Water met citroen om af te slanken – is het een effectieve hulp in de strijd tegen kilo’s?

Water met citroenCitroendieet (ontwikkeld door Michał Tombak), gericht op een grondige ontgifting van het lichaam en een algehele verbetering van de gezondheid en het welzijn, heeft de laatste tijd veel belangstelling getrokken. Met behulp van de voordelen van gele citrus is ook het domein van vele gewichtsverlies adepten, die willen om zich te ontdoen van overgewicht, bereiken voor een paar glazen water met citroensap elke dag. Is dit echt een goede manier om gewichtsverlies te stimuleren?

Citroen – eigenschappen, samenstelling

Verliest citroenwater gewicht? De meningen zijn verdeeld, maar ongeacht of deze drank ons echt zal helpen om gewicht te verliezen of niet, het is zeker de moeite waard om te bereiken voor het vanwege het brede pro-gezonde effect van citroenen. Drinken van een deel van het water met citroensap, voorzien we onszelf van een poel van vitaminen en mineralen, voorzien we onszelf van een energieboost voor vele uren, hydrateren het lichaam, stimuleren de stofwisseling en ondersteunen we de processen van ontzuring en zuivering van het lichaam van gifstoffen.

Vitaminen en bio-elementen aanwezig in citroen zijn:

 • Vitamine A,
 • Vitamine E,
 • Vitamine C,
 • B-vitaminen,
 • Kalium,
 • magnesium,
 • natrium,
 • calcium,
 • fosfor,
 • ijzer.

Citroen is ook een bron van waardevolle flavonoïden (waaronder rutine, quercetine) met antioxidant en immuunversterkende eigenschappen, terpenen die de spijsvertering verbeteren, essentiële oliën en voedingsvezels belangrijk voor afslankende personen.

citroenvlek

Water met citroen – effecten op het lichaam

Door zijn rijke voedingswaarde is het effect van citroen op het lichaam veelzijdig. Echter, het eten van hele citroen of het drinken van puur sap voor veel mensen is lastig vanwege de hoge zuurgraad van deze vrucht. Niets staat het verdunnen van vers geperst citroensap met water en het elke dag aan het lichaam afgeven in de weg. De combinatie van mineraalwater en citroensap is de ideale manier om uw elektrolyten aan te vullen en uw batterijen de hele dag lang op te laden!

Hoe water met citroensap op ons lichaam werkt:

 • irrigeert, egaliseert het niveau van kalium, natrium en andere elektrolyten;
 • verhoogt de immuniteit;
 • vermindert de gevoeligheid voor verkoudheid en infecties;
 • dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten, het vermindert oxidatieve stress, voorkomt veroudering van het lichaam en kanker;
 • stimuleert de regeneratieprocessen van het lichaam;
 • heeft een positief effect op de bloedvaten;
 • helpt de druk te verminderen;
 • heeft een licht diuretisch effect, bevordert het uitwassen van giftige stoffen uit het lichaam;
 • stimuleert de productie van spijsverteringsenzymen, vergemakkelijkt de spijsvertering;
 • stimuleert de stofwisseling;
 • stimuleert de galafscheiding, ondersteunt de leverfunctie;
 • voorkomt verzuring van het lichaam, helpt bij het herstellen van de juiste pH;
 • verbetert de conditie van de huid, waardoor deze er jonger uitziet.

Water met citroen om af te slanken – helpt het?

Ja, citroenwater kan het voor ons gemakkelijker maken om tot een slank cijfer te komen, maar als we ons beperken tot het drinken van citroenwater en geen andere gewichtsverminderende maatregelen proberen, kunnen we slechte resultaten verwachten. De meest gunstige voor onze figuur zal een combinatie van citroen behandeling met een dieet met verminderde calorie-inhoud en fysieke activiteit. Versnellen van de effecten in gewichtsverlies kan ook goede vetverbrander – BurnBooster of andere van de toonaangevende supplementen in deze categorie.

Hoe vaak en in welke hoeveelheden moet ik citroenwater drinken om gewicht te verliezen? Het is zeker de moeite waard om te proberen systematisch te zijn en het elke dag te gebruiken, ongeveer 2-3 keer. Drink het eerste glas na het ontwaken, voor het ontbijt, bereiken we de volgende porties tijdens de dag, bijvoorbeeld rond het middaguur en voor de avond.

Een groot glas warm water met sap uit alle delen van de citroen gedronken op een lege maag is een uitstekende manier om je stofwisseling te ontketenen. Dankzij deze eenvoudige behandeling verbrandt uw lichaam overdag efficiënter calorieën. Bovendien leidt het drinken van citroenwater ’s morgens tot stimulering van de darmperistaltiek en verbetering van het spijsverteringsproces, waardoor constipatie, winderigheid en regulering van de ontlastingcyclus worden geëlimineerd.

Drinkwater met citroensap heeft elke dag een betere stofwisseling en een betere spijsvertering. We voelen ons niet vervelend vol in de maag, ons silhouet is slanker, onze buik lijkt niet op een opblaasbare ballon.

Hoe helpt citroenwater om gewicht te verliezen? Veel mensen benadrukken dat na een deel van zo’n drankje de honger afneemt en dat het makkelijker is om de eetlust onder controle te houden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de aanwezigheid van pectines in citroen en het vermogen van deze vrucht om het gevoel van verzadiging te verhogen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Hoe drink ik water met citroen voor gewichtsverlies?

Er zijn vele manieren om een citroenkuur te krijgen. U kunt water drinken met zuiver citroensap of, om de effecten te vergroten, het mengsel verrijken met andere ingrediënten met gewichtsverlies verbeterende eigenschappen.

Hier zijn enkele voorbeelden van citroenvermageringsdieetdrankjes die het proberen waard zijn:

 • Water met citroenWater met citroen en kurkuma – in een glas water bij kamertemperatuur giet sap geperst uit een halve citroen. Voeg iets minder dan een halve theelepel kurkuma toe. Goed roeren, een half glas in één keer drinken, nogmaals roeren, de rest drinken voordat de kurkuma op de bodem neerdaalt.
 • Water met munt en citroen – een handvol muntblaadjes en plaats in een glas. Giet heet water, zet het een paar minuten apart om af te koelen. Voeg een halve citroensap toe, meng en drink.
 • Water met citroen en kaneel – ongeveer 200 ml lauw water in een glas, voeg een halve theelepel kaneel en 3 eetlepels citroensap toe. Goed mengen, goed drinken.
 • Water met kaneel, appel en citroen – ongeveer 500 ml niet-koolzuurhoudend mineraalwater wordt in een glazen kannetje gegoten. Voeg 2 in kleine stukjes gesneden appels, een theelepel kaneel en 1 citroensap toe. Mengen. Doe het mengsel in de koelkast voor de nacht. s Ochtends is de drank klaar om te drinken. Schil en rasp een stukje verse gember (ca. 2 cm) met water met gember en citroen. Giet een glas warm water. Voeg dan een halve citroensap toe. Mengen en drinken.
 • Water met citroen en chilipeper – aan een glas lauw water voegen we een grote snuf gemalen chili (cayennepeper) en sap uit het midden van de citroen toe. Mengen en drinken.
 • Water met citroensap en grapefruit – pers het sap uit de helft van de grapefruit en de helft van de citroen, giet ongeveer 200 ml lauw water, meng en drink. Daarnaast kan de drank worden gestreken met een snufje chili.

Category: afslanken

8 comments

 1. Water met citroensap en gember is mijn favoriete set, maar ik zal ook anderen proberen 🙂 Tot nu toe heb ik al 4 kg per maand verloren. Ik maak 1.500 kcal diëten, 3 keer per week ga ik naar de sportschool en eenmaal per week naar het zwembad.

 2. citroenwater is mijn favoriete manier om de dag te beginnen. Ik houd al sinds mijn jeugd van citroen. Wanneer mijn vrienden scheefgetrokken zijn door de zure smaak, at ik meer plakjes met plezier, zelfs zonder een gram suiker: D citroensap is voor ons lichaam zo’n neutralisator van gifstoffen en metabolisme regulator, het heeft ook een briljant effect op de huid. Voordelen om eindeloos te vermenigvuldigen, en de beste manier om elke dag citroenwater te drinken op een lege maag, zult u de effecten zien 🙂

 3. Ik ben het ermee eens dat water met citroensap superieur is, maar laten we niet vergeten om de juiste hoeveelheid van deze citroen te geven. Sap van de helft van de grootte van een grote vrucht per glas is naar mijn mening optimaal. Ik herinner me dat mijn vriendin probeerde zichzelf te genezen met water en citroensap en er een halve theelepel sap aan toe te voegen, net als niet minder. Zoveel als je haha in de thee knijpt. En toen zei ze dat deze knop geeft 🙂

 4. Ik drink anderhalve week lang elke dag water met een halve citroensap. Mijn waarnemingen zijn zeer goed voor de spijsvertering. Ik heb geen constipatie meer, ik voel me niet meer vol in mijn buik, de stoelgang is regelmatig geworden. Ik was zeer opgelucht. Het is zeker de moeite waard om te proberen vooral als je problemen hebt met de spijsvertering, maar als je wilt om gewicht te verliezen uit vet, naar mijn mening is het niet genoeg alleen water met citroen.

 5. ik ben elke dag fitter, ik behandel citroenwater als aanvulling op gewichtsverlies. Maar het is nuttig, om niet te zeggen: het irrigeert, voegt energie toe, versnelt de stofwisseling.

 6. Bedankt voor interessante recepten voor citroenmengsels 🙂 Ik heb bijna alle drankjes getest en ik zal je vertellen dat elk van hen advies geeft. Mijn stofwisseling wordt het sterkst beïnvloed door water met citroen en chili. Wat kan ik doen met autopsies – als je alleen water met citroen drinkt, kun je je een paar glazen per dag veroorloven, maar als je chili, gember, etc. gebruikt voor drankjes raad ik je aan om matig te zijn. Te veel kruiden kunnen leiden tot indigestie, buikpijn…….

 7. Heb je gehoord over een citroenbehandeling zoals drinkwater met citroen, chili en esdoornsiroop? Blijkbaar zal het veel en snel afvallen, maar je moet moe worden omdat er waarschijnlijk 10 dagen lang niets wordt gezegd, je drinkt niet zomaar hetzelfde mengsel. Kan het effectief zijn?

 8. Dit dieet is domheid. Eet bijna twee weken lang niets – geef gemoedsrust, het is immers marteling voor het lichaam. Monica, het is beter om te kiezen voor een minder streng dieet, gebaseerd op groenten en fruit of mager eiwit……. Om normaal te eten. Kleine porties maar een paar keer per dag. U zult langzamer gewicht verliezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr