kozieradka

Natuurlijke methoden van haaruitval – de kracht van fenegriek – de kracht van fenegriek

fenegriek Fenegriek is vooral bekend als een specerij. Het is echter ook de moeite waard om de pro-health kwaliteiten te waarderen, waaronder het vermogen om het niveau van slechte cholesterol en suiker te verlagen, evenals antimicrobiële en anti-inflammatoire effecten. De lijst van voordelen van fenegriek wordt aangevuld met voedende en herstellende eigenschappen voor huid en haar. Als u worstelt met kaalheid, zal een fenegriekbehandeling u helpen om het proces van verder haarverlies te stoppen.

Fenegriek – actie

Fenegriekzaden zijn er in overvloed in een hele reeks van ingrediënten die een gunstig effect hebben op het haar, dus het is de moeite waard om ze te gebruiken voor een kruidenbehandeling om ze te versterken en te regenereren. De chemische samenstelling van fenegriekzaden toont de aanwezigheid van elementen zoals: eiwitverbindingen, slijm, vitamine C en A, B-vitaminen (niacine, riboflavine, thiamine, foliumzuur, B6), evenals sterolsaponinen, vetverbindingen, choline, minerale zouten (waaronder calcium, magnesium, zink, ijzer), alkaloïde, trigonline en flavonoïden. Fenegriekbestanddelen beïnvloeden de reconstructie van de haarstructuren, bevorderen de vitaminisering en mineralisering van het haar, beschermen en vernieuwen hun cellen, remmen het proces van haaruitval en hebben een positief effect op hun groei.

Fenegriek voor haar – hoe te gebruiken?

Fenegriek in tabletten of capsules is verkrijgbaar in winkels en apotheken voor een gemiddelde prijs van 5 – 15 € per 100 stuks. Hoewel orale behandeling enige invloed kan hebben op het versterken en vernieuwen van het haar, is het direct wrijven van fenegriek in de hoofdhuid het meest effectief. Voor de verpakking van gemalen of niet-gespecificeerde fenegriekzaden die gebruikt kunnen worden als basis voor een masker, betalen wij slechts 1 €. Voor het inwrijven in de hoofdhuid kunnen we ook gebruik maken van de kant-en-klare fenegriekolie, die, hoewel zeer effectief in het remmen van haaruitval, nog steeds relatief duur is – voor een fles van 30 ml betalen we 7 – 10 €.

Huishoudelijke wrijving tegen haaruitval op basis van fenegriekzaden

Het malen van de gemalen fenegriekzaden is een goedkope maar zeer effectieve manier om de bollen te versterken en kaalheid te voorkomen. Giet 1 glas kokend water over het gemalen fenegriekorrel (ongeveer 1 eetlepel). Wacht om af te koelen, druk, giet in een fles met verstuiver. Spuit de vloeistof op de hoofdhuid en masseer licht in. Het is het beste om het afval om de 2-3 dagen of zelfs elke dag te gebruiken.

Meer informatie over andere huismiddeltjes voor haaruitval: lees hier over het genezen van haar en kinderspel met aloë vera. Klik hier om 3 recepten te leren voor zelfgemaakte cosmetica tegen kaalheid. Zie ook waarom je een veldpaardenstaart op je haar zou moeten gebruiken.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin