Geneesmiddelen voor immuniteit, supplementen voor immuniteit, we versterken het lichaam met kant-en-klare preparaten!

Steeds meer mensen worstelen met een zwakke immuniteit. Meestal is het de reactie van het lichaam op voedingstekorten en een ongezonde levensstijl. Om de immuniteit effectief te verhogen, is het de moeite waard om, naast het veranderen van het menu, het beperken van stimulerende middelen en het verhogen van de hoeveelheid lichaamsbeweging, gebruik te maken van kant-en-klare voedingssupplementen en resistente medicijnen, die, dankzij een goede selectie van ingrediënten, de afweermechanismen van het lichaam tegen ziekteverwekkers versterken. Hier zijn de preparaten die een waardevolle ondersteuning kunnen zijn voor een verzwakt immuunsysteem.

Vitamine-minerale preparaten voor immuniteit

Geneesmiddelen en supplementen op basis van vitaminen en mineralen vormen een grote groep preparaten ter versterking van het immuunsysteem. De kern van hun samenstelling is meestal sterk veerkrachtige vitamine C in een duet met routine. Voorbeelden van producten in deze categorie zijn: Rutinacea Max, AscorutiCal, Acerola Plus, Olimp Rutinovit C.

In de samenstelling van preparaten met vitamine C en rutine komen ook vaak bio-elementen voor die de immuniteit bevorderen: zink, selenium, calcium, plantenextracten (bijv. uit wilde roos of aloë) en bioflavonoïden die extra ondersteuning bieden bij het vegen van ziekteverwekkers uit het lichaam. Andere ingrediënten die kunnen worden gevonden in vitamine-minerale preparaten voor immuniteit zijn ijzer en vitamine D, die belangrijk zijn voor de goede werking van het immuunsysteem.

Capsules en tabletten met knoflook voor immuniteit

Een van de sterkste natuurlijke antibiotica, knoflook, is het belangrijkste ingrediënt van veel supplementen en resistente medicijnen. Zijn hoge waarde op de grond van de activering van het immuunsysteem wordt bevestigd door zijn rijke samenstelling, waarin u zwavelverbindingen kunt vinden die schadelijke bacteriën, virussen en schimmels bestrijden, evenals antioxidanten, vitamine C, A, vitaminen uit de B-groep en een pool van mineralen.

Ondanks de onbetwistbare voordelen van knoflook vermijden we vele malen knoflook te eten, vooral vanwege het sterke, langdurige aroma. Dit is waar knoflook wordt geleverd in tabletten of capsules, die in het geval van sommige bereidingen is ook verrijkt met andere ingrediënten die de immuniteit versterken, zoals: vitaminen, peterselie-extract, rozenbottelextract. Voorbeelden van bereidingen met knoflook voor resistentie zijn: Labofarm knoflooktabletten, Natuurlijke Geurloze knoflookforel, Ecomer Forte, Rutimal C, Knoflook & Peterseliezwanen, Knoflook met peterseliekruid.

Probiotica voor immuniteit

Een andere groep van supplementen en geneesmiddelen voor resistentie zijn preparaten op basis van probiotische bacteriën (melkzuurbacteriën) die nuttig zijn voor ons lichaam. Probiotica zijn micro-organismen die van nature de darmen koloniseren en zijn ontworpen om het evenwicht in het spijsverteringskanaal te bewaren, het immuunsysteem te versterken en te beschermen tegen schadelijke bacteriën en schimmels.

Wanneer probiotische bacteriën niet voldoende zijn in het lichaam, kan de weerstand tegen ziekteverwekkers worden aangetast en hebben schadelijke micro-organismen de kans om zich uit te breiden en een ravage aan te richten in ons lichaam. Geneesmiddelen en voedingssupplementen met probiotica zijn een manier om het tekort aan nuttige bacteriestammen aan te vullen en zo de werking van het immuunsysteem te verbeteren. Geselecteerde geneesmiddelen en voedingssupplementen voor resistentie met probiotica zijn dat wel: Probiox Plus, Colonbiotic Olimp, CandiDie Forte, BactoFlor.

Lactoferrine immuniteit

Recentelijk zijn lactoferrine preparaten zeer populair onder immunosupportant specifieke immunosupporterende middelen. Het is een soort eiwit dat van nature voorkomt in lichaamsvloeistoffen en klierafscheidingen (het is onder andere aanwezig in moedermelk, tranen, speeksel, zweet, voortplantingsorganen en afscheiding). Lactoferrine wordt afgenomen uit koemelk voor de productie van medicijnen en supplementen. Lactoferrine stimuleert het immuunsysteem, verhoogt de bescherming tegen virussen, bacteriën en schimmels, helpt schadelijke micro-organismen te neutraliseren en voorkomt de ontwikkeling van ziekteprocessen. Lactoferrine is verkrijgbaar als capsules, druppels of poeder voor suspensie.

Preparaten met omega-3 vetzuren voor immuniteit

Omega-3 vetzuren hebben meerdere effecten op ons lichaam, waaronder het beschermen van cellen en het ondersteunen van hun goede werking, hebben een gunstig effect op de hersenen, het gezichtsvermogen, het hart en het cardiovasculaire systeem, verbeteren ook het immuunsysteem. Ze verlichten ontstekingen, verzwakken allergiesymptomen en verhogen de weerstand van het lichaam tegen schadelijke micro-organismen. Bereidingen met omega-3 zuren die de immuniteit ondersteunen, zijn onder andere: Möller’s Omega-3, Omega-3 Naturell, Omega-3 Naturell, Omega Forte Nutropharma, Gold Omega 3 Olimp, Omega-3 OstroVit.

Kruidenpreparaten voor immuniteit

Kruiden zijn al lang een remedie voor vele kwalen, waaronder die met betrekking tot immuunziekten. Veel van de kruiden, of ze nu worden gebruikt in onze inheemse kruidengeneeskunde of in de Aziatische natuurgeneeskunde, hebben immunostimulerende eigenschappen, die bijdragen aan de versterking van het lichaam en de vermindering van de vatbaarheid voor ziekten.

Werking om de weerstand van kruiden te verhogen is het gevolg van de aanwezigheid van een breed spectrum van minerale zouten, vitaminen, polyfenolen, fytosterolen, eiwitten, antioxidanten en andere waardevolle stoffen in hun samenstelling. Effectieve kruiden voor weerstand zijn: zwarte vlierbes, hoefblad, hoefblad, purges, kalk, echinacea, kurkuma of propolis. Kruidenpreparaten zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van capsules, siropen en thee.

Complexe preparaten met vitaminen en plantenextracten voor immuniteit

Onder de talrijke immuunstimulerende preparaten zijn meercomponentencomposities met plantenextracten, vitaminen, mineralen, flavonoïden en soms ook probiotica van groot belang. Het gebruik van meerdere stoffen tegelijk geeft betere en snellere resultaten in de bouwweerstand dan wanneer men zich beperkt tot één of twee componenten.

Een van deze complexe preparaten – Cistus Plus, is gebaseerd op zuiveringsextract, dat bekend staat om zijn sterke eigenschappen in termen van toenemende immuniteit en zuivering van het lichaam. Daarnaast bevat het preparaat granaatappel en sinaasappelextract, bioflavonoïden, zink, vitamine D en vitamine C met rutine. Alle componenten werken in dienst van de opbouw van een sterk immuunsysteem.

Category: dieetgezondheidvoedingssupplementen

One comment

  1. Je kunt jezelf onderhouden met knoflook, vitaminen, kruiden, etc. maar het belangrijkste is nog steeds hoe we elke dag voor onszelf zorgen – de stijl van eten, of we sporten en of we onze organismen niet doden met giftige stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: piotr