thistle 2702532 1280

Kruiden voor haar – ontdek 7 kruidenremedies tegen haaruitval en haargroei

Laatst bijgewerkt op: 04.02.2022

Kruiden voor het haar kunnen een zeer doeltreffende vervanging of aanvulling zijn van versterkende en regenererende behandelingen met gebruiksklare cosmetische preparaten. Goed geselecteerd, regelmatig en lang genoeg gebruikt, zijn kruiden een doeltreffende manier om vele vervelende en ontsierende onvolkomenheden aan te pakken. Haaruitval, broosheid en breekbaarheid van het haar, overmatige vettigheid van het haar, roos, langzame haargroei, doffe haarkleur en haarregeneratieDeze en soortgelijke nadelen kunnen doeltreffend worden bestreden dankzij de kracht van plantenextracten.

Verschillende redenen voor de achteruitgang van het haar, maar het effect is hetzelfde – een onaantrekkelijk kapsel

 een vrouw met een kam in haar hand

Als er zo’n 50 tot 100 haren per dag uitvallen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit is volkomen natuurlijk. Maar als we elke dag een handvol haar van een kam of borstel trekken, als we overal meer haar vinden, ook op ons kussen en onze kleren, is dat een teken van overmatig haarverlies. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

 • een afname van het immuunsysteem van het lichaam,
 • verzwakt haar als gevolg van agressieve styling behandelingen,
 • voedingstekorten,
 • alopecia androgenetica bij mannen,
 • stress,
 • veranderingen in de seizoenen,
 • bepaalde inwendige ziekten,
 • hoofdhuidaandoeningen zoals alopecia areata, psoriasis, roos of seborrheïsche dermatitis.

Voor andere haarproblemen zoals: gebrek aan glans, elasticiteit en vitaliteit van het haar, ruw haar, droogheid, gespleten haarpunten, breekbaar haar, vervaagdDe oorzaak wordt meestal toegeschreven aan een gebrekkige haarverzorging, een ongezonde levensstijl en een slechte voeding (tekort aan vitaminen, mineralen en eiwitten).

Vroegtijdige vergrijzing wordt meestal ook veroorzaakt door een te slechte voeding (b.v. tekorten aan bestanddelen als koper, ijzer, zink, selenium, biotine). Andere veel voorkomende oorzaken van grijzend haar zijn chronische stress, langdurige vermoeidheid, slaapgebrek, overwerk, roken, alcoholmisbruik, depressie en bepaalde ziekten.

Het is mogelijk om bij elk problematisch haar ongunstige verschijnselen geheel of gedeeltelijk te verminderen en de conditie en het uiterlijk ervan te verbeteren. Kruiden zijn een waardevolle reddingsboei voor haar dat speciale verzorging nodig heeft. Interessant is dat we een heel arsenaal hebben om uit te kiezen, zodat we de kruiden perfect kunnen afstemmen op ons haarprobleem. We kunnen ook kruiden combineren in samenstellingen en zo hun doeltreffendheid vergroten. Kruiden voor het haar kunnen in verschillende vormen worden toegepast, zoals het ons het beste uitkomt.

Hoe voer ik een kruidenbehandeling voor mijn haar uit?

 Kruiden

Kruidengrondstoffen onderscheiden zich door hun goede werking bij de vernieuwing van de haarstructuren. Om maximale resultaten te bereiken, moeten zij volgens bepaalde regels worden gebruikt:

 • gebruik de kruidenbehandeling gedurende een langere periode, ten minste gedurende enkele weken,
 • systematisch kruidenbehandelingen gebruiken, bij voorkeur dagelijks of ten minste 5 keer per week,
 • bekende en gewaardeerde kruidensoorten gebruiken die geschikt zijn voor het probleem waar ons haar aan lijdt,
 • verander niet te vaak van recept, gebruik niet te veel kruiden en behandelingen tegelijk, het is beter om één kruid of één set kruiden en één soort behandeling te kiezen (masker, spoeling of massage) en het daarbij te houden
 • na beëindiging van de behandeling, een korte pauze nemen en dan eventueel een nieuwe beginnen
 • gebruik materialen van goede kwaliteit, bij voorkeur gekocht in kruidenwinkels, aangezien deze actiever zijn.

Hoe kruiden gebruiken voor het haar?

 • Spoelen – dompel al het gewassen haar in water gemengd met een sterk kruidenaftreksel en spoel gedurende 2-3 minuten.
 • Hydrolats – Giet water met een sterke kruideninfusie (half en half) in een verstuiverfles. Strooi het over droog of nat haar en wrijf het zachtjes in de hoofdhuid.
 • Maskers – maak een sterke infusie of afkooksel van geselecteerde kruiden, zeef het, voeg yoghurt, lijnzaad, honing of andere ingrediënten toe, maak een dikke pasta en breng het aan op je haar. Als alternatief kunt u de kruiden mengen, er een kleine hoeveelheid kokend water over gieten, afkoelen en op het haar aanbrengen.
 • infusies – brouw de kruiden in een kleine hoeveelheid water (het beste is om ze eerst te malen), koel af, zeef en wrijf de slurry in de hoofdhuid.

Kruiden voor haaruitval, haargroei en het verbeteren van de conditie van beschadigd, futloos haar

 Brandnetelstruiken

Zwak, langzaam groeiend en vallend haar vereist in de eerste plaats een versterking van de haarbollen, de wederopbouw van de haarfollikels en het afremmen van hun miniaturisatieproces. In een verzwakte, gekrompen follikel kan het haar zich helemaal niet verankeren, of de verankering is slecht en de groei- en ontwikkelingsfasen van het haar zijn verstoord en korter dan ze zouden moeten zijn. Als gevolg daarvan is nieuw haar dun en kwetsbaar, groeit het langzamer en valt het sneller uit.

Welke haarkruiden moet u kiezen om haaruitval te verminderen, de groei te versnellen en de conditie van het haar te verbeteren?

Brandnetel

Brandnetel bevat zeer grote hoeveelheden stoffen die waardevol zijn voor de gezondheid van het haar, zoals: vitaminen van de B-groep, vitamine A, vitamine C, vitamine E, flavonoïden, carotenoïden, minerale verbindingen (silicium, jodium, ijzer, zwavel), organische zuren, aminozuren, essentiële oliën, triterpenen.

Brandnetelkruid, dat de haarstructuren verzadigt met waardevolle elementen, vermindert hun uitval en zorgt voor een gezonder uiterlijk. Het heeft een positieve invloed op de conditie van de haarfollikels, vergemakkelijkt de verankering van nieuw haar. Verbetert de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, voedt de haarbollen, versterkt het haar, maakt het dikker en bestendiger. Het stimuleert ook de haargroei, waardoor nieuwe haren groter lijken en sneller groeien. Brandnetel voor het haar is de moeite waard om zowel inwendig (infusies drinken) als uitwendig (bv. spoelingen, maskers maken) te gebruiken.

Vogelklaverblad

De rolklaver, ook wel muskussentong genoemd, is een minder bekend maar zeer doeltreffend kruid tegen haaruitval en haarregeneratie. Het bevat een rijk scala aan waardevolle voedingsstoffen: flavonoïden, slijmstoffen, etherische olie, tanninen, kiezelzuur, minerale zouten, salicylzuur, vitamine K, vitamine A, vitamine C.

Rolklaver ondersteunt de reconstructie van beschadigde weefsels. Het verwijdt de bloedvaten, waardoor de voedingsstoffen beter naar de hoofdhuidcellen stromen. Het versterkt de haarstructuur, maakt het haar vitaler en gezonder en vermindert tegelijkertijd haaruitval.

Akkerpaardenstaart

Heermoes bevat een rijke voorraad gemakkelijk opneembaar kiezelzuur, dat een zeer heilzame werking heeft op zowel het haar als de hoofdhuid. Naast silicium bevat akkerpaardenstaart ook fenolzuren, minerale zouten, flavonoïden, vitamine C.

Heermoes kruid is een veelzijdige remedie voor haarproblemen. Het is niet alleen nuttig voor uitvallend, langzaam groeiend en zwak haar, maar ook voor futloos, breekbaar en beschadigd haar als gevolg van agressieve styling. Het versterkt het haar en bouwt de structuur ervan weer op. Voorkomt gespleten haarpunten. Voegt glans toe en accentueert de natuurlijke haarkleur, waardoor het haar er weer stralend uitziet. Voorkomt haaruitval en stimuleert de haargroei. Bovendien reguleert het de talgklieren, waardoor overmatige vettigheid wordt bestreden.

Fenegriek

Gemalen fenegriekzaden zijn bij uitstek geschikt voor zelfgemaakte haarwrijven met een versterkende en haarversterkende werking. Fenegriek bevat vitamine A, C en vitaminen van de B-groep, choline, slijmstof, lecithine, silicium, ijzer, kalium, magnesium en selenium. Bij regelmatig gebruik maken fenegriekzaadmaskers of -wrijfmiddelen het haar sterker, dikker en dichter en vallen het minder snel uit. Fenegriek heeft ook een gunstige invloed op de hoofdhuid en normaliseert de talgafscheiding. Het kruid geeft het haar ook meer volume, glans en elasticiteit, waardoor het beter handelbaar wordt en er beter uitziet.

Ginseng

Ginseng Het stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid, wat zich vertaalt in een betere toevoer van de haarstructuren met opbouwende en voedende stoffen. De grondstof bevat fytosterolen, triterpeensaponinen, fenolverbindingen, aminozuren, minerale zouten, essentiële oliën, koper, vitamine A, E, B.

Ginsengwortel versterkt de haarwortels en vermindert haaruitval. Door de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te verhogen, verschijnt er meer baby hair op de hoofdhuid. Het haar groeit ook sneller dan voorheen. Ginseng helpt ook om beschadigd haar te regenereren. Het herstelt beschadigingen, herstelt de gladde structuur van het haar en beschermt het tegen schadelijke elementen. Het maakt het haar glanzend en ziet er gezonder uit.

Zwarte raap

Hoewel het geen kruid maar een groente is, is het toch het vermelden waard omdat het een van de meest doeltreffende natuurlijke remedies is om het haar te versterken en de groei ervan te stimuleren. Zwarte raapstelen bevatten een rijk scala aan mineralen en vitaminen met positieve effecten op het haar. Belangrijk is dat het rijk is aan zwavelverbindingen die ontstekingen bestrijden, de gezondheid van het haar bewaken en de haargroei stimuleren. Zwarte raap maakt uw haar bestand tegen haaruitval en beschadiging, dikker, dichter, gedisciplineerder en vitaler. Het zorgt ook voor een betere conditie van de hoofdhuid.

Bekijk deze geavanceerde capsules tegen haaruitval en haargroei: Locerin

Kruiden tegen roos en seborroïsch eczeem

 Klis

Klis

Klis wordt beschouwd als een van de meest effectieve kruiden om seborroïsch eczeem en roos te helpen bestrijden. Het werkt ook goed voor haar dat uitvalt, dun en broos is. Kliswortel bevat veel vitaminen en minerale zouten die belangrijk zijn voor het haar, evenals saponinen, zwavel, eiwitten, essentiële oliën en flavonoïden. Kliswortel heeft anti-inflammatoire, anti-schimmel en anti-bacteriële eigenschappen. Het normaliseert de werking van de talgklieren, vermindert de talgafscheiding en verzacht hoofdhuidirritatie. Het bestrijdt roos en seborroe, versterkt en regenereert het haar en verbetert het uiterlijk ervan aanzienlijk.

Duizendblad

Duizendblad is een voorbeeld van een kruid tegen seborrhea dat ook een effectief kruid is tegen haaruitval. Het kan ook het haargroeiproces versnellen. Het versterkt de haarstructuur, revitaliseert het haar en geeft het haar een natuurlijke glans. Het vermindert de snelheid van vettig haar, helpt roos te verdrijven en houdt het haar langer fris en aantrekkelijk.

Sage

Salie heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het helpt ook bij schimmelinfecties van de hoofdhuid. Het vermindert de talgproductie, kalmeert irritatie en voorkomt dat het haar vet wordt. Het voedt de wortels en versterkt het haar.

Andere kruiden die helpen bij de bestrijding van roos en overmatige vettigheid:

 • Aardappelwortel,
 • calendula,
 • rozemarijn,
 • Kamille,
 • linde,
 • berkenbast,
 • wilgenbast,
 • kalmoes wortelstok,
 • munt.

Kant-en-klare kruidenpreparaten voor het haar

Wegens tijdgebrek zien we er vaak van af om zelf kruidenkuren voor ons haar te bereiden. Drogisterijen bieden kant-en-klare cosmetische preparaten op basis van plantenextracten aan, waarmee we de conditie van ons haar op een snelle en eenvoudige manier kunnen verbeteren. Hier zijn ze.

 Green Pharmacy

Green Pharmacy Haar Kruiden Elixir

Green Pharmacy Hair Elixir is een samenstelling van vier kruiden verrijkt met soja-eiwitten. De formule bevat extracten van akkerpaardenstaart, kliswortel, paardekastanje en lupine.

Green Pharmacy haarverlies potion helpt verzwakt haar kracht en vitaliteit terug te krijgen, vermindert overmatig haarverlies, voedt het haar en verbetert het uiterlijk ervan. De formule is gebaseerd op recepten van oude kruidendokters.

Actief Haar Serum 7 Kruiden Apteczka Agafii

 Actief Haar Serum 7 Kruiden Apteczka Agafii

Kruiden voor het haar werken het best in de vorm van sterk geconcentreerde samenstellingen met meerdere ingrediënten. Het actieve serum van Apteczka Agafii is er een van. Het preparaat is een samenstelling van maar liefst zeven geneeskrachtige planten: valeriaan, ginseng, Chinese citronella, klis, brandnetel, citroenmelisse, berkensap.

Dankzij het rijke palet aan ingrediënten, helpt het veel verschillende haarproblemen op te lossen. Het verlicht onder andere overmatig haarverlies, laat het haar sneller en dikker groeien, helpt bij de regeneratie van beschadigd haar, vermindert vettig haar, vermindert het risico op haarbreuk, vermindert het risico op haarbreuk.Het vermindert overmatig haarverlies, laat het haar sneller en dikker groeien, helpt bij de regeneratie van beschadigd haar, vermindert vettig haar, bestrijdt roos, verbetert de conditie van de hoofdhuid en het haar.

 Regenererende haartonic Agafii Receptury

Regenererende haartonic met Agafii Receptury

Regenerating Hair Tonic uit de Agafii Receptury-lijn is een vloeibare formule met 4 kruiden om het haar te versterken.

Het preparaat onderscheidt zich door een interessante, complexe samenstelling, waarin helaas de meest bekende kruiden voor het haar ontbreken, zoals heermoes of brandnetel. In plaats daarvan verschijnen hier geneeskrachtige planten als distel, mariadistel, kamperfoelie en elzenproppen.

Agafii Regenerating Tonic Recipe heeft een regenererende werking op haar en hoofdhuid, helpt haaruitval te verminderen en ondersteunt de revitalisering van het haar.

 Farmona Herbal Care

Farmona Herbal Care ampul behandeling

Farmona Herbal Care Ampullen bevatten een sterk geconcentreerd extract van akkerpaardenstaart, dat wordt beschouwd als een van de meest effectieve kruiden tegen haaruitval. Er zijn ook andere plantaardige ingrediënten zoals aloë vera sap en ginseng. Eén verpakking is voldoende voor vijf regeneratiebehandelingen.

De Farmona Herbal Care ampulbehandeling helpt bij haarproblemen zoals overmatig haarverlies, te dun haar, verzwakt, beschadigd, gespleten en futloos haar.

 Capitavit Herbapol

Capitavit Herbapol haarmasker

Capitavit Herbapol is een preparaat voor het versterken, voeden en mooier maken van het haar, bestemd om in de hoofdhuid te worden gewreven. Het zal zeker interessant zijn voor mensen die hun haar zo snel mogelijk willen laten groeien en voor mensen die klagen over zwak, dun, dunner wordend, beschadigd en dof haar.

Het product bevat bekende en gewaardeerde kruiden voor de haargroei, zoals brandnetel, kalmoes, klis, akkerpaardenstaart, calendula, en hop. Bovendien is het verrijkt met vitamine F.

 Elfa Pharm

Serum klis tegen haaruitval met groei-activator Elfa Pharm

Serum klis serum van Elfa Pharm is gebaseerd op klis, bekend om zijn heilzame werking op het haar, dat is onderworpen aan het CO2 extractieproces voor een verhoogde potentie. Het serum bevat ook een reeks plantaardige ingrediënten (bijv. extract van sabal palmvrucht, brandnetel, duizendknoop, tijmolie, rozemarijnolie), alsmede proteïnen en vitaminen.

Kliswortel en andere ingrediënten in het serum hebben een versterkende en regenererende werking op het haar, stimuleren Het serum bevat kliswortel en andere ingrediënten die het haar versterken en regenereren, de haargroei stimuleren en haaruitval verminderen, en het haar glanzend en gezond maken, met een esthetische uitstraling.

 Orientana

Ayurvedische haaruitval behandeling Orientana

Het product is gebaseerd op traditionele ayurvedische formules. De formule bevat hoog aangeschreven kruiden tegen haaruitval, alsook oliën en extracten met herstellende eigenschappen.

Het versterkt het haar, verbetert het uiterlijk ervan, verbetert de conditie van de hoofdhuid en stimuleert de haargroei. Enkele van de ingrediënten van het cosmeticum zijn: kokosolie, sesamolie, amandel, melkferment, Centella Asiatica, lavendel, kardemomolie.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin