hairdressing 1516345 1280

Beschadigd haar – hoe het te herstellen en te verzorgen? Ontdek bewezen manieren om uw haar te herstellen!

Beschadigd haar is een esthetisch probleem dat steeds meer mensen treft. Beschadigd haar is meestal zwak, droog, dof, onhandelbaar en vatbaar voor haaruitval. Deze verslechtering van de haarconditie wordt meestal veroorzaakt door veelvuldig gebruik van hete stylingapparaten (stijltang, haardroger) en intensief gebruik van cosmetica met een chemische lading. Er kunnen echter veel meer oorzaken zijn voor een slechte gezondheid van het haar. Als je haar om hulp schreeuwt, lees dan onze tips die het effectief zullen voeden en regenereren. De juiste verzorging voor beschadigd haar zal uw mooie kapsel snel herstellen!

Haar dat verre van perfect is of de oorzaken en tekenen van beschadigd haar

 een vrouw met kruiden in haar haar geweven

Beschadigd haar is zeker geen aanwinst voor iemands schoonheid. Het is onhandelbaar, futloos en volumeloos en valt meestal steeds vaker uit, wat leidt tot dunner wordend haar. Beschadigd haar is niet gemakkelijk te verzorgen of te stylen, het veroorzaakt veel problemen, het kost meestal veel tijd om het te stylen en het ziet er uiteindelijk niet aantrekkelijk uit. Waarom gaan haarstructuren achteruit in kwaliteit, sterkte en uiterlijk?

De meest voorkomende oorzaken van beschadigd haar

 • Inkleuren. Frequente kleurbehandelingen, de kleur te lang in het haar houden en het gebruik van zeer agressieve kleurproducten van slechte kwaliteit zullen Dit verzwakt de haarfollikels en -wortels en kan chemische schade toebrengen aan de haarstructuur.
 • Bleken. Aanmaakmiddelen zijn uiterst agressieve preparaten, waarin oxiderende stoffen van zeer hoge concentratie kunnen worden aangetroffen. Deze sterke oxidant is zeer schadelijk voor het haar, verzwakt het, breekt de cuticula en maakt het haar broos, dun, droog en vettig.
 • Hitte styling. Stijltangen, föhns en krultangen kunnen weliswaar zeer effectief zijn voor de styling en het uiteindelijke resultaat, maar zijn niet vriendelijk voor je haar. Vooral bij veelvuldig gebruik. Hitte maakt zowel de wortels als het haar zwak. De haarstructuur wordt beschadigd, broos, mist glans en raakt gemakkelijk in de war.
 • Perms. Als gevolg van permanenten wordt het haar opnieuw opgebouwd, omdat de cysteïnebruggen in de haarstructuur worden verbroken (dit is nodig om de juiste twist te krijgen). Verkeerd aangebrachte permanenten (bijv. Verkeerd aangebrachte permanentvloeistoffen (bv. te lang laten zitten, verkeerd aangebracht of niet goed uitgespoeld) kunnen het haar beschadigen of zelfs verbranden en het haar volledig vernietigen.
 • Het haar overladen met cosmetische producten. Het is waar dat stylingproducten (zoals haarlakken, gels, mousses, gommen en wassen) heel nuttig kunnen zijn om je haar in bedwang te houden en de gewenste look te creëren, maar ze moeten wel met mate worden gebruikt. Als u ze te veel gebruikt, wordt uw haar overbelast, verzwakt en droogt het uit, waardoor het er slechter uitziet.
 • Overmatige blootstelling aan zonlicht (UV). Matige blootstelling aan de zon, die niet te frequent is, kan de kleur van uw haar doen herleven enVeelvuldig en intensief zonnebaden is echter schadelijk voor het haar en leidt tot uitdroging, verzwakking en kwaliteitsverlies.
 • Onjuiste behandeling van nat haar. Nat haar is veel vatbaarder voor beschadiging, dus als je het niet voorzichtig behandelt, kan het beschadigd raken. Te hard wrijven met een handdoek, nat haar in een strakke tulband wikkelen, ruw borstelen, trekken om het te ontwarren, föhnen bij zeer hoge temperaturen en slapen met nat haar hebben allemaal negatieve gevolgen voor de conditie van ons haar. U moet ook voorzichtig zijn bij het wassen van uw haar – gebruik een milde shampoo, was uw haar niet metGebruik een milde shampoo, was uw haar niet met heet water maar met lauw water, en spoel uw haar uit met lauw water om de haarschubben te sluiten.
 • Negatieve effecten van omgevingsfactoren. Veelvuldige blootstelling aan rook, smog, kamers met airconditioning, wassen in sterk gechloreerd water – al deze factoren hebben een negatieve invloed op de conditie van het haar.
 • Verkeerde voeding. Niet alleen externe, maar ook interne factoren kunnen bijdragen tot de verzwakking en verslechtering van het haar. Een daarvan is een ongezonde voeding die gebaseerd is op sterk bewerkte producten en gerechten en te arm is aan natuurlijke producten die grote hoeveelheden waardevolle voedingsstoffen bevatten. Met name een tekort aan elementen als eiwitten, zink, B-vitaminen, vitamine A, ijzer, silicium, koper en zwavel draagt bij tot verzwakking van het haar, verlies van vitaliteit en helderheid, vroegtijdige vergrijzing of overmatige haaruitval.

Beschadigd, droog haar is meestal haar met hoge poriën, met sterk afwijkende schubben, droog, gematteerd en veel minder bestand tegen ongunstige factoren dan haar met gemiddelde en lage poriën.

Wat zijn de kenmerken van beschadigd haar? De meest voorkomende symptomen van beschadigd haar zijn

 • Overmatige uitdroging van het haar,
 • haaruitval,
 • broosheid en breken van het haar,
 • gespleten haarpunten,
 • ongelijk haaroppervlak,
 • ruw, stug haar,
 • haar dat makkelijk klit,
 • gebrek aan veerkracht van het haar,
 • dun, zwak haar,
 • haar dat snel pluizig wordt of kroezen,
 • Het haar buigt niet in alle richtingen, het haar kan niet gedisciplineerd worden en het is moeilijk om het gewenste kapsel te stylen,
 • gebrek aan volume, slap haar,
 • Gebrek aan glans, dofheid, vervaagde haarkleur.

Föhnen, stijltang, kleuren… Hoe kan beschadigd haar hersteld worden?

 Borstel drogen

Om het regeneratieproces van droog en beschadigd haar intensief te stimuleren, is het het beste om tegelijkertijd van binnenuit en van buitenaf in te werken. Huismiddeltjes zoals maskers, oliën of haarmassages op basis van natuurlijke ingrediënten kunnen uiterst nuttig zijn.parallel met orale, multi-element preparaten, die het haar voorzien van een grote portie voedingsstoffen, waardoor de haargroei wordt versterkt en gestimuleerd. Hoe beschadigd haar te redden?

Tot redding van haaruitval! Wat is belangrijk om te onthouden?

Om problematisch, uitvallend en beschadigd haar te voeden, te versterken en opnieuw op te bouwen, is de eerste stap de blootstelling aan de elementen die de meeste schade veroorzaken af te snijden of op zijn minst te beperken. Vermijd daarom rook, smog, junkfood en langdurige blootstelling aan sterk zonlicht.

Als u zwak, dun en beschadigd haar hebt, kunt u beter afscheid nemen van bleekmiddelen en agressieve haarkleurmiddelen. Als je niet van je natuurlijke kleur houdt en je je niet kunt voorstellen dat je zou stoppen met kleuren, zoek dan naar natuurlijke haarkleurmiddelen, oplichtende kruidenspoelingen en henna. Er zijn ook kruiden die de kleur van het haar op een zachte manier veranderen, bijvoorbeeld: kamille, linde, calendula, korenbloem, vlierbes, eikenschors, hibiscus, rozemarijn, brandnetel, en waterlelie.

We kunnen ook kleurbalsems en -shampoos gebruiken – die geven een zeker kleureffect, hoewel niet blijvend. En als u dan toch traditionele kleurstoffen moet gebruiken, zet dan in op producten van goede kwaliteit en verleng de tijd tussen de kleurbehandelingen zo veel mogelijk. Er zijn ook een aantal producten die het haar beschermen tegen de schadelijke effecten van kleurende cosmetica en die voor gekleurd haar, die ook de moeite waard zijn om te gebruiken.

Het vermijden van agressieve, chemische bleek- en kleurstoffen is niet genoeg. Het is ook de moeite waard om te stoppen met warmtestyling, want dat maakt het haar zwak, droog en dof, en zorgt ervoor dat het gaat splijten en pluizen. In plaats van een haardroger te gebruiken, laten we ons haar natuurlijk drogen en laten we stijl- en krultangen voor speciale gelegenheden of gebruiken we ze helemaal niet. De cosmeticamarkt biedt een breed scala van producten, die helpen “weerbarstig” haar glad te maken.

In kapsalons kunt u ook terecht voor keratinebehandelingen om u te bevrijden van de stress van het gebruik van een stijltang. Als u krullen of golven wilt, kunt u een keratine-krulbehandeling ondergaan, of gewoon krulbollen of rollers gebruiken in plaats van een krultang.

Kijk ook naar de haarverzorgingsproducten die je elke dag gebruikt. Als er veel siliconen, parabenen en andere chemicaliën in zitten die je haar overbelasten, vervang ze dan door zachte shampoos. Als ze vol zitten met overbelastende siliconen, parabenen en andere chemicaliën, vervang ze dan door delicate shampoos (bv. kruidenshampoos, babyshampoos), biologische conditioners en maskers op basis van natuurlijke extracten en oliën, milde en lichte balsems en lotions met plantenextracten.

Hoe beschadigd haar weer op te bouwen – orale bereidingen

 vrouw met dikke vlechten

De meest doeltreffende manier om het probleem van vallend en beschadigd haar op te lossen is een gelijktijdige topische en orale behandeling. Dus voordat je begint met je haar regeneratie behandelingen, sla een voorraad van goede kwaliteit in haartabletten. Bij voorkeur dergelijke, in de samenstelling waarvan u grote doses extracten van akkerpaardenstaart, brandnetel of bamboe kunt vinden. Dit zijn planten die zeer doeltreffend zijn om haarbollen, follikels, matrix en stengels te versterken en overmatig haarverlies te voorkomen.

In het voedingssupplement dat u kiest, mogen ook geen vitaminen en mineralen ontbreken die het haar nodig heeft voor een ononderbroken ontwikkeling en groei, zoals biotine, zwavel, koper, zink.

Bekijk dit krachtige voedingssupplement voor haarregeneratie en haargroei Locerin

Kant-en-klare preparaten voor beschadigd haar, zoals haarconditioner, shampoo, masker en lotion

Kant-en-klare preparaten voor haarherstel kunnen een zeer waardevolle ondersteuning zijn voor huismiddeltjes en voedingssupplementen voor het haar. Als u handenvol haar verliest, is het de moeite waard om bijvoorbeeld een van de vele shampoos tegen haaruitval te nemen die op de markt verkrijgbaar zijn, bij voorkeurHet beste is verrijkt met vitaminen en plantenextracten met versterkende en regenererende eigenschappen.

Voor haar dat een mooie, levendige kleur en glans mist, is een shampoo die de kleur versterkt en de highlights van het haar naar voren brengt een goede optie. Zeer droog haar heeft een shampoo nodig met hydraterende en vochtafstotende bestanddelen (bijv. hyaluronzuur, zijdeproteïnen, olijfextract, aloë vera, tarwe-extract, haver). Voor stug, hard en zeer gevoelig haar dat gevoelig is voor beschadiging, gebruikt u een shampoo die waardevolle plantaardige oliën en stoffen bevat die verzachten, gladmaken en beschermen (bijv. amberextract, honing, amberextract, honing, haver). Shampoos met waardevolle plantenoliën en stoffen die verzachtend, gladstrijkend en beschermend werken (bijvoorbeeld amberextract, honing, kamille, panthenol, katoen) zullen helpen.

Als ons haar dof en droog is en geen elasticiteit heeft, moeten we ook een goede conditioner gebruiken Als uw haar dof, droog en weinig elastisch is, koop dan een goede conditioner met vochtinbrengende, verhelderende en revitaliserende bestanddelen en gebruik die na elke shampoo. Voor beschadigd haar is het ook een goed idee om om de paar dagen een masker of serum aan te brengen om de haarwortels te versterken en schade te herstellen.

Er zijn ook lotions op de markt om haaruitval tegen te gaan. Hun voordeel is dat zij gemakkelijk en snel aan te brengen zijn. Ze hoeven niet te worden uitgespoeld zoals conditioners of maskers, maar worden gewoon op het haar gespoten en lichtjes in de hoofdhuid gemasseerd. U kunt thuis gemakkelijk lotions en andere haarvernieuwende, haarvoedende en haarversterkende brouwsels klaarmaken.

Haarregeneratie – huismiddeltjes

 Kruiden, Olijfolie

Er zijn veel huismiddeltjes voor het complex herstellen en versterken van het haar. Velen van hen hebben ook het effect dat ze de haargroei versnellen, wat heel goed nieuws is – hoe sneller het haar groeit en hoe meer nieuwe baby hair op je hoofd, hoe sneller je een dik, gezond, aantrekkelijk kapsel zult krijgen! Welke behandelingen en natuurlijke materialen zijn bijzonder geschikt voor haar dat speciale verzorging nodig heeft?

Je haar inoliën

Een van de meest doeltreffende huismiddeltjes om het haar te regenereren en er veel mooier uit te laten zien, is oliën.Een van de doeltreffendste huismiddeltjes tegen gestresseerd haar is oliën. Dat kan op regelmatige basis gebeuren, bijvoorbeeld om de week of om de paar dagen met een plantaardige of cosmetische olie van goede kwaliteit. Oliebehandelingen kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals wij dat het prettigst vinden. Enkele van de methodes zijn:

 • droog oliën gedurende een paar uur of ’s nachts (wij brengen de olie gedurende langere tijd aan en wassen daarna ons haar),
 • quick dry oiling (olie je haar 30 minuten voordat je het wast),
 • Wet oiling (het haar weken, olie aanbrengen gedurende een uur of twee, dan het haar wassen),
 • Conditioner of shampoo oliën (voeg olie toe aan uw shampoo of conditioner en spoel grondig uit,)
 • Oliën in een kom (haar spoelen in water met olie toegevoegd),
 • De punten van je haar invetten na elke wasbeurt.

Voor droog, beschadigd, zeer poreus haar werken oliën met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (met speciale aandacht voor meervoudig onverzadigde vetzuren) het best. Deze soorten oliën sluiten de haarschubben effectief, vullen gaten in de haarschubben op, beschermen, voeden, versterken en regenereren van wortel tot punt.

Enkele nuttige oliën voor beschadigd en droog haar

 • lijnzaadolie,
 • Arganolie
 • teunisbloemolie,
 • hennep olie,
 • katoenzaadolie
 • pompoenzaadolie,
 • tarwekiemolie,
 • druivenpitolie,
 • macadamia olie,
 • jojoba olie,
 • zoete amandelolie.

Deze oliën zullen de conditie van ons vermoeide en beschadigde haar zeker verbeteren. Pas op voor kokosolie en castorolie. Hoewel ze over het algemeen zeer heilzaam zijn voor het haar, zijn ze niet per se geschikt voor droog en pluizig haar. Kokosolie is meer geschikt voor haar met weinig poriën. Kokosolie is meer geschikt voor haar met weinig poriën, maar kan pluis verergeren in haar met veel poriën. Castorolie daarentegen kan je haar uitdrogen. Maar natuurlijk, als je wilt, kun je ze op je haar testen.

Lees ook: Oliën voor het haar

Zelfgemaakte haarbehandelingen

Een goede manier om beschadigd haar te versterken en te revitaliseren, hetzij door agressieve styling, kleuring of andere factoren, is ook om geneeskrachtige planten in de hoofdhuid te wrijven, bijvoorbeeld met ingrediënten zoals:

Aloë vera

Aloë verasap heeft een dikke, gel-achtige consistentie en niet alleen dringt het diep door in deHet sap van de aloë vera heeft een dikke gelachtige consistentie, die niet alleen diep in de haarstructuur doordringt, maar ook op het haaroppervlak blijft liggen om een beschermende film te vormen. Bovendien bevat het sap dat uit de aloë vera bladeren wordt geëxtraheerd, een hele reeks voedingsstoffen. Deze eigenschappen maken aloë vera zeer heilzaam voor het haar, vooral voor haar dat gemakkelijk water verliest, futloos, dof en droog is, beschadigd, broos en vatbaar voor beschadiging. Een aloë vera massage wordt gemaakt door een vers aloëblad te snijden, het sap eruit te halen en het direct op de hoofdhuid en het haar te wrijven.

Fenegriek

Fenegriek doet het uitstekend bij haarproblemen, vooral bij zwak, dun, vallend en langzaam groeiend haar. Het bevat fosfolipiden, choline, lecithine en een rijk reservoir aan vitaminen en mineralen zoals silicium, ijzer en selenium. Fenegriek heeft een sterk regenererende en versterkende werking. Het versnelt de haargroei, hydrateert het haar, helpt de haarschubben te sluiten, voedt, verzorgt, geeft glans aan het haar en voorkomt pluizen. Het verbetert ook de conditie van de hoofdhuid. Je kunt een fenegriek haarmassage op een heel eenvoudige manier maken door de zaden te malen, er kokend water over te gieten, af te koelen, de zaden van de vloeistof te scheiden en vervolgens de vloeistof in je hoofdhuid te wrijven. Doe er een foliedeksel op, wacht 30 minuten en spoel uit.

Andere ingrediënten die kunnen worden gebruikt om een herstellende hoofdhuidpakking te maken:

 • brandnetel,
 • akkerpaardenstaart
 • citroen,
 • koffie,
 • klis,
 • zwarte raap,
 • munt,
 • gember,
 • Kurkuma.

Zelfgemaakte maskers voor beschadigd haar

Zelfgemaakte maskers zijn een andere geweldige manier om beschadigd haar te regenereren. Zo’n brouwsel kan heel snel worden bereid uit producten die ieder van ons in zijn keuken heeft, bv. fruit, groenten, havermout, eieren, granen, kruiden, enz. Regelmatig gebruik van zelfgemaakte maskers zal de structuur van je haar te verbeteren, geef het kracht, glans, gladheid en vitaliteit, maken het dikker en repareren van kleine gebreken in de cuticula van het haar.

Maskers kunnen het best 1-2 keer per week worden aangebracht. Breng het mengsel aan op het gehele oppervlak van het haar, zonder de hoofdhuid licht in te wrijven. Na 40-60 minuten spoelt u het masker uit en wast u uw haar met een milde shampoo.

Enkele bewezen combinaties van ingrediënten in maskers om beschadigd haar te herstellen:

 • gist, melk, olie (bijv. argan, saffloer, nigella),
 • ei, citroensap, olijfolie,
 • natuurlijke yoghurt, honing, olie,
 • natuurlijke yoghurt, havermout, citroensap,
 • avocado, aloë vera,
 • banaan, olie, citroensap,
 • lijnzaad, water, honing.

Spoelt om het haar te versterken en te regenereren

Het arsenaal van thuisbehandelingen kan ook spoelingen omvatten, bijvoorbeeld met appelciderazijn verdund met water of met kruiden zoals:

 • akkerpaardenstaart
 • brandnetel
 • kamille,
 • klis,
 • kalmoes,
 • vogelpootklaver,
 • goudsbloem,
 • hop,
 • peterselie.

Check: Collageen Om Te Drinken – Rangschikking

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin