Slaappillen – is het echt nodig?

Slaappillen

De laatste jaren is er een groeiend probleem van slapeloosheid, ook onder jongeren. De geneeskunde definieert dit fenomeen niet alleen als een moeilijkheid om in slaap te vallen, maar ook als een moeilijkheid om in slaap te blijven. Vaak wakker worden ’s nachts, rusteloos en ondiep slapen, te korte slaapduur, dit alles heeft een negatieve invloed op de gezondheid en het functioneren overdag. Het is geen wonder dat steeds meer mensen naar verschillende manieren grijpen om slapeloosheid te bestrijden.

Symptomen en effecten van slapeloosheid

We zijn gewend aan het feit dat het moderne leven een constante haast en stress betekent, en dit gaat vaak gepaard met angst. Tegelijkertijd zijn we ons niet altijd bewust van de negatieve effecten op het lichaam. Er is een direct verband tussen wat en hoe we overdag ervaren en de kwaliteit van onze slaap. Langdurige slaapproblemen leiden tot toenemende symptomen – verminderde concentratie, langzamer denken en handelen, verminderde stemming en zelfs specifieke lichamelijke kwalen – hoofdpijn, zwakte, hart- en stofwisselingsstoornissen.

Een slecht humeur en een verminderde stemming veroorzaakt door slapeloosheid kan leiden tot depressie, en zeker niet bijdragen aan een goede psychofysische conditie en ons niet helpen om te gaan met de problemen van het dagelijks leven. Het is dan ook geen verrassing dat verschillende slaapmiddelen en tabletten steeds populairder worden. Over het algemeen beginnen we veilig, van het bereiken van natuurlijke preparaten, supplementen of kruidenslaaptabletten zonder recept. Echter, als u merkt dat het gebruik ervan gedurende lange tijd geen resultaten oplevert, is het noodzakelijk om naar een specialist in slaapgeneeskunde te gaan. Het is niet ongewoon dat slaapstoornissen veroorzaakt worden door ziekte.

Voorschrift slaapmedicatie

Slaappillen

De door de arts voorgeschreven slaappillen zijn: benzodiazepinen, barbituraten of niet-barbituraat slaapmiddelen, die verschillen in hun structuur en chemische eigenschappen. Qua effect zijn er geneesmiddelen die het gemakkelijker maken om in slaap te vallen en de slaap te verdiepen en te verlengen. Zowel benzodiazepines als barbituraten hebben bepaalde bijwerkingen. Omdat ze geen fysiologische slaap veroorzaken, kunnen ze bij het ontwaken dementie of vermoeidheid veroorzaken. Prescription slaappillen genezen niet zelf slapeloosheid, ze maken het alleen maar makkelijker om in slaap te vallen en verbeteren mogelijk de kwaliteit van de slaap.

Barbituraten zijn bijzonder gevaarlijk. Ze veroorzaken een relatief snelle verslaving en hun combinatie met alcohol of overdosis kan leiden tot ademhalingsverlamming en de dood. Als het gaat om de mogelijke bijwerkingen van slaapmedicatie behandeling, worden de volgende genoemd:

  • immunodeficiëntie,
  • chronische vermoeidheid,
  • distorsies van concentratie, coördinatie en aandacht,
  • veranderingen in persoonlijkheid.

Vanuit de aanbeveling van de arts zijn er ook nieuwe generatie slaapmiddelen beschikbaar – zolpid, gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid op korte termijn, zopische kloon met slaap- en kalmerende werking en zaleplon, aanbevolen in geval van ernstige slaapstoornissen. Ze zijn veiliger dan benzodiazepines of barbituraten en hebben minder risico op verslaving.

Kruiden over-the-counter slaaptabletten

kruiden om te slapen

Als u problemen heeft met in slaap vallen, moet u eerst speciaal voor dit doel samengestelde preparaten van plantaardige oorsprong gebruiken. Ze hebben een mild kalmerend effect, ontspannen en kalmeren, maken het in slaap vallen gemakkelijker en verbeteren de kwaliteit van de slaap. En het allerbelangrijkste is dat ze veilig te gebruiken zijn, niet vast komen te zitten en niet verslavend zijn als sterke voorgeschreven medicijnen.

Verkrijgbaar in de vorm van tabletten, siropen of infusies, supplementen en slaappreparaten bevatten meestal extracten van hop, citroenmelisse, geit, meidoorn, Sint-Janskruid of pepermunt. Als je jezelf afvraagt hoe je beter kunt slapen, laten we een van de natuurlijke slaapmiddelen proberen, vooral de zogenaamde combinatiepreparaten, die bovendien vitaminen, mineralen en aminozuren bevatten.

Een goede en effectieve remedie is ook melatonine voor de slaap. Het is een natuurlijk hormoon, geproduceerd in de pijnappelklier, verantwoordelijk voor het juiste ritme van wakker worden en slapen. Het wordt ingenomen gedurende twee of drie weken in doses van 1 mg tot 5 mg per dag, een uur voor het slapen gaan. Het wordt vooral aanbevolen in geval van slaapstoornissen in een dagelijkse cyclus. Een interessante en effectieve oplossing zijn ook capsules en tabletten, waarin u plantaardige grondstoffen en melatonine kunt vinden. Dergelijke middelen (bijv. Melatolin Plus), vanwege hun beschikbaarheid zonder recept en optimale effectiviteit, worden steeds populairder onder mensen die worstelen met verschillende slaapproblemen.

Slapeloosheid, vandaag de dag door de geneeskunde behandeld als een aparte ziekte-entiteit, kan bijdragen tot ernstige verstoringen in het functioneren van het lichaam. Daarom mag het niet worden onderschat. Maar voordat we de eindproducten in de vorm van synthetisch materiaal gebruiken, is het de moeite waard om voor een goede slaaphygiëne te zorgen en ons eventueel te ondersteunen met specifieke kruiden.

Category: gezondheid

12 comments

  1. Een paar maanden geleden had ik problemen met slapen, constante nachtmerries, werd ik midden in de nacht wakker en was ik bang om weer in slaap te vallen. Ik was bang om naar bed te gaan en ik kon de hele nacht in een fauteuil zitten en geen citroenmelisse of andere kruiden hielp. Uiteindelijk ging ik naar de dokter en kreeg ik de zollips op voorwaarde dat ik het maar een maand zou nemen. In feite hielp hij in eerste instantie, hoewel ik na het wakker worden een onaangename nasmaak in mijn mond had. Maar na enige tijd stopte het met werken, en nu, als wat de dokter mij heeft voorgeschreven op is, zijn de oude problemen weer terug. Voor me volgend bezoek aan de dokter denk ik dat ik om iets sterker zal vragen.

  2. En ik neem Imovane – het is zo’n vorm van zolpidem en het is genoeg voor mij, ik slaap als een baby, ik sta ’s morgens zonder problemen op en overdag voel ik me uitgerust, ik weet niet wat het einde van mijn medicijn zal zijn.

  3. Oh, meisjes en kruidenpreparaten zijn niet genoeg? Waarom chemie gebruiken met het risico van hallucinaties en verslaving. Als je niet kunt slapen omdat je gekweld wordt door nachtmerries, moet je naar een psychiater of naar een gespecialiseerde slaapkliniek. Psychotherapie in plaats van medicatie is vaak genoeg voor dergelijke problemen. Gezonder voor het lichaam en de effecten zullen meer zijn

  4. Voor Brian40 vind ik het niet leuk om het met de jongens eens te zijn, maar je hebt gelijk. Ik had verschrikkelijke problemen, ik heb drie maanden lang bijna niet geslapen, wat hallucinaties, angsten, een echte horror. Een psycholoog heeft me doorverwezen naar CBT therapie, een cognitieve gedragstherapie, en nu is het leven weer draaglijk. Iemand raadde bovendien Forsen met melatonine aan en ik val zonder problemen in slaap.

  5. Ik heb nooit problemen gehad met slapen, integendeel, ik heb nooit problemen gehad met opstaan ondanks een goede nachtrust. Maar de laatste dag dat ik zenuwachtig ben geweest, op mijn werk stort alles in, als ik thuis kom, denk ik de hele tijd aan het werk en ’s avonds kan ik niet tot rust komen. Een achtervolging van gedachten in mijn hoofd, en nu zie ik mezelf nog steeds kijken naar het horloge en tel ik hoeveel uur ik nog over heb tot de ochtend en hoeveel uur ik zo slapeloos opsta. Het verkeerde wiel! Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb wat kruidentabletten ingenomen, maar het helpt niet, raad een goed medicijn aan!

  6. Ga naar Carlaguatro naar de dokter, niet alleen combineren. Het kan blijken dat een milde kalmerende medicijn genoeg is voor u, en dan sommige synthetische stoffen meteen.

  7. @Carlaquatro kruidentabletten, kruidentabletten ongelijkwaardig. Sommigen worden geholpen door een eenvoudige valeriaan met hop, terwijl anderen iets uitgebreiders nodig hebben. Hebt u tabletten geprobeerd die naast kruiden ook melatonine bevatten? Of misschien tryptofaan? Probeer het maar eens, misschien helpen ze wel. Er is een grote selectie van over-the-counter slaapmiddelen op de markt, en ik beveel geen receptgeneesmiddelen aan als je niet in nog grotere problemen wilt komen. Kijk voor informatie over verslaving aan slapende medicijnen of verklaringen op forums van mensen die verslaafd zijn geraakt aan hen, zult u terughoudend zijn om dit te doen.

  8. Biedronkae volledig mee eens. Onlangs las ik een interview met een persoon, die verslaafd raakte aan een populair slaapmiddel dat vaak dicht voorgeschreven wordt door artsen. Ze overleefde de hel. Het is de moeite waard om naar dit onderwerp te kijken voordat hij deze schuld op zich neemt.

  9. door benzodiazepines ben ik bijna 3 jaar oud, uitgesneden uit mijn biografie. Ik kwam er nauwelijks uit. Ik zou het niemand aanraden. Vooral als je een zwakke psyche hebt en de neiging tot verslaving of het nemen van verschillende soorten tabletten, medicijnen, middelen……. Het is gemakkelijk om verslaafd te raken.

  10. Mijn neef werd verslaafd aan Nasen (zogenaamd een veiliger geneesmiddel om te slapen) en toen hij het later, toen hij het probeerde op te bergen, kon hij helemaal niet meer zonder slapen, het medicijn bepaalde praktisch zijn hele leven. Hij kwam er op de een of andere manier vanaf, maar hij had therapie nodig.

  11. Ik neem daar nu al 2 maanden melatoninetabletten in en ik prijs mezelf. In het begin was ik niet overtuigd van zulke maatregelen, ik dacht dat het drinken op water was, maar tot mijn grote vreugde moest ik zeggen dat ik het bij het verkeerde eind had. Probeer melatonine, niet slechts één dag, maar iets langer, regelmaat is nodig. Je hoeft niet meteen naar psychotropen te grijpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr