Zelfgemaakte manieren om weerstand te bieden. Hoe kan men het verzwakte organisme versterken met natuurlijke methoden?

kruidenthee

Immuniteit is een natuurlijke eigenschap die het lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers en ziekten. Het bestaat uit een heel systeem dat het immuunsysteem wordt genoemd. Zoals elk ander kenmerk kan het echter door verschillende factoren worden verzwakt. De verminderde immuniteit maakt infecties frequenter, ernstiger dan gewoonlijk en kan een levensbedreigende ziekte worden. Het is de moeite waard om te weten hoe je je lichaam op een natuurlijke manier kunt versterken. Hier zijn de bewezen zelfgemaakte manieren om weerstand te bieden.

Verandering in dieet

Het is niet altijd nodig om geneesmiddelen te gebruiken om het zwakke immuunsysteem te versterken. In veel gevallen, of in de meeste situaties, is het voldoende om de levensstijl te veranderen en eventueel zelfgemaakte drankjes te gebruiken die al eeuwen bekend zijn. Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de bron van het goed functioneren van het lichaam de energie is die het uit voedsel haalt. Dus de eenvoudigste manier om het te versterken is om het dieet aan te passen.

Het dagelijkse menu moet in de eerste plaats worden aangevuld met producten die rijk zijn aan vitaminen en micro- en macro-elementen die gunstig zijn voor het immuunsysteem. Deze omvatten vitaminen A, C, B, B, D, E en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, zink en kalium.

Dit betekent een toename van de hoeveelheid geconsumeerde groenten, voornamelijk rauwe of gestoomde groenten en fruit, volkoren granen, vis en zuivelproducten. In plaats daarvan zouden we moeten afzien van verwerkt voedsel, snoep en stimulerende middelen. Deze laatste vernietigen essentiële vitaminen en mineralen en dragen bij tot de vorming van vrije radicalen.

Soepen, populair in de Nederlandse keuken, zijn een belangrijk voedingselement dat het lichaam versterkt, vooral in de winter. Niet alleen warmen ze perfect op, dankzij de aanwezigheid van kruiden die gunstig zijn voor de gezondheid (chili, gember, peper, knoflook), maar ze leveren ook veel waardevolle voedingswaarden. Hierdoor zijn ze een uitstekende natuurlijke remedie tegen het verlies van immuniteit.

We mogen andere producten die permanent in de Nederlandse keuken aanwezig zijn, namelijk kuilvoer, niet vergeten. Ze bevatten grote hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine C, A en K en probiotica die een gunstig effect hebben op de darmflora.

Een welverdiende methode van een grootmoeder om de immuniteit te versterken

citroen en knoflook

Het lijdt geen twijfel dat de lang gekende maatregelen ter versterking van de verzwakte immuniteit bovenaan de lijst van reeds lang bekende maatregelen moeten worden geplaatst. Dit concentraat van kabeljauwolie bevat een enorme hoeveelheid onverzadigde vetzuren en vitaminen A en D. De stoffen in de romp hebben een gunstige invloed op de hersenen en stimuleren vooral de productie van hormonen om het immuunsysteem te verbeteren. Honing, die sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft, infecties voorkomt en rijk is aan waardevolle voedingsstoffen, is een van de even belangrijke natuurlijke voedingsmiddelen.

Het is onmogelijk om niet te spreken over de kruidenmengsels die ook door onze grootmoeders worden gebruikt om het lichaam te versterken. Deze omvatten: vlierbesseninfusie met napotoxische en pijnstillende eigenschappen, uitstekend voor luchtweginfecties, lindeinfusie met vergelijkbare effecten, evenals anti-inflammatoire en weerstandsverhogende sappen of infusie van frambozenbladeren.

Een van de kruiden met een breed spectrum aan effecten is de recente populaire zuivering, die een rijke bron is van polyfenolen die het immuunsysteem sterk ondersteunen. Dit kruid is nuttig bij het reinigen van het lichaam en het bestrijden van micro-organismen en ontstekingen. Het draagt ook bij tot het vertragen van het verouderingsproces. De reiniger is verkrijgbaar in de vorm van droog brouwen of in de handige vorm van capsules (bijv. Cistus Plus).

Als je vrije tijd hebt, kun je zelf gezonde cocktails en elixers maken, bijvoorbeeld in de vorm van knoflookstroop, gembersiroop of aloë vera tinctuur. Knoflook staat al lang bekend als een natuurlijk antibioticum dat infecties effectief voorkomt. Gember heeft verwarmende en ontstekingsremmende eigenschappen, aloë vera, naast vele andere gezondheidsbevorderende en therapeutische eigenschappen, stimuleert het immuunsysteem sterk.

Lees ook: Cocktails en sappen voor weerstand

Versterking van het verzwakte organisme – enkele aanvullende opmerkingen

Het lijkt triviaal, maar een van de antwoorden op de vraag hoe de immuniteit kan worden verhoogd, is om regelmatig te ontbijten. De eerste maaltijd moet niet later dan een uur na het uit bed komen worden ingenomen om het lichaam te voorzien van de energie die nodig is om op te treden en de potentiële dreiging van energie te bestrijden. Ook uiterst belangrijk is een levensstijl, een goede en voldoende lange slaap, het vermijden van de accumulatie van stress en rust, en ten slotte fysieke activiteit en het voorzien van het lichaam van maximale hoeveelheid frisse lucht – buitenbeweging en frequente ventilatie van de woning.

Tot slot, de meest prozaïsche kwesties, maar ook vaak genegeerd – de juiste manier van aankleden (op koude dagen is het het beste om je dik aan te kleden) en het handhaven van basisvoorzorgsmaatregelen in de herfst en winter, het vermijden van plaatsen en besmette mensen. Op deze manier verminderen we het risico van onze eigen ziekte, en toch betekent elke infectie een verzwakking van het immuunsysteem.

Category: gezondheid

5 comments

  1. Verwerkt voedsel is praktisch de meerderheid van de menu’s van de meesten van ons. Als je dag na dag vuilnis eet zonder voedingswaarde en gezonde voeding, net zo veel als in de geneeskunde, is het niet verwonderlijk dat je helemaal geen immuniteit hebt. Helaas leven we in een tijd waarin bijna alles gevuld is met chemie en uitgeput van waardevolle voedingsstoffen, dus je moet dubbel aandacht besteden aan wat je koopt en eet.

  2. Ik eet gezond en heb nog steeds een slechte immuniteit. Ik ben ook een allergiepatiënt. Alleen in mijn geval zijn deze problemen helaas al van jongsaf aan het slepen. Ook al is de lucht al veel beter dan een paar jaar geleden. Al met al, dankzij de bioproducten – diverse sappen, kruiden, algen, groene gerst, etc. en ook dankzij de groene cocktails die ik regelmatig drink, ben ik erin geslaagd om het aantal ziekten te verminderen. Allergieën maken me ook minder moe.

  3. Ik vecht met constante kou, zwakte. Helaas heeft het teveel aan antibiotica mijn immuunsysteem vernietigd. Ik eet veel knoflook, veel fruit, ik drink oma’s kruidensiropen, en hoe dan ook is de verbetering klein. Weet u een manier om immuniteit op te bouwen na antibiotica?

  4. De beste manier om resistentie te herwinnen na antibiotica is door middel van probiotica. Ze hebben me veel geholpen. Je kunt elke dag yoghurt eten, kefirs en karnemelk drinken, zuurkool en komkommers eten, die ook probiotica bevatten. Of u kunt kant-en-klare capsules met probiotica kopen. Ik heb de behandeling half voor de helft gedaan, wat veel yoghurts en kefirs is, en daarnaast om de dag capsules met probiotica. Dus dat is niet te veel, want te veel is ook niet goed.

  5. Ik moet je vertellen dat afwisselend koud en warm water onder de douche echt helpt om de immuniteit te versterken. Ik was sceptisch over deze manier, en toch werkt het 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr