5810193728 80203f8a35 b

Natuurlijke remedies voor grijs haar – ontdek de meest effectieve!

Vergrijzing is de tweede meest voorkomende, na kaalheid, “harige” aandoening waar mannen mee te maken hebben. Het wordt onherroepelijk geassocieerd met ouderdom, dus als je het eerste grijs in je lichaam ziet, doe je er alles aan om het te maskeren en het proces van vergrijzen te stoppen. Ontdek waarom we vergrijzen en leer over de natuurlijke manieren om ons haar te vergrijzen. In tegenstelling tot wat het lijkt, is het vrij eenvoudig om het grijzingsproces te winnen door gebruik te maken van verschillende beproefde methoden tegelijkertijd.

Waarom vergrijst het haar?

grijsheidDe meesten van ons kunnen slechts een tijdje genieten van een weelderig, mooi kapsel. Vroeg of laat begint het proces van uitdunnen van het haar en het verliezen van zijn intense, natuurlijke kleur. Grijs haar is door niemand welkom – ze verpesten niet alleen het uiterlijk van het hele kapsel, maar ze worden ook erg oud.

Waarom vergrijst het haar? Vanuit biologisch oogpunt is het grijzingsproces gerelateerd aan de afnemende activiteit van melanocyten (cellen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van haarkleurstoffen). Na verloop van tijd wordt er steeds minder pigment (melanine) aan de binnenkant van het haar aangebracht. Als gevolg hiervan verschijnen er steeds meer verkleurde, grijs-zilveren draden op de kop.

De vraag rijst ook waarom sommige mensen hun oorspronkelijke haarkleur behouden tot ze oud worden, terwijl anderen al gevorderd grijs haar hebben in hun dertig of veertigste of veertigste. Erfelijke factoren zijn hierbij van groot belang (als onze ouders al vroeg grijs worden, kan het ons op een vergelijkbare leeftijd overkomen). Maar genetica is niet alles. De mate van vergrijzing kan ook afhangen van onze levensstijl.

De vergrijzing kan versnellen als gevolg van slechte voeding en langdurige tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder voornamelijk koper, zink en B-vitaminen. Chronische stress, langdurige fysieke en mentale uitputting, gebrek aan slaap, overmatige stimulerende middelen en sommige ziekten kunnen ook bijdragen tot een snellere verschijning van grijs haar.

De juiste voedingssupplement Plus – een effectieve manier om van grijs haar af te komen

Grijs haar bij mannen is in zekere zin een stuk lastiger dan grijs haar bij vrouwen. Een vrouwelijke schoonheid kan op elk moment haar haarkleur bereiken door de zilverdraden volledig te camoufleren. Heren verven hun haar over het algemeen niet, maar dit betekent niet dat ze veroordeeld zijn tot grijs haar.

Voordat we beginnen met het maskeren van de resulterende grijze haren, laten we proberen om te zorgen voor de juiste voeding, waardoor we de verdere voortgang van de vergrijzing zullen vertragen. Laten we eerst een heleboel producten rijk aan koper, zink en B-vitaminen op het menu zetten. Het is ook de moeite waard om een goed voedingssupplement te gebruiken dat aanzienlijke hoeveelheden van deze ingrediënten bevat. De rijkste samenstelling in termen van het gehalte aan koper, zink en andere haarregenererende ingrediënten, heeft Profolan, die met een even hoge effectiviteit het proces van vergrijzen en kalmeren remt.

Hoe maak ik grijs haar van nature donkerder?

natuurlijke oliënEen van de beproefde, natuurlijke methoden om het haar donkerder te maken en grijs haar te bedekken is het regelmatig wrijven van olie – anjer, kokosnoot, Indiase kruisbes (amla) of arganolie – in de hoofdhuid en het haar. Bewaar olie in je haar voor een paar uur of de hele nacht en was je hoofd dan.

Een andere natuurlijke manier om grijs haar te krijgen is het gebruik van een kruidenspoeling. Mensen met donker haar kunnen zich laten spoelen met salie, rozemarijn, eikenschors, zwarte thee, koffie, vers geplukte nootjes of notenbladeren (verkrijgbaar als droogte in kruidenwinkels). Voor mensen met licht haar zijn kurkuma spoelen, kamille en citroensap geschikt.

De meest populaire Poolse groente, aardappel, of beter gezegd aardappelschillen, kan ook een goed patent zijn voor grijs haar. We schillen een paar aardappelen. We koken de resulterende schelpen ongeveer 25 minuten op een laag vuur. Gooi vervolgens de schillen weg en zeef het resterende water en laat het afkoelen. We spoelen het haar uit met een vloeistof die zo is bereid.

Hoe je van grijs haar af te komen en het proces van grijs worden te stoppen – kort samengevat

Kortom, als we de vergrijzing van het haar willen stoppen, moeten we het lichaam in de eerste plaats systematisch voorzien van voedingsstoffen die verantwoordelijk zijn voor de juiste groei, ontwikkeling en conditie van het haar. Het is de moeite waard om voor een gezonde, gevarieerde voeding te zorgen en een goed voedingssupplement te nemen met koper, zink, vitaminen uit groep B en kruidenextracten die gunstig zijn voor het haar, zoals de bovengenoemde Profolan.

Het tweede ding is om grijs worden van buitenaf te voorkomen – de natuurlijke methoden die hierboven worden gepresenteerd voor grijs haar of kant-en-klare shampoos en andere preparaten voor grijs haar, waarover u meer zult lezen in het volgende artikel, kunnen helpen.

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin