pexels karolina grabowska 4871306

Kruiden voor seborrhea – hoe de talgproductie te verminderen en huidlaesies te verminderen

Kruiden voor seborroe zijn een van de meest effectieve manieren om de vervelende symptomen te verminderen die gepaard gaan met overmatige talgafscheiding door talgklieren. Naast het gebruik van geneesmiddelen, supplementen en cosmetica om seborroe te verminderen, is het de moeite waard om kruidenbehandelingen op te nemen in de lijst van thuisbehandelingen. Regelmatig gebruik van kruiden is een manier om de activiteit van de talgklieren te normaliseren en herstelprocessen te stimuleren. Onthoud dat seborroe vaak leidt tot huidziekten, zowel van de hoofdhuid als van de huid op andere plaatsen van het lichaam, dus het is de moeite waard om er zo snel mogelijk mee te beginnen. Kruidenremedies zullen helpen om seborroe te verminderen en de esthetiek van huid en haar te verbeteren, alsook de voortgang van seborroe-gerelateerde ziekten te verminderen.Het is een goed idee om zo snel mogelijk te beginnen met de bestrijding van seborrhea.

Wat is seborroe? Symptomen en gevolgen van seborroe

 Roos bekeken door een vergrootglas

Seborroe is een veel voorkomende aandoening die het gevolg is van een slechte werking van de talgklieren. Wanneer de huid normaal werkt, scheiden de talgklieren kleine hoeveelheden talg af, die systematisch worden verwijderd met reinigings- en scrubprocedures. In het geval van seborroe daarentegen is er een toename van de activiteit van de talgklieren. Overtollig afgescheiden talg hoopt zich op aan het huidoppervlak en verstopt de poriën.

In geval van seborroe wordt de huid, ondanks huidverzorging, overmatig schilferig. Het is glimmend, vettig, plakkerig, vatbaar voor mee-eters en eczeem en vatbaar voor ontstekingen. De poriën zijn vergroot en verstopt. Andere vaak waargenomen symptomen zijn roodheid van de huid, jeuk en branderigheid van de huid, overmatige haaruitval en overmatige vettigheid van het haar (ontsierend, vettig haar, zelfs kort na het wassen).

Erger nog, de huid waarop seborroe optreedt is een ideale omgeving voor de vermenigvuldiging van ziekteverwekkende bacteriën, virussen en schimmels. Het gevolg van seborroe is dan ook vaak de ontwikkeling van diverse huidziekten.

Ziekten die in verband worden gebracht met seborroe zijn:

 • seborrhoeic dermatitis,
 • Seborroïsche dermatitis (huidletsels verschijnen vooral in het gezicht, op de borst en in de gewrichtsplooien),
 • psoriasis van de hoofdhuid,
 • psoriasis van de huid (de laesies komen vooral voor op de ellebogen en de knieën),
 • ringworm,
 • seborrhoeic alopecia,
 • seborroïsch haarroos (vettige roos),
 • cystische roos,
 • acne vulgaris,
 • rosacea.

Seborroe verschijnt op plaatsen waar de meeste talgklieren uitzetten, dat wil zeggen vooral op de behaarde hoofdhuid en ook op de hoofdhuid.De meest voorkomende oorzaken van seborroe zijn: seborroe, seborroe, seborroe, seborroe, seborroe, seborroe, seborroe, seborroe, seborroe, seborroe en seborroe.

De meest voorkomende oorzaken van seborroe

Er zijn verschillende oorzaken van seborroe, maar erfelijke factoren spelen de grootste rol. Als uw ouders of grootouders aan seborroe leden, is het waarschijnlijk dat de neiging wordt doorgegeven aan volgende generaties.

Factoren die een verhoogde talgproductie en de ontwikkeling van seborroe beïnvloeden zijn onder meer:

 • genetische aanleg,
 • hormonale stoornissen (voornamelijk een teveel aan geslachtshormonen zoals androgenen en progesteron),
 • verzwakte immuniteit,
 • onjuiste hygiëne,
 • slechte weersomstandigheden (b.v. strenge vorst, grote hitte),
 • stress,
 • milieuvervuiling,
 • schimmelinfecties,
 • bepaalde ziekten (b.v. AIDS, neurologische ziekten),
 • overgewicht en obesitas,
 • slechte voeding, tekorten aan bepaalde vitaminen,
 • gebruik van farmaceutische en cosmetische preparaten die te agressief zijn voor de huid en steriliserend zijn.

Bekijk het preparaat dat u zal helpen zich te ontdoen van parasieten, schadelijke micro-organismen en toxines: Detoxyn

 Detoxyn

Hoe seborroe bestrijden en seborroïsche huidziekten voorkomen?

Het is raadzaam om zo vroeg mogelijk te beginnen met de bestrijding van seborroe, hetzij met huismiddeltjes, hetzij met de hulp van een dermatoloog. Hoe sneller we seborroe aanpakken, hoe kleiner het risico dat huidziekten zich ontwikkelen en verergeren.

De vermindering van seborroe is in de eerste plaats gebaseerd op een systematische, aangepaste huidverzorging. Als het probleem verergert, is het de moeite waard medisch advies in te winnen en de aanbevolen farmacologische middelen toe te passen.

Huismiddeltjes tegen seborrhea – 3 waardevolle tips om van seborrhea af te komen

 Een fles olie en verse kruiden

Seborroe is een vervelende, vrij moeilijk te bestrijden, vaak terugkerende en verergerende aandoening en, wat erger is, een lelijke, vaak oncomfortabele en zeer gênante aandoening. Om van seborroe en de daardoor veroorzaakte huid- en haarproblemen af te komen, kunnen we ofwel de tussenkomst van een dermatoloog inroepen, ofwel een thuisbehandeling uitvoeren.

Met de volgende tips kunnen we de talgklieren “kalmeren”, de huidfuncties normaliseren, de huid grondig reinigen en de regeneratieprocessen stimuleren!

Laten we beginnen met voeding!

Voeding heeft een grote invloed op de conditie en de werking van de huid. Een voeding die arm is aan voedingsstoffen en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen kunnen seborroe verergeren. Daarom is het de moeite waard permanent over te schakelen op een gezonde voeding met natuurlijke producten van goede kwaliteit en sterk bewerkte voedingsmiddelen te vermijden.

In het dagelijks menu moet vooral worden gelet op de aanwezigheid van producten die rijk zijn aan componenten zoals: vitamine A, vitamine E, vitaminen van de groep B (vooral B2, B3), vitamine C, zink, selenium, koper, zwavel, omega 3-vetzuren en eiwitten.

Zorg ervoor dat je de juiste cosmetica kiest!

Bij de bestrijding van seborroe is het van cruciaal belang dat de huid wordt gereinigd en de dode opperhuid wordt geëxfolieerd. Cosmetica voor de seborrhoïsche huid moeten echter vrij zijn van agressieve stoffen zoals alcohol of glycol, omdat deze de ontsteking kunnen verergeren, de huid kunnen steriliseren en de huid en verergeren huidproblemen (overmatige afschilfering zorgt ervoor dat de talgklieren steeds meer talg produceren).

Gebruik voor het reinigen van uw huid lichte, delicate schuimpjes en gels met eigenschappen die de talgproductie reguleren. Toners met antibacteriële, poriënverstoppende, exfoliërende en matterende eigenschappen (bv. met salicylzuur) zijn ook geschikt voor de dagelijkse verzorging van de gezichtshuid. Van tijd tot tijd is het de moeite waard om een peel-off masker op het gezicht aan te brengen.

Zachte gels met antibacteriële, ontstekingsremmende, talgverminderende, regenererende en irritatieverzachtende eigenschappen worden aanbevolen voor de reiniging van het lichaam. Het is ook een goed idee om één of twee keer per week te scrubben.

Als u last heeft van seborroïsch haarroos, moet u altijd een antiroosshampoo van goede kwaliteit bij de hand hebben. Gespecialiseerde shampoos met seleniumsulfide als actief bestanddeel zijn zeer doeltreffend tegen roos en seborroïsch eczeem. Het heeft een sterk bacteriedodende en schimmeldodende werking en voorkomt overmatig afschilferen van de opperhuid. Zelfgemaakte kruidenspoelingen zijn ook nuttig voor seborroïsch eczeem en roos.

Kies voor kruidenbehandelingen!

Om seborroe en kwalen zoals seborroïsch eczeem, roos of psoriasis te bestrijden, kunnen thuisbehandelingen met kruiden en oliën zeer nuttig zijn.

Zo kan bijvoorbeeld tea tree olie , met zijn sterke antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende en reinigende eigenschappen, zeer nuttig zijn. U kunt de olie gebruiken om uw hoofdhuid te masseren en zich te ontdoen van schadelijke microben, schilfering te verminderen, jeuk te verminderen en huidregeneratie te stimuleren. Tea tree olie kan ook worden gebruikt als ingrediënt in zelfgemaakte gezichts- en lichaamsmaskers.

Het kan ook worden gebruikt in maskers, scrubs, kompressen en anti-seborrhoea wrijven. groene klei, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft en grondig reinigt, en appelciderazijn, die desinfecteert, schadelijke micro-organismen verwijdert en de talgproductie reguleert. Andere ingrediënten die het waard zijn om te gebruiken voor thuisbehandelingen tegen seborroe zijn:

 • citroensap,
 • aloë vera,
 • shea boter,
 • essentiële oliën (bv. kruidnagel, eucalyptus, kamille, amandel, katoenzaad, hennep, rozemarijn),
 • kokosolie,
 • specerijen zoals kaneel, gember, kurkuma,
 • propolis.

Kruidenmiddelen spelen ook vaak een belangrijke rol bij thuisbehandelingen voor seborroe. Welke kruiden te kiezen voor seborroe?

Kruiden voor seborroe – welke zijn de beste?

 4 kommen met verschillende kruiden

Fytotherapie (behandeling met grondstoffen uit planten) is populair bij de preventie van een groot aantal aandoeningen, waaronder huidziekten. Hier zijn kruiden die, vanwege de bio-stoffen en waardevolle eigenschappen die ze bevatten, de moeite waard zijn om te gebruiken in de thuisbehandeling tegen seborroe en aanverwante ziekten.

Zoete Rush

Kalmoes is een veelzijdige geneeskrachtige plant met vele waardevolle eigenschappen. Een van de meest voorkomende toepassingen is de bestrijding van seborroe en huidziekten. Het bevat organische zuren, minerale zouten, tannines, terpenen, choline en essentiële oliën.

Calamus heeft een zeer heilzame werking op huid en haar. Het kalmeert, vermindert roodheid en jeuk, verzacht irritatie, kalmeert de talgklieren en reguleert de talgafscheiding. Tegelijkertijd bestrijdt het ontstekingen en schadelijke micro-organismen. Het voorkomt roos en kaalheid, versterkt en beschermt het haar, laat het glanzen en maakt het haar mooier.

Calendula

Calendulabloemen behoren tot de top fytonutriënten die seborrhea bestrijden. Ze zijn rijk aan heilzame slijmstoffen die een beschermende, verzachtende en regenererende werking hebben. Andere waardevolle stoffen in calendula zijn: terpenen, tanninen, vitaminen en minerale zouten, harsen, saponinen. Dankzij de uitzonderlijk sterke samenstelling is calendula een doeltreffend wapen tegen huidontstekingen. Het is ook nuttig bij de bestrijding van bacteriën en schimmels en normaliseert de talgafscheiding. Het versnelt de wondgenezing, verzacht irritatie en maakt de huid glad, goed gehydrateerd en zacht.

Calendula heeft ook een positief effect op het haar. Het bestrijdt ontstekingen, kalmeert de hoofdhuid, voedt het haar en vermindert seborroe. Aangezien calendula ook een positieve invloed heeft op de bloedvaten (sluit ze af en versterkt ze), kan het ook een waardevolle ondersteuning zijn voor mensen die te maken hebben met spataders, spataderen, erytheem in het gezicht en huidverkleuringen.

Klis

Klis is een lid van de Asteraceae-familie, die vooral in Europa en Azië voorkomt, en is een zeer wijdverbreide plant die in heel Polen voorkomt. Klis wordt gerekend tot de meest waardevolle, meest gebruikte en meest effectieve kruiden bij het bestrijden van huidaandoeningen, waaronder die met betrekking tot de hoofdhuid en het haar, zoals roos, haaruitval, vertraagde haargroei, kaalheid, overmatig vettig haar.

Klis bevat antioxidanten, polyacetyleenverbindingen, sesquiterpenen, flavonoïden, tanninen, inuline, organische zuren, zwavelverbindingen. Het kruid vertoont schimmelwerende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft een regenererende en versterkende werking op dun, dun, zwak, beschadigd en uitvallend haar. Het versterkt de haarbollen en -follikels en herstelt beschadigingen in de haarstructuur. Kliswortelextracten zijn te vinden in talrijke shampoos, conditioners, haarbalsems en voedingssupplementen. Kliswortel is ook in verpulverde vorm te koop in kruidenwinkels.

Angelica

Engelwortel behoort tot de selderij familie. Hij komt vooral voor in Azië en Europa. Engelwortel is een waardevolle plantaardige grondstof, die zowel inwendig (in de vorm van infusies en tincturen) wordt gebruikt bij spijsverteringskwalen en nerveuze spanningstoestanden, als uitwendig (in de vorm van kompressen, kompressen, kompressen).Het wordt ook uitwendig gebruikt (in de vorm van kompressen, kompressen, wrijfmiddelen) bij dermatologische aandoeningen (psoriasis, acne), waaronder hoofdhuidaandoeningen (roos, seborroïsche alopecia, seborroïsche dermatitis). Het wordt ook gebruikt bij overmatige vettigheid van het haar.

Engelwortel heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking, verzacht jeuk, kalmeert irritatie en vermindert seborroe van de hoofdhuid. Door het evenwicht in de hoofdhuid te herstellen, helpt het de haarkwaliteit te verbeteren. Tegelijkertijd voedt het haar, versterkt het de haarwortels en voorkomt het haaruitval. De samenstelling van engelwortel bevat: sesquiterpenen, organische zuren, minerale zouten, vitaminen, coumarinen, tanninen, flavonoïden.

Willow

Dewilg is een van de meest voorkomende bomen met uitzonderlijke sierwaarde. Het wordt ook gebruikt in de natuurgeneeskunde. De schors wordt gebruikt als geneeskrachtige grondstof. Het bevat: organische zuren, salicine, bioflavonoïden, bitters, harsen, tanninen, fenolzuren, minerale zouten.

Wilg heeft sterke ontstekingsremmende, antibacteriële, huid normaliserende en ontsmettende eigenschappen. Dankzij deze werking is het ideaal als natuurlijk middel tegen seborroe en verschillende symptomen die gepaard gaan met seborroïsche dermatitis, zoals roos, jeuk of intens vettig haar. Door het haar te versterken en de conditie ervan te verbeteren, vermindert het ook de gevoeligheid voor uitvallen.

Andere waardevolle kruiden voor seborroe:

 • wijsgeer,
 • rozemarijn,
 • arnica,
 • Kamille,
 • St. John’s wort,
 • brandnetel,
 • violet,
 • rue.

Bekijk de effectieve remedie voor problematische huid: Zinamax

 Zinamax

Category: schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin