbijt: rijstbrood, smoothie met yoghurt en banaan
  • Lunch: een portie gehaktbrood van gekookt gevogelte en gekookte groenten, een half glas boekweitgrutten, mizzeria (op natuuryoghurt of karnemelk)
  • Theetijd: kwark met fruit
  • Avondeten: een halve graham met hardgekookt ei en tomaat, 300 ml karnemelk
  • Ontbijt: havermout met yoghurt, gestoofde appel en kaneel
  • Tweede ontbijt: kwark met groene komkommer en dille, smoothie met kefir en fruit
  • Lunch: lichte broccolisoep, voor de tweede gang 3-4 lepels zilvervliesrijst, een stuk geroosterde kalkoenfilet, sperziebonen
  • Middag: dessert van yoghurt, chia zaadjes en frambozen of aardbeien
  • Avondeten: een beker yoghurt, 2 sneetjes volkorenbrood met mozzarella light kaas, olijven en tomaat

Check: Cocktails voor gewichtsverlies – Ranking

Hoe snel gewicht te verliezen – afslanken en gezondheid verbeterende detox dieet

 in de koelkast, groenten, fruit en sappen

Hetdetoxdieet draagt niet alleen bij tot een vlot gewichtsverlies, maar zorgt er ook voor dat het hele lichaam beter werkt. Het is een uitstekende optie voor mensen die, naast een te hoog gehalte aan vetweefsel, worstelen met de ophoping van toxines in het lichaam (veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongezond dieet, verblijf in een vervuilde omgeving of een overmaat aan stimulerende middelen).

Waar gaat het detox dieet over?

Een teveel aan gifstoffen in het lichaam is tegenwoordig een veel voorkomend verschijnsel. De meest voorkomende effecten zijn: slecht humeur, verslechtering van de conditie van huid en haar, gemakkelijke gewichtstoename, toegenomen eetlust, zwakte, frequente vermoeidheid en moeheid, slaperigheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, spijsverteringsproblemen, gevoel van zwaarte, gebrek aan energie, verminderde immuniteit.

Het detox-dieet, dat de toxines uit het lichaam verwijdert, zal ons helpen ons doeltreffend van deze symptomen te ontdoen, het vertraagde metabolisme te reguleren, de vitaliteit te herwinnen, het lichaam te regenereren en het verlies van vetweefsel te activeren.

Het detox dieet duurt 2 tot 4 weken. De belangrijkste ingrediënten zijn producten die de zelfreinigende processen van het lichaam stimuleren. Dit zijn voornamelijk:

  • vezelproducten (zij hebben het vermogen toxines te binden en uit te drijven, peristaltische bewegingen te stimuleren en zo schadelijke, overbodige stoffen en onverteerde voedselresten uit de darmen te vegen),
  • diuretische producten (zij stimuleren de nierfunctie en verhogen de urineproductie, waarmee gifstoffen op dynamische wijze uit het lichaam worden verwijderd),
  • producten die het bloed kunnen zuiveren (bv. bepaalde kruiden, producten die rijk zijn aan antioxidanten),
  • cholepoëtische en leverfunctiebevorderende producten.

Lijst van voedingsmiddelen die het lichaam reinigen van gifstoffen:

  • grapefruits,
  • citroenen
  • Sinaasappels,
  • bosbessen,
  • veenbessen,
  • appels,
  • gedroogde pruimen,
  • avocado’s,
  • broccoli, spinazie, boerenkool en andere groene groenten,
  • bieten,
  • peterselie,
  • selderij,
  • uien en knoflook,
  • tomaten,
  • kool,
  • artisjok,
  • ingemaakte producten (komkommers, zuurkool),
  • jonge groene gerst,
  • spruiten,
  • lijnzaad,
  • granen (b.v. havermout, gerst, rogge),
  • zaden chia,
  • zemelen,
  • tarwekiemen,
  • Vitale vezels,
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten,
  • chlorella en spirulina,
  • gierst grutten,
  • boekweit grutten,
  • gerstegrutten,
  • kefir, karnemelk,
  • Kurkuma,
  • kruidnagels,
  • gember,
  • kruiden(brandnetel, paardenbloem, distel, klis, purgatief, berk),
  • appel cider azijn,
  • aloë vera,
  • groene thee.

Tijdens het detox dieet proberen we regelmatig maaltijden te eten, niet te weinig en niet te vaak, bij voorkeur om de 3-4 uur. Zo nuttigen we 4-5 maaltijden per dag. Producten uit de bovenstaande lijst moeten in de meeste maaltijden voorkomen. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat ons menu volledig bestaat uit gezonde, dieetvoeding.

Wat belangrijk is, tijdens het dieet onthouden we om veel vocht te drinken. In het hele dieet proberen we de calorische waarde van het menu op het niveau van ongeveer 1400-1500 kcal per dag te houden.

De prioriteit bij het detox dieet is het uitsluiten van snoep, zoute snacks, fast food, kant-en-klaar maaltijden, vlees van slechte kwaliteit, in het algemeen alle producten met een lage voedingswaarde, die veel conserveringsmiddelen en andere kunstmatige toevoegingen bevatten, en aanzienlijke hoeveelheden suikers en vetten. Koffie, sterke zwarte thee en alcohol zijn ook af te raden.

Detox dieet – menu’s

Door zijn multi-tasking karakter heeft het detox dieet meer en meer aanhangers. Het is een goede methode voor een snelle en efficiënte eliminatie van gifstoffen, verbetering van de lichamelijke en geestelijke conditie, verbetering van de orgaanfuncties, verjonging en regeneratie van het lichaam en verbetering van de huid- en haarconditie. Het is ook een van de beste manieren om blijvend en effectief gewicht te verliezen.

Het menu van het detox dieet kan er als volgt uitzien:

  • Ontbijt: roerei met tomaten met peterselie, een plakje pompernikkel, een halve grapefruit
  • 2e ontbijt: volkorenboterham met guacamole (avocado, chilipepers, koriander en knoflookpasta), brandnetelinfusie
  • Lunch: gebakken vis, gebakken yamsbeignets, Griekse yoghurt en knoflookdip, rode koolsalade, groene thee
  • Theetijd: blender-smoothie met selderij, wortels, peren en appels, handjevol pompoenpitten
  • Diner: dieet stoofpot soep (met paprika’s, tomaten, champignons, uien en kipfilet)
  • Ontbijt: rijke havermout (havermout vooraf gekookt in water, walnoten, zonnebloempitten, gedroogde pruimen, bosbessen, natuurlijke yoghurt en honing)
  • 2 ontbijt: volkoren tortilla broodjes met kwark, zalm en basilicum of rucola
  • Diner: roomsoep met groene groenten (bv. broccoli, selderij, prei, groene erwten), tweede gang: zilvervliesrijst, shashlik met kalkoenborstvlees, koolsalade, groene thee
  • Middagsnack: volkorenboterham met hummus en sla, glas water met citroen, honing en gember
  • Diner: salade van gierstgrutten, olijven, kappertjes, paprika en zongedroogde tomaten

Check: Rangschikking van afslanktabletten

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin