people 2537324 640

Slaappillen zonder recept, rangschikking. Ontdek de beste voorbereidingen om weer goed te slapen!

Slaappillen zonder recept zijn een brede groep preparaten op basis van plantaardige ingrediënten, vaak aangevuld met melatonine, mineralen of andere elementen. Zonder gebruik te maken van verslavende, synthetische stoffen, reguleren deze producten het slaap- en waakritme en herstellen zij een diepe, goede nachtrust op een volledig natuurlijke en ritme-compatibele manier.

Vrij verkrijgbare supplementen en slaapmedicijnen kunnen zeer effectief zijn, maar ze moeten wel goed afgestemd zijn op de werkelijke behoeften van ons lichaam. De meest populaire zijn multicomponent preparaten, die naast het effect van slaap, anti-stress eigenschappen vertonen en de innerlijke rust herstellen. Waarom? Want het zijn stress en zenuwen die de grootste boosdoeners zijn van slaapproblemen. In onze ranglijst vindt u de best samengestelde, sterke slaappillen zonder recept met extra anti-stress en stemmingsregulerende werking. Ongetwijfeld zullen zij het juiste antwoord op uw problemen blijken te zijn!

Slaappillen zonder recept: rangschikking (Top 5)

Eerste plaats – Melatolin Plus

Melatonin Plus

Deranglijst wordt aangevoerd door Melatolin Plus – een OTC-slaappil waarvan de belangrijkste troef de rijke en complexe samenstelling is – onvergelijkbaar sterker dan zijn concurrenten. De actieve bestanddelen omvatten niet alleen de beste kalmerende en ontspannende kruiden die een sterke, gezonde slaap opwekken, maar ook aminozuren die het slaap- en waakritme reguleren en uiterst effectieve adaptogenen die de werking van het zenuwstelsel uitgebreid verbeteren en de mentale prestaties verbeteren.

Melatolin PlusMet behulp van een uniek complex van ingrediënten in optimaal geselecteerde doses, geeft het de mogelijkheid voor een snelle terugkeer van het welzijn in alle opzichten. Herstelt een goede nachtrust, terwijl het gevoel van vermoeidheid en moeheid gedurende de dag verdwijnt. Door de kwaliteit van de slaap te verbeteren, heeft dit een positief effect op het werk van het hele lichaam, regenereert het beter en kunnen we veel efficiënter functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk.

Vakkundig samengestelde slaapmiddelen zonder recept Melatolin Plus zullen worden gewaardeerd door iedereen die lijdt aan slaapstoornissen, ongeacht hoe deze zich manifesteren. Het supplement zal helpen bij symptomen zoals:

 • problemen met inslapen (van de ene zij naar de andere rollen, een vlaag van gedachten voordat men in slaap valt waardoor men niet in een diepe slaap kan komen, het gevoel van slaperigheid verlaten wanneer men het licht uitdoet en naar bed gaat);
 • wakker worden gedurende denacht (intermitterende, oppervlakkige slaap en voortdurend wakker worden gedurende de nacht, plotseling wakker worden met angst, vroegtijdig wakker worden in de ochtend, wakker worden in het midden van de nacht altijd op hetzelfde tijdstip);
 • slapeloosheid, onrustige slaap, geen slaap of zeer korte slaap, bijvoorbeeld na drie uur wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen;
 • vermoeid wakker worden, gebrek aan energie en enthousiasme voor actie ondanks het feit dat men verscheidene uren geslapen heeft;
 • verstoring van het slaap-waakritme – slaperigheid en dutten overdag, en opwinding en energiestoot ’s nachts.

De gouden medaillewinnaar van onze ranglijst is een recept voor deze en soortgelijke slaapproblemen. De formule van Melatolin Plus is gebaseerd op melatonine van hoge kwaliteit, een expert in het repareren van onze biologische klok en het herstellen van de regelmaat in onze slaap- en waakcycli.

Met Melatolin Plus kunnen we dus een snelle terugkeer naar een normaal, evenwichtig circadiaan ritme verwachten, waarbij we fris en alert uit bed stappen, vol energie en ons de hele dag goed voelen, en wanneer het tijd is om naar bed te gaan, we geleidelijk aan aangenaam moe en slaperig worden. Daarna slaapt u ongestoord de hele nacht door en wordt u weer fris en alert wakker.

Interessant is dat de Melatolin Plus zeer nuttig kan zijn voor mensen die van tijdzone veranderen of in ploegendienst werken. Zelfs wanneer uw circadiane ritme sterk verstoord is en u vaak van bedtijd verandert, minimaliseert Melatolin Plus de symptomen doordat uw lichaam zich gemakkelijk aan de nieuwe bedtijd kan aanpassen.

Omdat de melatonine in Melatolin Plus gecombineerd is met een aantal andere ingrediënten die er goed mee samenwerken, kunnen we erop rekenen dat het geavanceerde hulp biedt bij de bestrijding van slaapproblemen en andere psychische stoornissen.

Hier is de volledige lijst van Melatolin Plus ingrediënten:

 • melatonine,
 • citroenmelisse-extract,
 • gamma-aminoboterzuur (GABA),
 • L-tryptofaan,
 • L-theanine,
 • extract van de stamper van de saffraanbloem,
 • ashwagandha,
 • kamille-extract,
 • hopbellen extract,
 • vitamine B6.

Maar liefst 10 ingrediënten die niet ontbreken: de belangrijkste aminozuren die de slaap reguleren en de kwaliteit ervan verbeteren, de meest doeltreffende kruiden met eigenschappen die de zenuwen kalmeren en de stemming reguleren en het meest gewaardeerde plantaardige adaptogeen, namelijk ashwagandha, dat het gevoel van stress vermindert en de innerlijke rust herstelt.

We moeten toegeven dat de makers van het Melatolin Plus-preparaat de uitdaging zijn aangegaan en een natuurlijk slaapmiddel hebben aangeboden met een uitzonderlijk nauwkeurige samenstelling. Het preparaat bestrijdt op doeltreffende wijze de gevolgen van slapeloosheid, maar pakt ook de oorzaken van het probleem aan door het niveau van de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de toestand van ontspanning en slaperigheid, te reguleren.

De effecten van Melatolin Plus, die het vaakst genoemd worden door mensen die de capsules gebruiken:

 • gemakkelijk in slaap vallen, in diepe slaap vallen onmiddellijk na het slapen gaan,
 • minder wakker worden gedurende de nacht,
 • vermindering van stress, spanning, angst en bezorgdheid,
 • Vermindering van overprikkelbaarheid en gedachten die het moeilijk maken om in slaap te vallen,
 • vermindering van het verschijnsel van vroegtijdig ontwaken, harmonieuze slaap gedurende de hele nacht,
 • betere controle over zenuwen en emoties, meer afstand van problemen, en dus – een goede, rustgevende slaap,
 • ontspanning en goed humeur,
 • verlichting van het ongemak van onregelmatige bedtijden,
 • wakker worden met een goed gevoel en volledig hersteld.

U kunt Melatolin Plus hier bestellen

Tweede plaats – Forsen Forte met Melatonine

Forsen Forte met Melatonine

Het bekende en populaire merk Olimp, dat onder meer gespecialiseerd is in de distributie van voedingssupplementen voor actieve en vermagerende mensen, heeft ook een interessant product samengesteld voor mensen die lijden aan slaapstoornissen.

De Forsen-capsules zijn momenteel verkrijgbaar in verschillende versies, waaronder een standaardversie (met een reeks plantenextracten met slaapbevorderende werking, aminozuren, magnesium en B-vitaminen) en een Forte-versie (met melatonine voor de slaap, plantenextracten en vitaminen). Het is deze tweede versie van het supplement die de moeite waard is om van naderbij te bekijken.

Dankzij het melatoninegehalte stabiliseert Forsen Forte het slaap-waakritme, verkort het de inslaaptijd en verbetert het de kwaliteit van de slaap. Het supplement bevat ook magnesium en B-vitaminen, die een positieve invloed hebben op het zenuwstelsel, de werking van de geest verbeteren en ons beter bestand maken tegen geestelijke vermoeidheid.

Het supplement bevat ook kruiden met kalmerende eigenschappen, die nervositeit en spanning verlichten en slaap opwekken, namelijk citroenmelisse en hop. De samenstelling wordt afgerond met ashwagandha, dat ons beter bestand maakt tegen stressfactoren en ons helpt het interne evenwicht te bewaren. Al deze actieve stoffen helpen ons om weer een gezonde, goede nachtrust te krijgen, terwijl ze onze stemming en zenuwconditie ingrijpend verbeteren.

Helaas is er onder de vele voordelen van Forsen Forte met Melatonine slaaptabletten ook een minpunt – de Forte versie, hoewel er melatonine aan werd toegevoegd, ontbrak tegelijkertijd een aantal ingrediënten, voornamelijk aminozuren zoals GABA, die zeer nuttig zijn als het gaat om het opwekken van een gevoel van kalmte, het verdiepen van de slaap en het herstellen van de continuïteit ervan. Dit verandert echter niets aan het feit dat Forsen Forte met Melatonine een interessante spec is voor mensen die klagen over slapeloze nachten en oppervlakkige, onrustige slaap.

Derde plaats – Bicaps Melatonin++

Bicaps Melatonin++

Bicaps Melatonin++ zijn vrij verkrijgbare capsules die de kwaliteit van de slaap verbeteren en het inslapen vergemakkelijken. Hun formule is gebaseerd op drie stoffen, waarvan er twee kruidenextracten zijn en de derde een hoge dosis melatonine.

Het eerste ingrediënt van het kruidenduo is passiebloem (Passiflora incarnata). Dit is een interessante, hoewel betrekkelijk weinig gebruikte stof in slaappreparaten, die ook bijdraagt tot de verlichting van slaapproblemen en tot de verbetering van de slaapkwaliteit door zijn positieve effect op de psyche, zijn kalmerende, antidepressieve en angstremmende werking.

Het tweede kruidenelement is hopbellenextract. De lupuline die erin zit, heeft een slaapverwekkende en zenuwkalmerende werking. In samenwerking met melatonine verminderen hop en passiebloem spanning en prikkelbaarheid, ontspannen ze, helpen ze bij het inslapen en ondersteunen ze een sterke, ononderbroken slaap.

Vierde plaats – Doppelherz Aktiv Na Sen Forte

Doppelherz Aktiv voor slaap Forte

Doppelherz Aktiv Na Sen Forte is een kalmerend middel en slaappil in één. Zij worden gekenmerkt door een interessante samenstelling verrijkt met melatonine en hoge doses plantaardige ingrediënten.

In de tabletten vindt u 200 mg hopextract en 100 mg melisse-extract. Deze ingrediënten kalmeren onze zenuwen, helpen ons te ontspannen en zware gedachten te verdrijven, en brengen ons ’s avonds in een slaperige stemming en vergemakkelijken het inslapen. Een interessante aanvulling, wat de plantaardige stoffen in dit preparaat betreft, is lavendel (30 mg), die, hoewel niet bij iedereen bekend, ook eigenschappen vertoont die een goede slaap ondersteunen.

Melatonine, dat het circadiane ritme regelt en een gezonde en diepe slaap ondersteunt, is een ander bestanddeel van Doppelherz Aktiv Na Sen Forte. De formule bevat ook magnesium, waarvan tekorten vaak leiden tot prikkelbaarheid, verslechtering van de stemming, angst en spanning, en meer intense gevoelens van stress. Eén tablet bevat 56 mg magnesium, wat overeenkomt met 15%van de dagelijkse behoefte. Suppletie is daarom een manier om tekorten aan dit waardevolle bio-element te verminderen, en ook een methode voor slaapproblemen.

Vijfde plaats – Nervomix Forte

Nervomix Forte

Nervomix Forte is een klassiek kruidengeneesmiddel waarvan de formule een samenstel is van kruidenextracten met eigenschappen die spanning, prikkelbaarheid en angst bestrijden, overmatige emotionele opwinding verminderen en het inslapen vergemakkelijken. Hoewel het niet het sleutelingrediënt bevat dat de slaap regelt, namelijk melatonine, is het dankzij een nauwkeurige selectie van plantenextracten met een kalmerende werking zeker de aandacht waard, vooral in geval van mildere slaapstoornissen.

Melisse, hop, sint-janskruid, valeriaan – dit kwartet kruiden is verantwoordelijk voor de slaap- en ontspannende effecten van Nervomix Forte tabletten. De voorbereiding kan bijzonder nuttig zijn in situaties waarin slaapproblemen zich sporadisch voordoen, op een voorbijgaande manier en wanneer zij het gevolg zijn van een specifieke situatie die sterke emoties bij ons heeft opgeroepen. Het is ook nuttig bij tijdelijke stress en bij tijdelijke hormonale onrust (zoals een opkomende menstruatie).

Slaappillen zonder recept: rangschikking – samenvatting

Over-the-counter slaapsupplementen en medicijnen zijn veiliger, gezonder, en gunstiger voor ons lichaam alternatieven voor recept slaap medicijnen. Ze zijn er in vele varianten, bevatten meer of minder werkzame stoffen, zijn zwakker of sterker, vertonen een beperkter of een breder werkingsspectrum. Daarom kunnen wij het juiste specifieke middel voor onze individuele behoeften kiezen zonder naar synthetische psychotrope drugs te grijpen, die een risico van verslaving inhouden.

De vrij verkrijgbare slaapmiddelen in onze ranglijst zullen nuttig blijken bij zowel chronische als kortdurende slaapproblemen. Bovenaan de lijst staat een topproduct, dat naast zijn slaapverwekkende werking ook anti-stress eigenschappen heeft en u in staat stelt terug te keren naar een perfecte mentale toestand.

Voor wie op zoek is naar slaappillen die een gestreste psyche uitvoerig ondersteunen en een verstoorde slaap effectief helpen herstellen, is het product op de eerste plaats de beste optie van keuze. Het lijdt echter geen twijfel dat alle voorgestelde formuleringen nuttig zijn om slaapstoornissen op te heffen.

Bronnen:

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin