milk thistle 2383849 640

Gevlekte ostropest – middel voor de lever, ondersteuning voor gewichtsverlies en een mooi uiterlijk

Er is waarschijnlijk geen effectievere behandeling van de plantenleverziekte dan de gevlekte distel. Dankzij de belangrijkste werkzame stof, slijmstof, heeft het een sterk beschermend effect, dat dit belangrijke orgaan beschermt tegen allerlei soorten schade en de regeneratie ervan stimuleert. Hoe werkt de distel en in welke gevallen is het gebruik ervan bijzonder aan te bevelen?

Schijnbaar onopvallend, dus wat weten we over de gevlekte distel?

De gevlektedistel is een van de meest waardevolle kruiden in termen van zijn genezende eigenschappen. Het komt in het wild voor in weilanden, maar wordt ook veel geteeld. De Silybum marianum, want dat is zijn Latijnse naam, met zijn paarse bloemen en zijn sleutelbladeren, lijkt een beetje op een distel, hoewel hij veel groter is dan hij is. Een andere naam voor de plant is de mariadistel, vanwege zijn uiterlijk en de melkachtige vloeistof die in de groene delen van het kruid te vinden is.

Dit is echter niet wat de waarde en het belang van de distel bepaalt, maar zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen, die al lang bekend zijn. De geneeskunde maakt gebruik van de vrucht van de distel, die rijk is aan sylimarine en een regeneratieve werking heeft op de lever en een aantal andere medische activiteiten.

Door zijn kwaliteiten is de distel sinds vele jaren een van de meest gebruikte kruiden die het lever- en verteringsproces ondersteunen. Opmerkelijk is het feit dat het ook effectief is bij de behandeling van dieren in geval van leverproblemen.

Gevlekte distel – genezende eigenschappen als gevolg van de unieke inhoud van de plant

vlekkerige distel, plant

Het complex van verbindingen van plantaardige oorsprong, voornamelijk flavonolignanen, syllibine en andere stoffen, verkregen uit distelvruchten, staat bekend als slijmarijn en vertoont een hoge gezondheidsbevorderende activiteit. In het bijzonder beschermt het tegen schade aan de levercellen door het afremmen van het effect van giftige stoffen, daarom heeft het een ontgiftende werking, verhoogt het de galafscheiding, voorkomt het cirrose, verlaagt het cholesterolgehalte. Bovendien heeft het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, stabiliseert het de structuur van de celmembranen en blokkeert het de vorming van atherosclerotische plaques.

Naast silymarine bevat de vrucht van de gevlekte distel nog vele andere verbindingen die een gunstig effect hebben op het functioneren van het lichaam, met name op het spijsverteringsstelsel en de spijsvertering. Deze omvatten: flavonoïden, fytosterolen, organische zuren, tannines, oliën, vitamines C, K en E, minerale zouten. Een bijzondere rol wordt gespeeld door onder andere linolzuur, dat meer dan 50% dik is.

Gevlekte ostropest – beschermend effect op de lever en de spijsverteringsprocessen

Jarenlange praktijkervaring bewijst zonder enige twijfel dat de distel de leverfunctie aanzienlijk ondersteunt en zowel de pulp als de nieren beschermt tegen de schadelijke effecten van alle giftige stoffen.

Het voorkomt cirrose, steatose, voorkomt hepatitis en beschermt de lever tegen de bijwerkingen van sterke medicijnen die gepaard gaan met andere ziekten, zoals cytostatica die nodig zijn voor kankertherapie. Het vermindert ook het risico op leverkanker door het verhogen van het niveau van glutathion, een krachtige antioxidant die vrije radicalen en de celdeling van kanker blokkeert. Belangrijk is ook dat het de nierparenchym beschermt en nierstenen voorkomt.

Ostropest is net zo effectief voor diverse leverbeschadigingen die al zijn opgetreden, omdat het oude cellen regenereert en de productie van nieuwe cellen verbetert en de verwijdering van giftige stoffen versnelt. Bovendien voorkomt Silybum marianum de vorming van galstenen en bestrijdt het effectief spijsverteringsstoornissen in de vorm van brandend maagzuur, winderigheid, gebrek aan eetlust of maagsapanemie. Het gebruik ervan is veel breder, ondersteunt het gewichtsverlies, verbetert de conditie van de huid en verhoogt het energieniveau.

Extra attributen van de distel

Silybum marianum, vlekkerige distel

Niet alleen beschermt Ostropest de lever, maar het laat ook zien dat de plant, naast de bovengenoemde voor de hand liggende effecten, ook nuttig kan zijn bij de bestrijding van andere kwalen. En dus wordt het gebruikt in het geval van migraine, zee- of motorvoertuigaandoeningen, waardoor de symptomen aanzienlijk worden verlicht. Het zal nuttig zijn bij endometriose, omdat het de lengte van de maandelijkse bloeding reguleert.

De olie die uit distelzaden wordt verkregen, heeft ook bijzondere eigenschappen en bevat onverzadigde vetzuren, met name linoleenzuur, wat een gunstig effect heeft op het hart- en vaatstelsel. De aanwezigheid ervan en de aanwezigheid van slijmstof en vitamine E zorgt ervoor dat distelolie het verouderingsproces vertraagt, de huid verheldert en de huidveranderingen vermindert, en het regeneratievermogen van de huid verhoogt.

Ostropest en afslanken. Ondersteunt Silybum marianum het proces van gewichtsverlies?

Hoewel distel niet kan worden beschouwd als de belangrijkste manier om gewicht te verliezen, kan het ongetwijfeld zeer nuttig zijn in dit proces, vooral als we voorstander zijn van natuurlijke en gezonde methoden om van het overtollige gewicht af te komen. De unieke eigenschappen van slijmstof zorgen ervoor dat onze lever tijdens de behandeling beschermd wordt, het zal beter werken en sneller van de giftige stoffen afkomen. Hoe zal de gevlekte distel ons helpen om gewicht te verliezen?

Ten eerste heeft een gezonde lever, beschermd tegen schadelijke stoffen en vrije radicalen, een positief effect op het functioneren van het hele spijsverteringsstelsel en maakt het de stofwisseling efficiënter en effectiever. Met andere woorden, een betere leverfunctie betekent ook een snellere stofwisseling en een efficiëntere vetverbranding.

Ten tweede verbetert dynamische reiniging en ontgifting van het lichaam de spijsvertering, terwijl het teveel aan schadelijke stoffen in het lichaam de stofwisseling vertraagt, om nog maar te zwijgen van de ernstige gezondheidsproblemen waar het toe kan leiden.

Ten derde verlicht de distel allerlei kwalen die kunnen optreden als gevolg van het veranderen van het dieet tijdens een afslankkuur. Bovendien, omdat het veel vezels bevat, normaliseert het de eetlust en heeft het een mild laxerend effect, wat niet zonder invloed is op een goede spijsvertering.

Ten vierde reguleert deze plant de bloedsuikerspiegel, waardoor ongecontroleerde eetlustaanvallen worden voorkomen. Het versterkt ook de haarvaten.

Ten vijfde verbetert de distel de hersenfunctie, heeft hij een positief effect op de emoties en versterkt hij het hart, waardoor fysieke activiteit, die noodzakelijk is in het proces van gewichtsverlies, wordt vergemakkelijkt.

Tot slot, wat in dit geval niet onbelangrijk is, helpt de distel om het vochtgehalte en de stevigheid van de huid te behouden, die in een situatie van radicale gewichtsvermindering de neiging heeft om door te zakken en zijn elasticiteit te verliezen.

Gebruik van distels in cosmetica

De bovengenoemde werkzame stoffen die in Silybum marianum aanwezig zijn, worden al vele jaren in cosmetica gebruikt. Actieve stoffen, zoals slijmstof, vitaminen en onverzadigde vetzuren, hebben niet alleen verzorgende eigenschappen, maar ook antioxiderende eigenschappen, en gaan zo de veroudering van de huid tegen.

Vandaar de aanwezigheid van distels, vooral in de vorm van olie, in tal van verzorgingsproducten – crèmes, bodylotions, shampoos of conditioners. Dit komt omdat het een betere hydratatie en regeneratie van de epidermis bevordert.

Hoe gebruik ik de distel? Enkele praktische tips

vlekkerige distel

Er zijn veel distelvoorbereidingen op de markt. Voorstanders van volledig natuurlijke behandelingen beweren echter dat distelkorrels in hun ruwe vorm veel gezonder en effectiever zijn, en daarom gebruiken ze meestal onbehandeld kruid. Ze kunnen zonder problemen worden gekocht in veel gezonde voedingswinkels of apotheken.

Hele distelzaden zijn vrij hard en eerder niet erg geschikt om in deze vorm te eten, dus het is het beste om ze in hun geheel te kopen, maar voordat je ze aan je eten toevoegt, moet je de juiste portie in een koffiemolen vermalen. Net als koffie zal versgemalen beter zijn dan langer in een doos te liggen.

Hoe eet ik pikant?

Aangezien distelzaden een volledig neutrale smaak hebben, kun je gemalen distelzaden aan vrijwel elk voedsel toevoegen, uiteraard met mate en in de aanbevolen dosering. Dus het poeder kan worden toegevoegd aan een cocktail, kefir, karnemelk, yoghurt. Toevoegen aan salade, sandwichpasta, soep, saus. Sommige mensen voegen gemalen zaden toe aan de thee, anderen maken uiteindelijk hun eigen infusie van twee theelepels poeder die met kokend water worden overspoeld. Het lijkt echter rationeler om distel koud te eten, omdat hoge temperaturen het effect van actieve stoffen kunnen verminderen.

Als we geen tijd of mogelijkheid hebben om de distel in zijn natuurlijke vorm te nemen, kunnen we natuurlijk een supplement gebruiken dat extracten van dit nuttige en waardevolle kruid bevat. Het is alleen de moeite waard om er zeker van te zijn dat het een hoogwaardig product is.

Contra-indicaties voor het gebruik van Silybum marianum

Hoewel dit kruid in principe continu kan worden ingenomen, heeft het, net als elk ander geneesmiddel, zijn beperkingen, d.w.z. contra-indicaties voor gebruik. In de eerste plaats is het niet aan te raden in geval van galbuisobstructie of zeer acute vergiftiging. Het mag niet worden ingenomen door kinderen jonger dan 12 jaar, zwangere en zogende vrouwen. Het kan ook de effectiviteit van anticonceptiepillen verminderen.

Leverbescherming en regeneratie. Welke andere kruiden en producten doen dit?

De bescherming en regeneratie van de lever wordt vooral bevorderd door die geneesmiddelen die bijdragen tot een efficiëntere reiniging van het lichaam van toxines en allerlei schadelijke stoffen die resten van het stofwisselingsproces zijn.

Ontgifting is een zeer belangrijke factor die niet alleen het gewichtsverlies beïnvloedt, maar vooral de goede werking van het hele menselijke lichaam. Het dient voor de hydratatie, oxygenatie en ontzuring, versterkt en regenereert het lichaam aanzienlijk, om nog maar te zwijgen van de belangrijke ondersteuning van de lever.

Verschillende kruiden, maar ook speciaal geïsoleerde stoffen van natuurlijke oorsprong, sommige vitaminen en enzymen, en zelfs organismen zoals algen, dienen om het lichaam effectiever en sneller te reinigen. Wat de kruiden betreft, moeten naast de distel ook de volgende planten worden vermeld: paardenbloem, brandnetel, groene thee, luzerne, munt, aloë of knoflook. Onder de algen, de meest opmerkelijke zijn chlorella en spirulina, onder de vitaminen choline, of vitamine B4.

Effectieve manieren om het lichaam grondig te ontgiften en de lever te ontlasten:

Detoxyn

reinigingstabletten detoxyn

Spirulin Plus

Spirulin plus lichaamsondersteunende pillen

Bronnen:

Category: afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Article by: admin