Depositphotos 33447367 S

Verjong uw gezicht – ontdek hoe u een paar jaar van uw teint kunt afhalen en het verouderingsproces van de huid kunt stoppen

Hoe kan je je gezicht verjongen? Honderden vrouwen stellen zichzelf deze vraag, omdat zij de toenemende tekenen van veroudering opmerken. Gelukkig is het met behulp van hoogwaardige preparaten en eenvoudige thuismethoden mogelijk om het verouderingsproces van de huid niet alleen te vertragen en de conditie ervan ingrijpend te verbeteren, maar zelfs de tijd visueel terug te draaien. Als u uw gezicht wilt verjongen, rimpels wilt verminderen en een stralende, mooie teint wilt hebben, moet u dit artikel lezen en een paar eenvoudige tips toepassen!

Veroudering van het gezicht – oorzaken en symptomen

Hoewel veroudering van het lichaam, met inbegrip van de huid, onvermijdelijk is, zijn we niet veroordeeld tot een lelijke, gerimpelde teint en een duidelijk verlies van aantrekkelijkheid.

Een rijpehuid kan ook mooi zijn, het is alleen de moeite waard om haar goed te verzorgen, en liefst zo vroeg mogelijk. Een juiste (en vooral – systematische!) huidverzorging is het sleutelrecept voor verjonging van het gezicht en verbetering van de huidconditie. Maar voordat we het over specifieke huidverzorgingsregimes hebben, is het de moeite waard om te praten over de belangrijkste tekenen van veroudering en de factoren die de grootste invloed hebben op de ernst van dit proces.

 Een lachende vrouw van middelbare leeftijd

Wat beïnvloedt gezichtsveroudering? Is het gewoon biologie?

Verjonging van het gezicht wordt gemakkelijker als we de oorzaken van veroudering begrijpen en de oorzaken die we zelf in de hand hebben (zoals verkeerde huidverzorging) wegnemen.

Het is duidelijk dat de tijd en een tikkende biologische klok de belangrijkste factoren zijn die ervoor zorgen dat de huid minder elastisch wordt en de rimpels dieper worden. Maar er zijn nog andere factoren die beïnvloeden of de huid langzamer of sneller veroudert. De meeste hebben te maken met onze levensstijl.

Factoren die van invloed zijn op de snelheid waarmee de huid veroudert

 • Biologische factoren (verminderde hoeveelheden collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid, tragere regeneratieprocessen, metabole en hormonale veranderingen die verband houden met(verminderde hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid, tragere regeneratieprocessen, metabolische en hormonale veranderingen als gevolg van het verstrijken van de tijd, minder vet onder de huid, slechtere spierfunctie in het gezicht).
 • Genetische aanleg (erfenis van ouders, grootouders, neiging van de huid om sneller of trager te verouderen).
 • Voeding (een gezonde, evenwichtige voeding vol natuurlijke producten kan helpen om de huid in goede conditie te houden en het verouderingsproces te vertragen, en omgekeerd. Een ongezond, voedselarm dieet, rijk aan junk food, zorgt ervoor dat gifstoffen en vrije radicalen zich ophopen in het lichaam en doet de huid sneller verouderen).
 • nalatigheden op het gebied van huidverzorging (’s avonds geen make-up aanbrengen, crèmes gebruiken die niet geschikt zijn voor de leeftijd, gebruik van beschadigde, verouderde en zeer slechte cosmetica, en gebruik van te agressieve huidverzorgingsproducten).Het gebruik van te agressieve cosmetica leidt tot een droge, overgevoelige huid en de vernietiging van de natuurlijke epidermale lipidenbarrière).
 • Overmatige blootstelling aan zonlicht, frequent bezoek aan een solarium, het niet gebruiken van dagcrèmes met SPF-filter, vooral in de lente en de zomer.
 • Levensstijl (zittende levensstijl, te weinig tijd in frisse, schone lucht en veelvuldig verblijf in benauwde ruimten beïnvloeden onvoldoende zuurstoftoevoer van de huid en haar(Een zittende levensstijl, te weinig tijd in frisse, zuivere lucht en een veelvuldig verblijf in benauwde ruimten leiden tot onvoldoende zuurstoftoevoer voor de huid, een slechtere toevoer van voedingsstoffen en snellere veroudering, terwijl een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging de bondgenoten zijn van een jonge, gerevitaliseerde teint).
 • Onvoldoende slaap en slechte slaapkwaliteit, uitputting, overwerk, chronische stress.
 • Onvoldoende vochtinname, vooral water, met als gevolg onvoldoende hydratatie van het lichaam.
 • Overmatig gebruik van stimulerende middelen, b.v. zwaar roken, alcoholmisbruik.
 • Veelvuldige blootstelling aan smog, stof, rook, en kamers met zeer droge lucht.

Wat zijn de tekenen van huidveroudering?

Als gevolg van microbeschadiging van de huid, steeds tragere huidvernieuwingsprocessen en tekorten aan natuurlijke stoffen zoals hyaluronzuur, elastine en collageen, wordt het jeugdige uiterlijk van het gezicht geleidelijkvan het gezicht verandert geleidelijk in een rijper gezicht (de gelaatstrekken worden scherper, het gezichtsovaal neemt de vorm aan van een omgekeerde driehoek, de rimpels worden dieper).

Vanaf de leeftijd van 35 jaar verschijnen de eerste rimpels (vooral rond de ogen), het vochtgehalte van de huid neemt af, de regeneratie vertraagt en zwellingen en donkere kringen onder de ogen komen vaker voor. Na de leeftijd van 45 jaar begint de huid haar dichtheid te verliezen. Collageen- en elastinevezels beginnen intensiever te atrofiëren. Na 55 jaar neemt de verslapping en verslapping van de huid toe en ontstaan diepe rimpels.

De belangrijkste tekenen van veroudering van de gezichtshuid zijn:

 • rimpels onder de ogen, kraaienpootjes,
 • Marionettenrimpels, of droefheidsrimpels (de rimpels op de wangen die van de mondhoeken naar de kin lopen),
 • nasolabiale groeven (lijnen die lopen van de neus tot de mondhoeken),
 • een hangend ovaal gezicht, hangende oogleden en mondhoeken,
 • veranderingen in de structuur van de huid (zichtbare poriën, verminderde huidelasticiteit, verlies van stevigheid, verlies van gladheid, verhoogde ruwheid en ruwheid),
 • slechtere huidskleur, geleidelijke verslapping (huidplooien beginnen over de randen uit te steken).
 • een ongelijkmatige huidskleur, hyperpigmentatie, pigmentvlekken, kringen onder de ogen, dofheid en grauwheid van de huid, zichtbare haarvaatjes (dergelijke huidskleurstoornissen worden veroorzaakt door factoren zoals: abnormale productie van melanine, verhoogde kwetsbaarheid van de bloedvaten, dikker en dikker stratum corneum en dunner stratum dermis).

Hoe stop je deze processen? Hoe kan ik de tijd terugdraaien? U kunt het beste zo vroeg mogelijk beginnen, rond de leeftijd van 30-40 jaar, zodra u de eerste rimpels of het effect van afhangende wangen, mondhoeken, enz. opmerkt. Maar ook op latere leeftijd is het mogelijk het gezicht met enkele jaren te verjongen, de conditie van de huid te verbeteren en de voortgang van huidverslapping en dieper wordende rimpels een halt toe te roepen. Dus zelfs als uw huid al tekenen van veroudering vertoont, moet u niet opgeven, maar onmiddellijk stappen ondernemen voor een uitgebreide regeneratie.

 gezichtsveroudering

Voor het beste resultaat werkt u samen met verjongende crèmes en serums en een aantal huismiddeltjes om het gezicht te verjongen. In het geval van zeer uitgesproken tekenen van veroudering kunnen we ook een beroep doen op professionele behandelingen, maar die vergen een aanzienlijk bedrag (ze zijn niet goedkoop, en moeten van tijd tot tijd worden herhaald).

Hoe verjongt u uw gezicht – anti-verouderings- en regenererende preparaten

Als het ons doel is niet alleen de snelheid van de veroudering van het gezicht te verminderen, maar ook om het met enkele jaren te verjongen, moeten we permanent bevriend zijn met crèmes en serums die stoffen in hun samenstelling bevatten:

 • die de vernieuwing van huidcellen stimuleren,
 • en activeert de celproliferatie,
 • cellen te beschermen tegen beschadiging,
 • het stimuleren van de collageen- en elastineproductie.

Ook preparaten met verfraaiende en verhelderende eigenschappen, die de kleur van de huid verbeteren en tekenen van vermoeidheid verminderen (bijvoorbeeld die met vitamine C), helpen het gezicht optisch te verjongen. Naarmate we ouder worden, wordt het helaas steeds moeilijker om de tekenen van slaaptekort, overwerk of uitputting in het gezicht te verbergen, zoals: wallen en blauwe plekken onder de ogen, een grauwe en doffe gezichtshuid, verkleuringen, zwellingen, diepe rimpels. Een crème die de teint weer een uitgeruste uitstraling geeft, is dus precies wat we nodig hebben.

Kijk eens naar de rijke verjongende en verhelderende crème EleverSkin Glow

Sterk hydraterende crèmes zijn ook een waardevolle groep cosmetica, die het waard zijn om regelmatig naar te grijpen. Vergeet niet dat met het ouder worden de huid haar vermogen om water vast te houden verliest, vandaar de noodzaak om voortdurend het niveau van haar hydratatie van buitenaf te verhogen, door middel van cosmetica. Hoe groter de dehydratatiegraad, hoe geringer de elasticiteit en de stevigheid van de huid en hoe groter de neiging tot rimpelvorming.

De meest waardevolle ingrediënten van crèmes en serums met een verjongend en vernieuwend effect

Retinol (zuivere vorm van vitamine A)

Retinol reguleert de celgroeiprocessen, stimuleert de productie van collageen en elastine, en neemt zo deel aan de wederopbouw van de huid. Systematische toepassing draagt bij tot het vervagen van ondiepe rimpels en diepe rimpels. Het voedt de huid en verbetert de elasticiteit ervan. Retinol verbetert ook de tint van de huid, maakt haar stralender, vermindert verkleuringen en normaliseert de talgafscheiding.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in ons lichaam aanwezig is en onder andere verantwoordelijk is voor een goede hydratatie van de huid. Het zorgt er ook voor dat het juiste niveau van collageen en elastine in de huid wordt gehandhaafd. Naarmate we ouder worden, neemt het hyaluronzuur in het lichaam af, zodat het de moeite loont het aan te vullen met preparaten die het bevatten, vooral wanneer we een vermindering van de kwaliteit van onze teint opmerken.

Hyaluronzuur is een veel voorkomend ingrediënt in vochtinbrengende en verjongende cosmetica. Het bindt water in de opperhuid en voorkomt overmatig vochtverlies. Het heeft een positieve invloed op de stevigheid en de elasticiteit van de huid, maakt rimpels glad en bestrijdt ze. Het heeft ook een beschermende werking. Door de intercellulaire ruimte te vullen en de waterbarrière op te bouwen, beschermt het de huid tegen schadelijke factoren.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, huidcellen beschermt tegen beschadiging en vroegtijdige sterfte en het verouderingsproces vertraagt. Tegelijkertijd stimuleert het de aanmaak van collageen, wat bijdraagt tot het vervagen van rimpels en het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het stimuleert ook de productie van ceramiden, die de huid beschermen tegen overmatige uitdroging.

Interessant is dat vitamine C niet alleen invloed heeft op de conditie van de cellen en de huidvernieuwingsprocessen, maar ook op het uiterlijk van de huid. Het heeft verhelderende en verlichtende eigenschappen. Het effect van glans en vermindering van vermoeidheid is onmiddellijk zichtbaar na het aanbrengen van het preparaat met vitamine C op het gezicht. Het ingrediënt egaliseert ook de teint van de huid, bestrijdt hyperpigmentatie en vermindert de zichtbaarheid van haarvaatjes. Geeft de teint een gezonde, frisse uitstraling.

Collageen

Collageen is een structureel eiwit dat een van de belangrijkste bestanddelen van de huid vormt. Elke collageenmolecule bestaat uit drie in elkaar gedraaide polypeptideketens. Collageen is de lijm die cellen en weefsels bij elkaar houdt. Het houdt de samenhang, dichtheid en elasticiteit van de huid in stand. Het ondersteunt de regeneratieprocessen en helpthet juiste niveau van hydratatie te handhaven.

Mettertijd neemt het aantal collageenvezels in de huid af, wat bepalend is voor het verloop van het huidverouderingsproces. Daarom wordt collageen vaak toegevoegd aan verjongende en herstellende cosmetica. Het zit ook in veel voedingssupplementen met anti-verouderingseigenschappen, die de huid revitaliseren en de conditie van de huid verbeteren.

Naast de positieve invloed op de conditie van de huid(versteviging, elasticiteit, gladheid, vermindering van rimpels) heeft collageen ook een positieve invloed op het haar (verbetering van de kleur, versteviging, glans, tegengaan van overmatig haarverlies). Het ondersteunt ook onze gewrichten (stimuleert de regeneratie van gewrichtskraakbeen, verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten, vermindert pijn en gewrichtsstijfheid).

Check: Collageen Om Te Drinken – Rangschikking

Antioxidanten

Antioxidanten zijn een doeltreffend wapen tegen het verouderingsproces. Zij neutraliseren de schadelijke vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de beschadiging van de huidstructuur en bijgevolg voor de vermindering van de huidkwaliteit en de vorming van rimpels. Antioxidanten fungeren als verdedigingsbarrière voor de huid en zijn tegelijkertijd een doeltreffend middel om celregeneratie te vergemakkelijken.

Antioxidanten vormen heel vaak de basis van crèmes en serums met een verjongend effect. De rol van antioxidanten in anti-verouderingscosmetica wordt voornamelijk gespeeld door plantenoliën en -extracten, alsmede vitamines: C, A en E. Dankzij antioxidanten veroudert onze huid langzamer, vernieuwt ze zich effic iënter en is ze beter bestand tegen ongunstige factoren zoals UV-straling of vervuilde lucht.

Snellere herstelprocessen en celbescherming – deze antioxiderende eigenschappen geven onze huid een betere kwaliteit, stevigheid, strakker en gezonder uiterlijk. Het gezicht ziet er jonger en vitaler uit. Bovendien zijn antioxidanten ook een doeltreffend middel in de strijd tegen huidontstekingen, alsook tegen onvolkomenheden zoals: hyperpigmentatie, acnelittekens, vasculaire spataders, grauwe en doffe teint.

Kijk eens naar de Top Verjongende Preparaten: Serum Voor Gezicht – Rangschikking

Hoe kunt u uw gezicht verjongen – behandelingen

Met minder en meer invasieve, minder en meer dure gezichtsverjongingsbehandelingen kunnen we ook een paar jaar van onze huid afhalen en het uiterlijk ervan verbeteren. Deze worden het meest aangeboden door schoonheidssalons en praktijken voor esthetische geneeskunde:

 • Verjonging van het gezicht met behulp van een laser – de gefractioneerde laser CO2 zendt een lichtstraal uit die, wanneer hij de huid binnendringt, microbeschadigingen veroorzaakt, waardoor herstelprocessen en de groei van nieuw, gezond weefsel worden gestimuleerd.
 • Behandeling met bloedplaatjesrijk plasma – een innovatieve procedure waarbij bloedplaatjesrijk plasma, verkregen uit het bloed van de patiënt, onder de huid wordt geïnjecteerd. Het resultaat is biostimulatie van de cellen, verbetering van de microcirculatie, stimulering van het regeneratieproces, snellere vermenigvuldiging en groei van de huidcellen.
 • Lifting threads – een minder agressief alternatief voor de klassieke verjongingsprocedure, d.w.z. chirurgische lifting. De behandeling bestaat uit het inbrengen van speciale draden onder de huid met behulp van naalden, die beginnen te werken als een specifieke steiger voor weefsels. Het effect van de behandeling is niet alleen de lifting van de hangende, verslapte huid, maar ook de mobilisatie van herstelprocessen in de huid.
 • Naald mesotherapie – injecties onder de huid van voedings- en regeneratiebevorderende stoffen (bv. vitaminen, aminozuren, hyaluronzuur).
 • Botox – behandeling waarbij botulinum toxine in de gerimpelde delen van het gezicht wordt geïnjecteerd. De behandeling draagt bij tot de immobilisatie van de gezichtsspieren en remt de vorming van mimische rimpels. Het resultaat is dat rimpels (b.v. dwarsrimpels op het voorhoofd, leeuwenrimpel, kraaienpootjes, rokersrimpel) worden gladgestreken en de huidskleur wordt verbeterd.

Huismiddeltjes voor gezichtsverjonging

 huidverzorgingsproducten

Een paar eenvoudige ingrediënten volstaan om een zelfgemaakte verjongende cosmetica te maken, die een gunstige invloed heeft op de structuur van de huid en tegelijkertijd de esthetiek van het hele gezicht verbetert.

Bij de bereiding van maskers is het de moeite waard producten te gebruiken die rijk zijn aan antioxidanten, zoals: fijngestampte groenten en fruit, natuurlijke granen, ongeraffineerde plantaardige oliën van goede kwaliteit, kruiden (bijv. groene thee, Centella Asiatica, peterselie, gember, goudsbloem, vlierbes). U kunt ook proberen vitamine C toe te voegen (in druppels of poeder).

Zelfgemaakte gezichtsmaskers (verjongend, herstellend, verfraaiend)

Zelfgemaakt verjongend masker met citroensap, honing en kruiden

Bereid een lepel van elk van de volgende kruiden: kamille, rozemarijn, groene thee, limoen, akkerpaardenstaart. Blender of maal tot poeder in een molen. Voeg 2 eetlepels honing en 2 eetlepels citroensap toe. Meng en breng het resulterende mengsel op uw gezicht aan. Afspoelen na ongeveer 30 minuten.

Zelfgemaakt verjongend masker met fruit

Plet een grote handvol frambozen, aardbeien, bramen of bosbessen met een vork. Voeg 1 eetlepel sinaasappel- of citroensap, een halve theelepel kaneel en 1 eetlepel olijf- of lijnzaadolie toe. Na het mengen, breng de slurry aan op uw gezicht. 20 minuten laten staan en afspoelen.

Zelfgemaakt gezichtsmasker met eiwitten en yoghurt

Klop de eiwitten van 2 eieren. Voeg 3 platte theelepels natuurlijke yoghurt toe en eventueel 1 eetlepel gesmolten kokosolie. Meng de ingrediënten voorzichtig. Breng het masker op het gezicht aan. Wacht ongeveer 20 minuten, was af.

Zelfgemaakt masker met aloë vera, kiwi en jonge groene gerst (of lijnzaad)

Pers het sap uit vers gesneden aloë vera bladeren (ongeveer 2 eetlepels). Rasp de kiwi’s. Meng de ingrediënten. Voeg een eetlepel gepoederde jonge groene gerst of gemalen lijnzaad toe, meng opnieuw. Aanbrengen op het gezicht gedurende 25 minuten. Afspoelen.

Hoe verjongt u uw gezicht – extra tips

 Gezichtsmassage
 • Masseer het gezicht regelmatig (wangen, mondgebied en kin met bewegingen van onder naar boven, voorhoofd van binnen naar buiten, het gebied onder het onderste ooglid van de buitenste ooghoeken naar de binnensteKlop vervolgens met uw vingertoppen zachtjes op het hele gezicht (de huid niet uitrekken).
 • Eet gezonde voeding, rijk aan producten die een gunstige invloed hebben op uw huid (fruit, groenten, zaden, noten, olie, peulvruchten, grove granen, volle granen, eieren, vis).
 • Kies een kapsel dat uw gezicht optisch verjongt (golven, zwaar gelaagde kapsels, lichte weerspiegelingen in uw haar, gelaagde pony’s, lichtblond haar, losse en nonchalante opsteekkapsels, licht asymmetrische coupes, enz.)
 • Minder stimulerende middelen en meer beweging.
 • Vermijd vermoeidheid en stress, zorg voor voldoende slaap.
 • Doe regelmatig gezichtsoefeningen.
 • Verjong uw gezicht van binnenuit door huidverbeterende supplementen te nemen.

Bekijk collageen en hyaluronzuur capsules voor gezichtsverjonging: Re:nev Skin

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin