4612224317 e42f607ded z 331

Home remedies tegen haaruitval – de kracht van kruiden

Al eeuwenlang worden kruiden gebruikt als remedie tegen verschillende soorten haarproblemen, van roos, overmatige vettigheid, tot zwakte en alopecia. Als er veel te veel haar over is op je kam tijdens het kammen dan je zou moeten doen, probeer dan wat zelfgemaakte manieren om haar met kruiden op de voorgrond te verliezen. Hier zijn ze dan.

netel

Welke kruiden voor haaruitval?

De samenstelling van een plant bepaalt of deze geschikt is om haaruitval tegen te gaan. Hier zijn de meest waardevolle kruiden voor het haar, die de gevoeligheid voor haaruitval verminderen, de haarwortels versterken en de haarfollikels stimuleren om nieuw, gezond haar te produceren.

  • Brandnetel – rijk aan siliciumdioxide, vitamine C, K, B2, pantotheenzuur, carotenoïden, looistoffen, flavonoïden, organische zuren, fytosterolen, chlorofyl, sluizen, minerale zouten.
  • Veldpaardenstaart – een zeer rijke bron van silicium, een bron van organische zuren, flavonoïden en fytosterolen.
  • Fenegriek – bevat eiwitten, vitaminen, flavonoïden, sterolsaponinen, slijmstoffen, minerale zouten, lecithine.
  • Ginseng – rijk aan ginsenosiden, B-vitaminen, vitamine C en A, zink, ijzer, zwavel, magnesium en koper.
  • Sweet Rush – rijk aan etherische oliën, tannines, bitters, organische zuren, minerale zouten, koolhydraten, slijmstoffen.
  • Salie – bevat vitamine B1, vitamine PP, vitamine C, minerale zouten, tannines, organische zuren, etherische oliën, flavonoïden, triterpenen en tannines.
  • Klis – bevat minerale zouten, proteïnen, organische zuren, etherische oliën, slijmstoffen, fytosterolen.

Kruidenkruiden voor de haargroei – vuilnis en spoelbeurten

Haargroeispoeling is een zeer eenvoudige manier om het haar te voeden en te versterken. Giet de geselecteerde kruiden met kokend water en laat ze enkele minuten onder het deksel staan, giet ze dan in een kom en verdun ze met lauw water. Week het haar en de hoofdhuid in een spoelbeurt die op deze manier voor een paar minuten is voorbereid. Haaruitval doekjes worden het best bereid met verse kruiden (verkregen uit ecologisch schone gebieden). Gewoon pletten, het sap eruit persen, in een verstuiverflesje gieten, besproeien en in de hoofdhuid wrijven en ongeveer 30 minuten laten inwerken, daarna afspoelen. Haargroeidoekjes kunnen ook worden gemaakt van gedroogde kruiden – gekoelde infuus giet in een fles na verstuiver, spray en massage in de hoofdhuid.

Kruidenkruiden voor het haar – infusies en sappen

Door het regelmatig drinken van kruideninfusies en -sappen (bv. brandnetelsap), motiveren we ons lichaam om haaruitval ook van binnenuit te bestrijden. Gelijktijdig gebruik van externe en interne middelen van haaruitval zal ons veel betere resultaten geven dan wanneer we ons op slechts één haaruitval concentreren. Haaruitval voedingssupplementen met kruidenextracten zijn ook verkrijgbaar op de markt. In het geval van gevorderde haaruitval is het de moeite waard om ze te bereiken, vooral die welke een zeer groot deel van de extracten van twee of meer verschillende medicinale planten (bijv. Profolan) bevatten en die verrijkt zijn met andere stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het haar.

Wist u dat uw dagelijkse voeding een grote invloed kan hebben op of u kaal wordt of niet?

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin