spring 2220553 1280

Spataderen in de benen – thuisbehandeling

Kenmerken van de ziekte en oorzaken van spataderen in de onderste ledematen

Spataderen op de benen zijn overdreven verwijd en vergrote oppervlakkige aderen veroorzaakt door doorbloedingsstoornissen in de onderste ledematen. Dit wordt veroorzaakt door veneuze klepaandoeningen. Als gevolg van verstopping van de vrije doorstroming van het bloed door de aderen, treedt de terugtrekking en verhoging van de druk op, waardoor onnatuurlijke uitzetting en vervorming van de aderen plaatsvindt in de verstopte gebieden. Aanvankelijk zijn de letsels onzichtbaar of manifesteren zich in de vorm van zogenaamde “spataderen”, d.w.z. een netwerk van versterkte bloedvaten. Met de tijd , spataderen worden meer en meer zichtbaar , en hun aantal neemt toe met de tijd .

Zelfs de eerste schijnbaar onschuldige symptomen, zoals de eerder genoemde spinnen op de benen, het gevoel van zware benen, het onvermogen om ze stil te houden, de zwelling, krampen en kuitpijn moeten niet worden onderschat. Veneuze insufficiëntie, als gevolg van onbehandelde spataderen, is een gevaarlijke ziekte die zelfs kan leiden tot congestie en de dood. De oorzaken van spatadervorming zijn vaak genetisch bepaald, maar even belangrijk zijn hart- en vaatziekten, levensstijl en werk, zwaarlijvigheid, zwangerschap. Volgens schattingen kan de veneuze insufficiëntie tot 50% van de volwassen Polen treffen, en de dreiging neemt toe met de leeftijd.

Beenspataderen – behandeling. Externe en interne maatregelen, chirurgische ingrepen

De externe methoden van spataderen controle omvatten in de eerste plaats het gebruik van verschillende soorten crèmes en zalven voor spataderen , met stoffen die een gunstig effect hebben op het versterken van de wanden van de vaten en een betere voeding van de cellen van de bloedsomloop , die een grote invloed heeft op de meer efficiënte bloedcirculatie . Gels en crèmes dragen ook bij aan de eliminatie van zwellingen en verwijde haarvaten, evenals, tot op zekere hoogte, aan de vermindering van reeds bestaande spataderen.

Een andere manier om de symptomen te minimaliseren is het dragen van kousen of een compressiekous. De technologie van de productie van dit soort producten zorgt ervoor dat ze een bepaalde hoeveelheid druk uitoefenen, de grootste rond de enkel en afnemend naar boven, wat de uitstroom van veneus bloed van de onderste ledematen ondersteunt.

Er zijn ook verschillende mondelinge voorbereidingen. De spatadertabletten bevatten naast zalven voor uitwendig gebruik ook stoffen die de circulatie bevorderen en de elasticiteit van de vaten verbeteren, zoals bijvoorbeeld diosine, of die de pijn en de antistollingsmiddelen, zoals heparine, verzachten. Veel details zijn gebaseerd op diosine, waaronder de populaire Diosminex , maar als een manier van spataderen is het de moeite waard om multicomponent preparaten te gebruiken, zoals Varicosen of Varicorin, waarvan het recept een aantal werkzame stoffen bevat die een positief effect hebben op de circulatie en mobiliteit, flexibiliteit en versterking van de vaatwanden, eliminatie van zwelling en verwijde vaten en aders.

In gevorderde staten van veneuze insufficiëntie en hoogontwikkelde spataderen is de tussenkomst van een vasculaire chirurg meestal noodzakelijk. Spataderen worden verwijderd met behulp van een van de methoden , namelijk: krimpen en het sluiten van aderen met laser , het verwijderen van spataderen door middel van stoombehandeling , zogenaamde obliteration , bestaande uit het injecteren van aderen met speciale vloeistof , en ten slotte de klassieke chirurgie , waarbij de huid wordt gesneden en zieke aderen worden verwijderd .

Spataderen in de benen – thuisbehandeling

De behandeling van insufficiëntie van de bloedsomloop in de onderste ledematen is ook belangrijk voor individuele acties van patiënten, met betrekking tot veranderingen in bepaalde gewoontes en gedragingen en de naleving van bepaalde regels. Zogenaamde zelfgemaakte spataderen, in tegenstelling tot de schijn, zijn van groot belang, omdat de goede werking van het hele organisme een voorwaarde is voor een goede doorbloeding en dus ook voor een goede doorbloeding van de onderste ledematen. Het is absoluut noodzakelijk om een passend dieet te volgen, waarvan de belangrijkste taken zijn om het juiste lichaamsgewicht te behouden of te bereiken, het verteringsproces te verbeteren en constipatie te voorkomen en de aderwanden te versterken.

Correct lichaamsgewicht

Waarom is dit zo belangrijk voor spataderen? Overgewicht, en obesitas in het bijzonder, is over het algemeen een uiterst ongunstige conditie voor het lichaam en kan een bron zijn van vele ernstige ziekten. Naast andere negatieve symptomen betekent een teveel aan kilo’s ook een te grote belasting van de bloedsomloop, veroorzaakt een verhoging van de bloeddruk in de onderste ledematen, wat de bloedsomloopstoornissen en progressieve veneuze insufficiëntie in de loop van de tijd in de hand werkt.

Efficiënte spijsvertering, eliminatie van constipatie

Een gebrekkige voeding veroorzaakt meestal problemen met de spijsvertering en dus met de ontlasting. Dit gebeurt wanneer ons menu te weinig vloeistoffen en plantaardige producten bevat, d.w.z. onschatbare bronnen van vezels, maar er te veel suikers of transvetten in zitten. En constipatie is gevaarlijk omdat het bovendien de bloeddruk in de buikholte verhoogt, waardoor het bloed zich begint op te hopen in de onderste ledematen.

Toestand van de aderwanden

Het is duidelijk dat het dieet een grote invloed heeft op de gehele lichaamsstructuur, inclusief de bloedsomloop. Als er te weinig heilzame stoffen van plantaardige oorsprong in onze voeding, zoals flavonoïden, vitaminen, mineralen, uiteindelijk onverzadigde zuren , zijn de aderen verzwakt , ze zijn meer vatbaar voor stretching en schade , die dus gunstig is voor de vorming van spataderen .

Principes van een goed dieet om het risico van spatadervorming te minimaliseren

Groenten en volkoren graanproducten moeten de basis vormen van een dieet dat een goede spijsvertering bevordert, de haarvaten en aderen versterkt en tegelijkertijd slank is. Ze voorzien het lichaam van de meest waardevolle voedingsstoffen: vezels, flavonoïden, polyfenolen, vitaminen en mineralen.

Daarom moeten zwarte bessen, aardbeien, citrusvruchten, zuurkool, peterselie, rode peper, rode bieten, spinazie, spruitjes, bloemkool en andere plantaardige producten die vitamine C bevatten, worden opgenomen.

Belangrijk in dit verband is ook vitamine E, die onder andere voorkomt in zuivelproducten, plantaardige vetten, zemelen, noten, zaden en vitamine PP, die in graankorrels, noten en vlees kan worden aangetroffen.

Een belangrijk element van het anti-inflammatoire en antitrombotische dieet zijn de omega3 onverzadigde vetzuren die aanwezig zijn in visvlees en zeevruchten. Groenten leveren, net als volkoren graanproducten, het lichaam ook waardevolle vezels, die de spijsverteringsprocessen reguleren en het gewichtsverlies aanzienlijk ondersteunen.

De genoemde flavonoïden, anthocyanen en polyfenolen in producten van plantaardige oorsprong spelen een belangrijke rol. Flavonoïden, zoals diosine, hesperidine en rutine, versterken de bloedvatwanden en verbeteren de circulatie. Flavonoïden en anthocyanen komen voor in citrusvruchten, kersen, bosbessen, bessen, appelbessen, rode kool en bonen, in boekweitgrutten. Polyfenolen, die het hart en de bloedsomloop beschermen, vrije radicalen bestrijden en de vorming van atherosclerotische plaque voorkomen, zijn onder andere aanwezig in groene thee en cacao.

Zelfgemaakte hersenspinsels, zalven en kompressen, de meest effectieve kruiden voor spataderen

Het is niet nodig om iemand te overtuigen van de genezende eigenschappen van kruiden. Wat de spataderen betreft, vertonen sommige planten bijzonder belangrijke interacties als gevolg van de aanwezigheid van gunstige werkzame stoffen. Veel van de kruiden hebben zo’n breed spectrum aan pro-gezonde eigenschappen dat men kan spreken van een positief effect op het hele lichaam.

Kruiden en huisspecifiek voor buitengebruik

Oma Lansolaat

Het stimuleert de doorbloeding, versterkt de bloedvaten, heeft een ontstekingsremmende werking. Het is ook een bron van waardevolle flavonoïden, mineralen en vitamine C. Het kan worden gebruikt in de vorm van kompressen of zelfgemaakte zalf van gemalen bladeren, een beetje honing en water. Trek ziekelijk veranderde plaatsen aan.

Koolkompressen

Kool wordt al lang gebruikt als een natuurlijke remedie voor spataderen en andere ontstekingen, het versterkt ook de bloedvaten. Koolbladeren moeten met een stamper worden geslagen, zodat ze beginnen te sappen en hun ledematen ermee bedekken.

Appelazijn voor spataderen

Dit is ook een manier die al lang bekend is, want het is bekend dat appelazijn de conditie van de vaten verbetert en de doorbloeding stimuleert. Het kan direct worden gewreven in spataderen of gemaakt met geraspte wortel , bieten en aloë vera extract.

Harsenzalf

Het is een plant die al eeuwenlang door de volksgeneeskunde wordt gebruikt, zowel bij de behandeling van spataderen en gewrichten, als zelfs bij botbreuken. Het heeft een sterke anti-inflammatoire werking en stimuleert de celvernieuwing. Voor de lokale kompressen wordt een pulp gemaakt van versnipperde wortel met toevoeging van olie.

Wijnstokbladeren

Het blijkt dat behalve de vruchten ook de druivenbladeren waardevolle eigenschappen hebben. De hele plant is rijk aan flavonoïden, anthocyanen, aminozuren en vitaminen. De wijnstok heeft een stimulerende werking en stimuleert een goede doorbloeding. De zalf wordt gemaakt van bladeren gemengd met olijfolie, wat ook een ontstekingsremmende en circulatiestimulerende werking heeft.

Kastanje-extract voor spataderen

Kastanjevruchten hebben een uitstekende medicinale waarde. Ze ondersteunen de werking van de bloedsomloop, verzegelen, versterken en geven elasticiteit aan vaten, versnellen de bloedstroom, verdunnen het, voorkomen stagnatie, de belangrijkste oorzaak van spatadervorming. Geen wonder dat kastanje-extract een bestanddeel is van talrijke zalven, crèmes en orale preparaten – tabletten of extracten om te drinken.

Toverhazelaar voor spataderen

Net als kastanje-extract wordt toverhazelaar gebruikt in zowel buiten- als binnenbereidingen. Magie heeft een positief effect op de conditie van de bloedvaten en de bloedsomloop. Het heeft een anti-inflammatoire werking, sluit haarvaten af, bestrijdt zwelling. Heksenhazelextract kan worden gebruikt voor wikkels, en gezondheidsthee kan worden gemaakt van gedroogde bladeren.

Kruiden voor binnengebruik

Universele knoflook

Knoflook wordt alom gewaardeerd om zijn culinaire kwaliteiten, maar heeft ook waardevolle medicinale eigenschappen. Het wordt een natuurlijk antibioticum genoemd en heeft ontstekingsremmende, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Het is rijk aan de meest waardevolle voedingsstoffen, bovendien versterkt het de immuniteit, remt het de aggregatie van bloedplaatjes af en verwijdt het de bloedvaten. Naast het eten van knoflook (bij voorkeur rauw), kunnen we het ook gebruiken voor het behandelen van spataderen door het in een uniforme pasta met olie te wrijven.

Meidoorn en maretak

Ze worden meestal gebruikt als kruidenthee of infusie. De meidoorn bevat veel vitamine C, flavonoïden en zink, nuttig bij de behandeling van veneuze insufficiëntie. De kruiden hebben een diastolische werking, waardoor de bloedvaten verwijdend zijn en de doorbloeding verbetert.

Preventie zoals altijd het beste

Het antwoord op de vraag hoe men zich kan ontdoen van spataderen is niet eenvoudig. Bovendien moet in het vergevorderde stadium van de ontwikkeling van het falen van de circulatie van de onderste ledematen eerlijk worden toegegeven dat zelfgemaakte methoden waarschijnlijk ontoereikend zullen blijken te zijn. Dit maakt het des te belangrijker om de vorming van spataderen op voorhand te voorkomen, vooral als dit het risico van genetische belasting of het soort werk dat moet worden gedaan verhoogt.

Lichaamsbeweging en zelfs korte oefeningen zittend of staand, die voornamelijk bestaan uit het betrekken van andere delen van het lichaam, zijn uiterst belangrijk. Het is belangrijk om een gezond dieet en gewicht te hebben, om overbelasting, stimulerende middelen en oververhitting van het lichaam te voorkomen. Het is ook de moeite waard om te weten dat zelfs als we al hebben verworven spataderen , na alle van de bovenstaande richtlijnen kan aanzienlijk remmen de verdere voortgang van de ziekte , en dit is ook van grote waarde.

Check: Rangschikking van de meest effectieve spatadertabletten

Category: gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin